انوشیروان فرشیدیان فر در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو» در مشهد بیان کرد: بعد از کشورهای ژاپن، کره جنوبی، دانمارک، سوئد و آلمان، ایران ششمین کشور سازنده مبدل حرارتی در جهان می باشد.
وی با اشاره به اینکه با ساخت این مبدل سالانه 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی می شود اذعان کرد: این سازه سه متر ارتفاع و 17 تن وزن دارد و 50 درصد ارزان تر از نمونه خاجی آن است.
سرپرست تیم طراحی مبدل حرارتی درخصوص علت عدم شرکت دیگر کشورها در ساخت این مبدل تصریح کرد: طراحی پیچیده قالب ها و تکنولوژی پیچیده تولید از جمله این عوامل می باشد.
فرشیدیان فر ادامه داد: این مبدل در صنایع غذایی، کاغذ سازی، کاشی سازی، فولاد و به خصوص نفت، گاز و پتروشیمی کارایی دارد همچنین مصرف خانگی نیز دارد که از نمونه خارجی خود 10 درصد ارزان تر است هچنین در حال حاضر در کشورهای اروپایی نمونه خانگی ان یک بار مصرف است در صورتی که این مبدل چند بارمصرف است و بعد از آسیب دیدن قابلیت ترمیم را دارد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه حاصل به ثمر رسیدن زحمات 80 نفر می باشد گفت: عمر مفید مبدل بسته به نوع کارایی 10 سال می باشد اما در شرایط خوب سه سال کار می کند همچنین در مصرف خانگی بسته به نوع شرایط جغرافیایی دو سال کار می کند و بعد نیاز به ترمیم دارد.
فرشیدیان فر با اشاره به اینکه در طول کار مشکلات بسیاری را پیش رو گذاشتیم عنوان کرد: این سازه نسبت به نمونه خارجی از کیفیت بالاتری برخوردار است.
سرپرست تیم طراحی مبدل حرارتی در پایان بیان کرد: تا کنون به کشورهای آسیای میانه و عراق، افغانستان و دیگر کشورها صادر کرده ایم که جهت صادرات بیشتر در حال برنامه ریزی هستیم.