گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - فرهاد نظریان سامانی؛ با وجود در آستانه انتخابات واقع شدن فضای کشور و از سویی تلاش تمامی احزاب و جریانات سیاسی برای تصاحب کرسی قوه مجریه، دولت که تنها وظیفهاش برگزاری انتخابات در سایه امنیت و سلامت میباشد نیز وارد گود رقابتی با سایر جریانها شده است. این رقابت هرچند به صورت کاملاً واضح آغاز نشده ولی تغییر مواضع و گفتمان لحن بیانات و رفتار اخیر دولت به خصوص شخص رییس جمهور، نوید بلند کردن علم انتخاباتی و معرفی گزینه کاندیداتوری را بسیار به ذهن تقریب می کند.
مهمترین تغییر در رویکرد احمدی نژاد ملازمت و همراهی "بیش از پیش" مشایی با وی در سفرهای استانی است. تغییر رویکرد از زمان منصوب نمودن مشایی به سمت دبیرخانه جنبش عدم تعهد و وصف "عالمانه صفت" دکتر از مشایی آغاز شد که به مراتب عکس العمل های زیادی را به همراه داشت. این انتصاب هم از لحاظ "چهره کردن سازی" مشایی در رسانههای بین المللی، مهم قلمداد می شود و هم دستان مشایی را برای ملازمت و اظهارنظر در داخل و هم در صحنه بین الملل باز می نماید. مصاحبهها و سخنرانی های بیش از حد وی در جمع خبرنگاران آن هم بعد چندین ماه بایکوت کامل خبری و همچنین آغاز سفرهای برون مرزی که حتی کشورهای اروپایی را هم در دستور کار خود قرار داده است که شاید بتواند یک وجاهت بین المللی(مانند اصلاح طلبان) آن هم در بین کشورهای غربی کسب کند، برآیند این انتصاب بزرگ محسوب می گردد.
سفرهای استانی دولت پس از یک وقفه یک ساله آغاز گشته است. آخرین سفر استانی احمدی نژاد در خرداد ماه سال گذشته صورت گرفته بود آن هم به استان خراسان جنوبی که طولانی ترین سفر استانی وی به حساب می آید. شائبههای زیادی در توقف این سفرها بوجود آمده بود. عده ای آن را استقبال کمرنگ مردم تلقی می کردند و عدهای دیگر نیز علت آن را در مشغولیت دولت در زمینههای دیگر میدانستند. سوای همه این تحلیلها، سفرهای استانی با رفتن هیئت دولت به زادگاه رئیس جمهور، استان سمنان آغاز گشت.
سفرهای استانی که جزء افتخارات دکتر میباشند، این بار با رنگ و بویی دیگر آغاز شده است. طبیعتا دولت در زمینه انتخاباتی و تبلیغ از یک کاندیدای خاص ظرفیت بالقوه زیادی را در چنگ خود دارد و به راحتی می تواند آن ها را در این زمینه مورد استفاده قرار دهد. سفرهای استانی نیز یک ظرفیت بالقوه ای بود که اینک بالافعل گشته و ابزار معرفی گزینه مدنظر انتخاباتی آقای رییس جمهور شده است. دوشادوش دکتر بودن مشایی با احمدی نژاد و حضور در کنار وی از لحظه پیاده شدن از هواپیما تا هنگام سخنرانی رئیس جمهور در بین عموم مردم، یک لحظه فقدان حضور مشایی را نمی توان احساس کرد دید. گویی وی رییس جمهور شده است! و او رفتارهایی از خود بروز میدهد که شاید ذهن هر بیننده را به یاد سفرهای تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات ادوار گذشته بیاندازد. قطع به یقین شاید این سفر برای رتق و فتق امور مردم تدارک دیده نشده است بلکه صرفاً نشان دادن "مرد مدالدار فرهنگ" به عامه مردم است باشد. این سفرها با وجود اینکه خود رییس جمهور اعلام نموده که تا آخر دولت دهم حدود 21 سفر خواهد داشت، قطعاً حجم زیادی از آن در برهه انتخاباتی انجام می شود چرا که و این بار تبلیغات گزینه نفع دولت به طور مستقیم گره به آن گره خورده است.
حال سئوال اصلی اینجا شکل می گیرد چگونه است که آقای مشایی بعنوان مسئول دبیرخانه جنبش عدم تعهد (که یک مسئولیت برون مرزی است) باید در سفرهای دولت در آستانه انتخابات نقش پر رنگی داشته باشد؟!
مساله دیگری که بازتاب عجیبی در رسانههای داخلی و خارجی داشته است، برگزاری همایش صد هزار نفری ورزشگاه آزادی توسط جریان حلقه انحرافی است. این بار دولت در پوشش تقدیر از فعالین نوروزی که آن هم از فرمایشات مقام معظم رهبری مصادره به مطلوب گشته است، قصد برپایی یک همایش تبلیغاتی-انتخاباتی برای لیدر این جریان دارد. منابع مالی و ثروت عظیم در اختیار دولت، بخشی از آن ظرفیت بالقوه است که گردنکلفتی نامزد انتخاباتیاش در مقابل سایر کاندیداها به چشم میخورد. دولت بدون در نظر گرفتن اینکه امروز شرایط اقتصادی کشور عادی نیست و چالش های زیادی برای بهبود این وضعیت در پیش رو داریم تنها اندیشه اش، انتقال قدرت به چهار سال دیگر است و مردم و منافع آنها در پستوخانه دغدغه های دولت، در حال خاک خوردن است.
در نهایت اینکه علاوه بر این تبلیغات و هزینه های هنگفت، لیدر جریان انحراف با یک سد بزرگی به نام شورای نگهبان مواجه است که قطعا احتمال بسیار دارد در مسیر تایید صلاحیت نمره قبولی به مشایی داده نمی شود و این را دولت هم به خوبی درک نموده است، سوال اینجاست که دولت آیا قصد معرفی گزینههای دست چندم را دارد یا نه بحران آفرینی و ایجاد تنش و فشار به شورای نگهبان امید نتیجه گرفتن احمدینژاد از این تبلیغات است؟