به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست پژوهشی موسیقی انقلاب اسلامی به مناسبت «روز هنر انقلاب اسلامی» با حضور صاحبنظران محمدعلی گلریز؛ خواننده سرودهای انقلابی، میرمحمد میرزمانی؛ آهنگساز و مدیر پیشین مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیروز ارجمند؛ آهنگساز، استاد دانشگاه و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری صبح امروز در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
محمدعلی گلریز در این نشست با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر در سال 80 و قرائت بخشی از این فرمایشات، اظهار کرد: موسیقی انقلاب از آغاز در پی ترویج ارزشها و فداکاریهای مردم ما در جریان انقلاب اسلامی بود و هرچند طرح از پیش نوشته شدهای برای فعالان دلسوز این عرصه وجود نداشت، اما آنها توانستند با الهام از شعارهای مردمی در جریان انقلاب اسلامی که همراه با ملودی بود و واژههایی مانند الله، لا اله الا الله، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، ایران، وطن و ... در آنها وجود داشت، آثار انقلابی را خلق کنند و مورد استقبال مردمی هم قرار گرفت.
این خواننده سرودهای انقلابی افزود: سرودهای انقلابی مانند «خمینی ای امام»، «برخیزید»، «بانگ آزادی» و ... که در آن زمان اجرا و پخش شدند هم از زیبایی قابل قبولی برخوردار بودند و هم توانستند پیام انقلاب اسلامی را در قالب هنری بیان کنند.
وی گفت: آنچه که در آن زمان به سرودهای انقلابی تاثیر و نفوذ میبخشید خلوص و نیت پاک سازندگان آن بود؛ در آن دوران همه از صمیم قلب و عمق دل میخواستند برای خدا و دین و انقلاب و مردم کار کنند و بدون هیچ چشمداشتی در این راه فعالیت میکردند؛ این مسئله را در دوران 8 ساله دفاع مقدس هم شاهد بودیم و اگر به موسیقی حماسی آن دوران توجه کنیم، آثاری را می بینیم که اگر نگوییم بینظیر قطعا باید بگوییم کمنظیر بودند.
این هنرمند موسیقی کشور با بیان اینکه امروز در دوران بسیار حساس و خطرناکی حضور داریم، اظهار کرد: متاسفانه نتوانستیم روند کار و تولید دوران آغازین انقلاب را حفظ کنیم و به دلایلی از جمله نبود امکانات، صرف بودجه در مسیرهایی که به نفع موسیقی انقلاب نبوده نتوانستیم به لحاظ تبلیغاتی و رسانهای موسیقی انقلاب را تثبیت کرده و موفقیتهای بیشتری را برای آن به ثمر برسانیم.
گلریز خاطرنشان کرد: دشمن که خود اعتراف کرده با جنگ سخت حریف مردم ما نشده است امروز با جنگ نرم که یکی از ابزار مهم آن موسیقی است وارد شده و متاسفانه با تغییر سلیقه جوانانمان تا حدی هم موفق بودهاست.
وی با بیان اینکه همه ما شاهد اتفاقات بد این عرصه هستیم، افزود: همه تنها به این اوضاع نگاه میکنیم و این سکوت و عدم فعالیت در عرصه موسیقی انقلاب اسلامی ضربات جبرانناپذیری به جامعه فرهنگی ما به ویژه جوانانمان خواهد زد.
گلریز تاکید کرد: موسیقی مبتذل و بیمحتوای وارداتی تاثیرات مخرب و منفی بر ذهن جوانان ما گذاشته و میگذارد و سوال من این است که مگر موسیقی انقلاب چه عیبی داشت که این موسیقی مبتذل باید جایگزین آن شود؟
این هنرمند متعهد تصریح کرد: متاسفانه ما موسیقی انقلاب را دست کم گرفتهایم و با دست خودمان این موسیقی فاخر را کمرنگ کردهایم؛ لازم است دوباره همه فعالان این عرصه دست به دست هم بدهند و متحد شوند تا کشتی موسیقی انقلاب اسلامی را به منزل برسانند.
وی گفت: عدهای میگویند دیگر زمان موسیقی انقلابی گذشته است در حالی که چنین نیست، حتی در کشورهای غربی وقتی موسیقی زمان جنگ جهانی دوم را پخش میکنند همه به احترام میایستند و با شوق به آن گوش میدهند؛ چرا ما فکر میکنیم زمان موسیقی انقلاب اسلامی یا دفاع مقدس گذشته است؟ هنر انقلاب را باید تا ظهور دولت حضرت ولیعصر(عج) ادامه دهیم و پرچم آن را به دست امام زمان(عج) بسپاریم.
گلریز در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از راههای مقابله با موسیقی مبتذلی که ذهن جوانان ما را به خود مشغول داشته، تولید آثار فاخر در زمینه موسیقی انقلاب است؛ آثار موسیقی انقلاب مورد پذیرش افراد جامعه ما با هر سلیقهای است.
این صاحبنظر در عرصه موسیقی انقلاب اسلامی در ادامه اظهار کرد: متاسفانه تبلیغات منفی در زمینه نگاه اسلام و علمای دین ما به موسیقی صورت گرفته و قصد دارند در خصوص نسبت انقلاب و موسیقی سیاهنمایی کنند، در حالی که وقتی ما خدمت آقای مصباح یزدی و آقای جوادی آملی رسیده بودیم اظهارنظر آنها در خصوص موسیقی همه ما را شگفت زده کرده بود و تصور نمیکردیم این عزیزان تا این حد روشنگرانه و با دید باز درباره موسیقی اظهار نظر کنند.
وی با اشاره به جای خالی موسیقی آئینی در موسیقی کشور خاطرنشان کرد: فعالان عرصه موسیقی کشور ما هنوز آثار موسیقیایی فاخر و تاثیرگذاری در ارتباط با چهارده معصوم(ع) نساختهاند که اگر در این زمینه سرمایهگذاری لازم صورت بگیرد این موسیقی از مرزهای کشورمان فراتر خواهد رفت، همانگونه که موسیقی سریال امام علی(ع) توانست در خارج از مرزهای ایران علاقهمندان زیادی را تحت تاثیر قرار دهد.
گلریز در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه حوزه هنری رسالت سنگینی در تولید و عرضه آثار موسیقی انقلابی و آئینی دارد، افزود: موسیقی انقلاب به درستی حمایت نمیشود و کار تبلیغاتی درستی در خصوص آن صورت نگرفته و باید بدانیم که اگر در این خصوص کمکاری کنیم، باید جوابگو باشیم.