میرشکاک در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره عدم استفاده از کتابهای شهید آوینی در دانشگاههای هنر گفت: نظام آموزشی ما یک نظام آموزشی بسته است و آثار خیلی از بزرگان معاصر اصلاً به دانشگاهها راه پیدا نکرده و برای اینکه آثار آنها و دیگر اندیشمندان انقلاب وارد محیط آکادمیک شود، باید فضای دانشگاهی عوض شده یا دخل و تصرفی توسط مسئولان صورت گیرد تا این فضا بهتر شود.
وی ادامه داد: روش انجام چنین کاری بر عهده مسئولان است؛ مگر برای متونی که از غرب ترجمه میکنند و در دانشگاهها تدریس میشود روش ویژهای اعمال می شود؟
نویسنده «غفلت و رسانه های فراگیر» افزود: اندیشه شهید آوینی اندیشه ایدئولوژیک نیست، بلکه حکیمانه است؛ کتابهای شهید آوینی جزو کتابهای دشوار است و به نفع سیاست های تبلیغاتی نیست، به همین دلیل استقبال زیادی از اندیشه شهید آوینی نمیبینیم.
میرشکاک با اشاره به وضعیت تدریس در دانشگاههای هنر گفت: به این نحوه تدریس هنر خیلی امیدی ندارم، در بیشتر موارد هم از این نوع تدریس نتیجه نمی گیریم، ممکن است از هر دورهای یکی - دو نفر آثار خوبی ارائه دهند، ولی در کل نظام تربیتی هنر، نظام توانمندی نیست؛ در دانشگاههای هنر کسانی که تدریس می کنند اغلب اوقات واجد دانش کافی نیستند و زمانی که مدرکگرایی اساس همه کارها حتی هنر قرار گیرد، دیگر نباید از دانشجوی هنر توقع داشت.
شاعر مجموعه «قلندران خلیج» افزود: تا زمانی که به علم هنر همانند سایر علوم، چهارجوابی مینگریم و حتی تفکر را هم چهارجوابی می کنیم، نتیجهای غیر از این نمی گیریم.
وی با ذکر خاطرهای از شهید آوینی اظهار داشت: شهید آوینی در روز چهارشنبهای که چند روز بعدش به شهادت رسید، از ما خواسته بود در مجله سوره در خدمتش باشیم، ولی نگفته بود که صبح در مجله باشیم و ما به هیچ وجه فکر نمی کردیم این جمع شدن در مجله سوره نشانه است؛ زمانی که به مجله سوره رفتیم شهید آوینی تک تک بچه ها را صدا زد و با هر یک از ما به تنهایی صحبت کرد، ما هر چه اصرار داشتیم با شهید آوینی به جنوب برویم، ایشان می گفت، انشاءالله سفر بعدی با هم خواهیم رفت.
همکار شهید آوینی اضافه کرد: بعد از اینکه شهید آوینی به شهادت رسید، ما متوجه شدیم ایشان در آن روز با ما وداع و وصیت کرد و خلاصه حرفهایی که به تکتک ما گفته بود، همهاش یک حرف بود اینکه؛ باید در افق و انتظار آقا امام زمان (عج) قرار داشته باشیم.
میرشکاک درباره وضعیت حوزه شعر در سال 91 گفت: شعر در سال 91 ادامه فضای سال های قبل بود و در آن سال حادثه ویژه رخ نداد، ولی در مجموع خانمها در حوزه شعر از آقایان سبقت گرفنند و مجموعه شعرهایی که از خانمها منتشر شد مانند شعر خانم صفایی شاهدی بر این مدعاست.
این شاعر کشورمان درباره عملکرد وزارت ارشاد در حوزه شعر گفت: وزارت ارشاد هر سال یک بازی به اسم جشنواره شعر راهاندازی میکند که تنها یک زد و بند ادبی است و کار خاصی در آن صورت نمیگیرد و نمیتوان از آن توقعی داشت.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد سالی یک بار محصولی را که خود دوست دارد، انتخاب میکند که این بیشتر بازی است، تصریح کرد: امیدواریم که خود شاعران و بویژه حوزه هنری با تعلیم و آموزش بتواند شعر آیینی و شعر انقلاب اسلامی را به جایگاهش برساند.