اسماعیل کوثری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اخلاق سیاسی گفت: هر قدر انسان خود را به خدا نزدیکتر ببیند، اخلاق سیاسی را نیز در نظر خواهد گرفت.
وی یکی از دلایل بداخلاقیهای سیاسی را دور شدن از خداوند دانست و تصریح کرد: هر کسی خود را برتر از دیگران میداند احساس میکند هیچ کسی از او بهتر نیست و همین عامل سبب بداخلاقی سیاسی در آن فرد میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیت خدمت خالصانه را از دیگر عوامل رشد اخلاق سیاسی برشمرد و خاطرنشان کرد: چون برخی افراد تأکیدات رهبری و امام را فراموش میکنند و چون فکر میکنیم مردم، ما را انتخاب کردهاند، پس هر کاری فراتر از قانون میتوانیم انجام دهیم، بداخلاقی به وجود میآید.
کوثری بالا رفتن معنویت را سبب پررنگتر شدن اخلاق سیاسی در بین سیاسیون دانست و تفاوت جمهوری اسلامی با دیگر کشورها را در بعد اخلاق سیاسی تعریف کرد.
وی در ادامه به یکی از مصادیق سیاسیون در باب رعایت اخلاق سیاسی اشاره کرد و گفت: در زمان ریاست جمهوری رهبر انقلاب، ایشان خیلی مسائل اخلاقی را در عمل نشان دادند، بنابراین بهعنوان الگوی ایدهآلی برای سیاسیون در خصوص اخلاق سیاسی هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: ایشان در زمان انتخابات ریاست جمهوری به هیچ کس قول ندادند و فرمودند اگر خود مردم رای دادند، مسئولیت میپذیرند.
کوثری ادامه داد: پس از انتخابات و پیروزی حضرت آیت الله خامنهای، خبرنگاری از ایشان در خصوص ریاست جمهوری پرسید که ایشان فرمودند هر امری که امام بفرمایند تبعیت خواهم کرد، حتی اگر خدمت در گروهان سپاه سیستان و بلوچستان باشد.
وی به بحث انتخاب میرحسین موسوی بهعنوان نخستوزیر در زمان ریاست جمهوری رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: آقای موسوی میدانست که حضرت آیت الله خامنهای موافقش نیست، اما رئیس جمهور وقت (آیت الله خامنه ای) به دلیل آن که امام، حکم بر نخست وزیری موسوی در دور دوم ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای داده بودند، این دستور را پذیرفتند و تا آخر هم تحمل کردند.