به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله محمد علی موحدی کرمانی شب گذشته در شرح خطبه فدکیه حضرت زهرا(سلام الله علیها) در سلسله نشست های «در مسیر ولایت» که در تالار همایشهای بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد با بیان اینکه نفاق در پیکره اسلام مسئله ای خطرناک است تصریح کرد: اگر ما از خطبه فدکیه درست درس بگیریم و خطر نفاق را درک کنیم گرفتار فتنه هایی چون اتفاقات سال 88 نمی¬شویم.
وی ادامه داد: نفاق یعنی انسان آنچه در درون و فکر اوست نشان ندهد و مسئله دیگر و خلاف واقع نمایان کند مثل فتنه سال 88 که افرادی به خاطر اینکه به دنبال ریاست بودند مسئله تقلب را مطرح کردند و اینگونه مسئله نفاق را دامن زدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تشریح سخنان حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) در خطبه فدکیه اذعان داشت: حضرت زهرا (سلام الله علیها) در این خطبه خدمات پیامبر اکرم به مردم مدینه را یادآوری کردند که چگونه از آن زندگی سختی که تا پیش از آن گرفتار آن بودند نجات پیدا کردند.
موحدی کرمانی خاطر نشان کرد: حضرت صدیقه پس از بیان خدمات رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به تشریح اقدامات امیرالمومنین(علیه السلام) در پیشرفت اسلام پرداختند و سستی ها و نقاط ضعف عهده داران خلافت را برای مردم مدینه عنوان کردند.
وی با تشریح بیانات حضرت زهرا(سلام الله علیها) در مورد حضرت علی(علیه السلام) اذعان داشت: حضرت امیر شجاع و سخت کوش بود و برای یاری اسلام کم همت خود را بسته بد ولی بعضی از مردم به دنبال لذاّت خود بودند و حتی از جنگ احد فرار کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان اقدام پیامبر در به راه انداختن سپاه «اسامه» برای خالی کردن مدینه از افرادی خاص خاطر نشان کرد: پیامبر سپاه اسامه را به راه انداخت تا برخی افراد را از مدینه خارج کند و حتی گفت خدا لعنت کند کسانی را که همراه اسامه نمی¬روند.
موحدی کرمانی با اشاره به اینکه با نبود پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله و سلم) در جامعه زمینه جولان دادن شیطان فراهم می¬شود اظهار داشت: پس از اینکه خدا آخرت را برای آخرین رسول خود برگزید شیطان از مخفی گاه خود بیرون آمد و میدان دار شد و چون افرادی را فرمانبردار خود دید، به سراغ آنها رفت و از طریق علاقه آنها به ریاست و حکومت آنها را فریب داد.
وی یادآور شد: قبل از اینکه پیکر مطهر پیامبر اکرم دفن شود افرادی از روی هوای نفس و علاقه به ریاست و حکومت و به بهانه اینکه فتنه ای رخ ندهد، فتنه بزرگتری را پایه ریزی کردند و در سقیفه گرد هم آمدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اقدام ابوبکر در برابر خطبه فدکیه تصریح کرد: پس از حرفهای حضرت زهرا(سلام الله علیها) ابوبکر محکوم شده بود بنابراین تا میتوانست در جهت فریب افکار عموم تواضع کرد و در آخر گفت پیامبر با مومنین با رافت برخورد می¬کرد، یعنی حرفهای حضرت زهرا(سلام الله علیها) در خطبه فدکیه بر خلاف این مشی پیامبر اکرم بوده است.
موحدی کرمانی موضوع اصلی خطبه فدکیه را دفاع از ولایت عنوان کرد و گفت: در این خطبه بحث بر سر فدک نبوده است بلکه مسئله دفاع از ولایت و اسلام مطرح است.
وی با طرح مسئله نفاق در زمان پیامبر اکرم یادآور شد: بعد از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) افرادی به دنبال ریاست بودند اما به ظاهر اظهار دلجویی می¬کردند و در این شرایط بود که اشکهایی که حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) در فراق پدر می¬ریختند کارکرد های سیاسی پیدا کرد.
امام جمعه موقت تهران با بیان ماهیت اصلی گریه بر مصیبت های اهل بیت تصریح کرد: گریه های ما در مصائب ائمه اطهار و معصومین از روی حزن قلبی است ولی ما برای آن فاطمه ای گریه می¬کنیم که در اسلام ذوب شد و ما نیز باید اینگونه در راه اسلام از خود مایه بگذاریم.