آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۹۴۵
جدیدترین اخبار از زلزله 7.5 ریشتری؛

یک نفر در زلزله سیستان و بلوچستان کشته شد/ عدم آسیب به خط لوله صلح

استاندار سیستان و بلوچستان از فوت یک زن در شهرستان خاش به علت سقوط سنگ در منطقه ای کوهستانی خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، انوشیروان انصاری، رئیس شبکه لرزه نگاری پژوهشگاه بین المللی زلزله، زلزله سراوان را زلزله ای بسیار خاص ذکر کرد و گفت: معمولا در ایران عمق زمین لرزه زیر 20 کیلومتر است ولی در این مورد، زلزله بنابر گزارش پژوهشگاه در عمق 70 کیلومتری رخ داده است.


وی افزود: با توجه به این عمق، امواج کاهنده شده و قدرت آسیب رسیانی کمتری داشته اند.


انصاری درباره میزان پس لرزه های زلزله سراوان گفت: حجم پس لرزه ها در مقایسه به زمین لرزه های بوشهر و آذربایجان شرقی متفاوت است، یکی از علل می تواند تفاوت نوع زلزله و علت دیگر فاصله زیاد مرکز آن با ایستگاه های لرزه نگاری ما باشد به گونه ای که فاصله کانون زمین لرزه با ایستگاه های زاهدان و چابهار به بیش از 400 کیلومتر می رسد‌، بنابر این ممکن است امواج زلزله های 3 یا زیر 3 به این ایستگاه ها نرسد.


وی افزود: به همین علت از همان ساعات اولیه و با هماهنگی انجام شده، 10 ایستگاه لرزه نگاری موقت برای نصب در محل اعزام شدند.


حاتم نارویی،‌ استاندار سیستان و بلوچستان هم با اعلام این که زلزله در منطقه ای بیابانی رخ داده و تا کنون تلفاتی در حوزه سراوان به ستاد اعلام نشده است گفت: فقط یک خانم از خانواده ای که در دامنه کوه در حال جمع آوری گیاهان دارویی بودند در اثر پرتاب سنگ (در شهرستان خاش) فوت کرده است.


وی افزود: اردوگاه های هلال احمر، مدارس و سالن های مسقف کاملا تجهیز شده و آماده است تا مردم برای احتیاط و جلوگیری از آسیب احتمالی پس لرزه ها در آنجا مستقر شوند.


نارویی تصریح کرد: به علت تاریکی هوا خسارات برآورد نشده ولی این خسارات در حد فرو ریختن دیوار باغ و برخی خانه های خشتی و گلی بوده است.


استاندار سیستان و بلوچستان در مورد خط لوله صلح هم گفت: گزارش از آسیب به این خط لوله نرسیده است و کل موضوع زلزله در استان مدیریت می شود و ما کاستی و کمبودی نخواهیم داشت، البته اگر نیازی بود فورا اعلام می کنیم ولی در حال حاضر مشکل خاصی وجود ندارد.


وی افزود: مدارس و دانشگاه ها و موسسات علمی از امروز دایر  هستند و مشکلی برای کار آنها وجود ندارد.

 

 احتمال وقوع سونامی منتفی است


رییس موسسه ملی اقیانوس شناسی گفت: در سه تا چهار ساعت اول وقوع زلزله در سیستان و بلوچستان احتمال وقوع سونامی در دریای عمان وجود داشت اما اکنون احتمال وقوع آن منتفی است .


وحید چگینی رییس موسسه اقیانوس شناسی در پی وقوع این زلزله و تبعات آن افزود: از آن جا که شدت زلزله 7 /7 ریشتری بود که شدت بسیار بالایی است در نتیجه احتمال می رفت که در ساعات اولیه سونامی در دریای عمان رخ دهد و اخطارهای لازم هم داده شده بود که خوشبختانه با گذشت چندین ساعت از وقوع این زلزله ، خطر برطرف شده است .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار