به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله محمد علی موحدی کرمانی شب گذشته در سلسله نشست های «در مسیر ولایت» در محل سالن همایشهای بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی با موضوع شرح خطبه فدکیه، با مقایسه انسانهای معاصر با افرادی که در دوران حضرت (س) زندگی می کردند، گفت: کسانی که دوران پهلوی را دیده اند و مسایلی چون کشف حجاب را درک کرده اند، اگر قدر انقلاب را ندادند همانند انسانها زمان حضرت صدیقه طاهره(س) هستند.
وی با اشاره به اینکه در دوران پهلوی بیت المال در تصرف شاه بود خاطر نشان کرد: در آن دوران تمام بیت المال در اختیار شاه و اطرافیانش بود و انسانهایی که به دنبال ادای حق خود بودند را می کشتند و هزینه این کار را از خانواده او می گرفتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: نفس اماره انسان را به گناه فرمان می دهد و همه گناهان بشر به خاطر همین مسئله است و در تاریخ اسلام شاهد هستیم که افرادی که واقعه غدیر را درک کردند و سخنان پیامبر را شنیدند به خاطر علاقه ای که به حکومت داشتند، اقدامات اشتباهی انجام دادند بنابراین باید بیدار بود و قدر انقلاب را دانست و این درسی است که از حضرت صدیقه طاهره(س) می گیریم.
موحدی کرمانی با بیان اینکه فراموش کردن خدا باعث می شود تا انسان از خود نیز غافل شود، خاطر نشان کرد: اول باید فهمید انسانیت چیست تا به این نتیجه برسیم که رسالت انبیا برای احیای انسانیت جامعه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه انسانها نباید کرامت انسانی خود را از یاد ببرند، بیان داشت: انسان کامل در بدو خلقت «خلیفه الله» معرفی شد، از این رو انسان کامل محور نظام هستی است و قیمت انسان بهشت است و نباید خود را به کمتر از آن فروخت.
عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه گرفتاری های بشر به دلیل نشناختن جایگاه انسان است، تصریح کرد: انبیا برای احیای انسانیت مبعوث شده اند، بنابراین انسان در ابتدا باید رابطه خود با خدا را دریابد و بهبود ببخشد.
موحدی کرمانی تسلیم در برابر خداوند را عامل سعادت انسان قلمداد کرد و یادآور شد: در پیشگاه خداوند باید تسلیم بود، زیرا او بهترین زندگی را برای بندگان خواسته است و از این رو پیامبران برای بهبود بخشیدن به دنیا و آخر انسانها مبعوث شده اند و این اقدام تنها منحصر به تلاش در جهت سعادت اخروی نیست و زندگی دنیایی را نیز بهبود می بخشد.
وی ولایت الله را عامل خروج از ظلمت دانست و بیان داشت: معنای ظلمت اینست که انسانها چاه را در جلوی خود نمی بینند و به لذاّت آنی و زود گذر دلخوش می کنند و این ولایت الله است که انسانها را از ظلمت خارج می-کند و به نور می خواند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به بیانات حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه اظهار داشت: افرادی بودند که پس از پیامبر نامشان با عزت برده می شد و این درحالی بود که همین افراد در دورانی در پرتگاه آتش بودند و مورد ظلم واقع می شدند، اما باید دید که این عزت از کجا آمده است.
موحدی کرمانی اذعان داشت: پیامبر اکرم به دنبال رشد انسانها بود و رویه غلط مشرکین را به کلی تغییر داد از این رو دشمنان به سراغ پیغمبر آمدند تا دین اسلام را از بین ببرند.
وی با تشریح محبت های پیامبر اکرم به انسانها اظهار کرد: پیامبر انسانهایی را که احتمال هدایت در آنها وجود داشت را مورد تفقد و مهربانی قرار می دادند و در بیانی از امیرالمومنین(ع) آمده است که پیامبر چون طبیبی است که خود به سراغ بیمار می رود و در مقابل مفسدان با آنها با شدت عمل برخورد می کرد.