آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۳۷۸۶
در سالروز شهادت حضرت زهرا(س)؛

رایحه عرفان و شهادت، بار دیگر دانشگاه را عطرآگین می‌کند

میهمانی لاله‌های دفاع مقدس امسال هم با شکوه بیشتری در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ وقتی برای اولین بار موضوع تدفین شهدای گمنام در دانشگاه ها مطرح شد، دانشگاه های بزرگ کشور، بویژه دانشگاه های تهران در این امر پیشقدم شدند و این سنت حسنه را پایه گذاری کردند.

 

شهدا چه ارمغانی برای دانشگاه دارند؟ 

 

شهدا اسطوره های فداکاری، ایمان و عزت ایران اسلامی هستند که با گسترش و تعمیق فرهنگ ایثار و خودباوری به توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور جهت و شتاب بخشیدند و آن را در راستای اهداف والای اسلامی هدایت کردند. تولید علم و تکنولوژی، مجاهدت و سخت‏کوشی برای پیشرفت کشور، حفظ آرمان‏های متعالی و تکیه بر معنویت و ایمان، از گزاره های مورد تاکید رهبر انقلاب در دیدارهای عمومی، بویژه در جمع جوانان است که نقش ممتاز و پیشتاز شهدا در نمایاندن ظرفیت واقعی انسان ها به تحقق این مطالبه رهبری چشمگیر است.

 

در این میان نباید از «تولید علم و فناوری همراه با ایمان و تعهد» غافل ماند؛ علمی که شرط اول استقلال و پیشرفت جامعه است و ایمانی که منجی جهان معاصر است و به سخن سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی: «ایمان، منجی جهان فردا است؛ چنان که منجی ایران شد و انقلاب اسلامی را به سرچشمه جوشان انقلاب معنوی و دینی در سراسر جهان مبدل کرد.»

 

خاکسپاری پیکر شهدای جنگ تحمیلی در دانشگاه ها که محل تولید اندیشه و فکر است، علاوه بر هویت بخشی و ایجاد انگیزه مضاعف در راستای ایفای وظایف دانشجویی، همواره یادآور این موضوع است که عزت، استقلال و امنیت امروز کشور در سایه فداکاری های شهدا حاصل شده است.

 

مقام معظم رهبری در خصوص تشییع و تدفین پنج شهید گمنام در دانشگاه تهران می فرماید: «از این اقدام هوشمندانه و متعهدانه سپاسگزاری و قدردانی می کنم. این تکریم شهیدان عزیز ایران است که جان خود را نثار هدف های والا کردند و رضای خداوندی را بر آرزوهای حقیر مادی ترجیح دادند. سلام خداوند بر آنها باد.»

 

عطر لاله و شقایق در بوستان درس و تحصیل

 

تدفین و حضور شهیدان در دانشگاه یک تذکر برای انسان ها و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت برای حفظ استقلال کشور است؛ یکی از مهمترین فواید حضور شهدا در بین دانشجویان به وجود آمدن فضای روحانی و معنوی می باشد، مکانی برای توجه به معنویات، جایی برای عبادت و توجه به خدا و توسل به اولیای الهی، توجه به ارزش‌های دینی و پررنگ و برجسته کردن آن، برقراری رابطه با دوستان خدا که همان شهدا باشند و بهره بردن از آنها، برپایی مراسم دینی و مذهبی، حتی جایی برای فکر کردن و آرامش گرفتن.

 

تدفین شهدای گمنام در دانشگاه باعث ایجاد فضایی معنوی در کنار تحصیل و یادگیری علوم مختلف می‌شود؛ همان گونه که هم اکنون دانشجویان از وجود معنوی شهدا در دانشگاه ها بهره مند می شوند.

 

تا کنون بیشتر دانشگاه های کشور از این میزبانی برخوردار شده اند، اما 25 فروردین سال جاری هم، همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) قرار است حدود 176 شهید در 29 استان کشور تشییع و تدفین شوند؛ نام دانشگاه هایی که امسال در سراسر کشور میزبان این لاله ها هستند، به شرح زیر است:

 

پیکر مطهر 22 تن از شهدای گمنام یکشنبه، 25 فروردین در 11 واحد دانشگاه آزاد آرام می‌گیرد.

 

این شهدا پس از تشییع در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اهر، قائنات، آبادان، زنجان، دامغان، زاهدان، قزوین، قم، لاهیجان، خرم آباد و بابل آرام خواهند گرفت.

 

برای نخستین بار طی 30 سال گذشته این دانشگاه میزبان 22 شهید گمنام خواهد بود.

 

این شهدای معظم مربوط به عملیات‌های والفجر مقدماتی، والفجر 8، خیبر، بدر، محرم و کربلای 9 هستند.

 

علاوه بر این همزمان با شهادت حضرت زهرا (س)، پیکر دو شهید گمنام از مقابل مسجد بلال سازمان صدا و سیما تشییع می شود و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آرام می‌گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار