به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، دوشنبه شب نشستی به میزبانی ایران، افغانستان ،آذربایجان ،هند ،عراق ،قزاقستان ،قرقیزستان ،پاکستان ،تاجیکستان ،ترکیه ،ترکمنستان و ازبکستان با حضور بان کی مون و دیپلماتهای مقیم سازمان ملل ، نخبگان ،چهره های دانشگاهی و نمایندگان رسانه های بین المللی در محل مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار گردید.
محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد طی سخنانی در این مراسم فرا رسیدن نوروز و سال جدید را از سوی ملت بزرگ ایران که ریشه چندین هزار ساله در تاریخ و تمدن بشری دارد، به حاضران تبریک گفت .
نماینده دائم کشورمان با تشکر از حضور دبیرکل سازمان ملل و دیپلمات های دیگر کشورها نوروز را سنتی بزرگ برای تحکیم دوستی و صلح دانست و گفت: این سنت بزرگ باستانی ایرانی تاکید بر عشق، دوستی و برادری است.
در این مراسم بان کی مون دبیرکل سازمان ملل با ابراز خوشحالی از حضور در برنامه نوروز گفت: نوروز یک مراسم باستانی است که مردم را از فرهنگ های گوناگون دور یکدیگر گرد می آورد و آن ها را به یکدیگر نزدیک می سازد.
وی با تشکر از برگزاری مراسم جشن بین المللی نوروز از سوی کشورهای ترتیب دهنده افزود: نوروز فرهنگ مشترک مناطق مختلفی از آسیای میانه تا افغانستان و ففقاز و خاورمیانه است و آئینی می باشد که ارزشها انسان دوستی و نزدیکی فرهنگی میان اقوام مختلف را گسترش می دهد.
ظاهر طنین سفیر افغانستان در سازمان ملل در آغاز این مراسم طی سخنانی گفت: نوروز زمینه همکاری میان ملت هایی است که در این فرهنگ غنی دارای ریشه های مشترک هستند.
نماینده یونسکو در سازمان ملل نیز در این مراسم سخنرانی کرد و نوروز را پیام اور همبستگی، دوستی و برادری دانست.
وی در پایان به فارسی گفت: از طرف یونسکو نوروز را تبریک می گویم که مورد تشویق گسترده حاضران قرار گرفت.
در این مراسم همچنین سفیر هند طی سخنانی از ریشه های عمیق پارسیان و زردتشتیان در هندوستان یاد کرد و نوروز را نشانه عمق فرهنگی آن ها دانست.
در مراسم امشب، علاوه بر حضور سفیران کشورهای حوزه نوروز، حضور سفیران ونزوئلا، انگلیس و چین قابل توجه بود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اسفند ماه 1388 با تصویب قطعنامه ای با عنوان ˈروز بین المللی نوروزˈ برای نخستین بار در تاریخ این سازمان ، نوروز ایرانی را به عنوان یک مناسبت بین المللی به رسمیت شناخت .