آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۶۷۶۶
مراسم رونمایی از «بهم میاد» -3

آشنا: اساس «بهم میاد» برمبنای حجاب آزادانه است

استاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در کتاب بهم میاد اساس بر مبنای حجاب آزادانه است یعنی در این کتاب مبنا بر این است که اگر حجاب آزادانه انتخاب شود ارزش است.
آشنا: اساس «بهم میاد» برمبنای حجاب آزادانه است

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» دکتر آشنا مدرس دانشگاه امام صادق (ع) از در مراسم رونمایی از کتاب «بهم میاد» که عصر امروز در کافه کراسه برگزار شدحضور داشت.

 

وی در ابتدا با سوالی نسبت به طرح روی جلد کتاب انتقاد کرد، سپس اعتراض و نقدهای خود را این‌گونه ادامه داد: چرا همه منتقدین این رونمایی، مرد هستند؟ همچنین چرا ترجمه توسط خانم‌ها انجام نشده است.

 

آشنا ادامه داد:‌ این کار به یک نحوه ادامه کار شهید بنت‌الهدی صدر است که رمان‌ها و داستان‌های را شروع کرد در آن دوران داستان‌های بنت‌الهدی صدر بیشتر از محمدباقر صدر خوانده شد.

 

استاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: داستانی که با آن مواجه هستیم خاطرات دو ماه یک دختر فلسطینی لبنانی در سالگرد 11 سپتامبر است که در یک فشار سنگین در خصوص حجاب قرار گرفته است او در این فشار فکر می‌کند که با این حجاب چه باید بکند. این کشاکش داستان اصلی رمان است بخش‌های دیگری هم دارد بخش مهمی از آن دردل‌های این دختر با خدا است بخش دیگری نیز روابط خانوادگی اوست. ما در این رمان تاریخچه‌ای از او راجع‌به خانواده و فامیل‌هایش می‌شنویم رابطه این خانواده با برخی فامیل‌های که وا داده‌اند فضایی را ایجاد می‌کنند پس ما با دو استراتژی در جامعه روبه‌رو می‌شویم یک استراتژی این است که در جامعه حل شویم استراتژی دوم آن است که خود را دین خود را در جامعه عرضه کنیم.

 

آشنا در خصوص داستان گفت: مبنای این نوع گزارش آن است که ما دوست داریم چیزهای که دوست داریم از دیگران بشنویم همچنین کل این مجموعه تلاشی برای این بود که مسلمانان تصویر خودشان را در جوامع غربی خودشان مدیریت کنند.

 

استاد ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص نکات این رمان گفت: در این کتاب اساس بر مبنای حجاب آزادانه است یعنی در این کتاب مبنا بر این است که اگر حجاب آزادانه انتخاب شود ارزش است. این نگاه سنت ستیزانه و اجبار ستیزانه است.

 

وی در خصوص نکته دوم این رمان گفت: مسئله بعدی که در این کتاب بسیار خود را نشان می‌دهد مسئله فرهنگی و تفاوت فرهنگی است در واقع بازفهمی فرهنگی در اینجا خود را بسیار نشان می‌دهند یعنی در اینجا به دین فرهنگی پرداخته شده است.

 

اشنا سومین نکته این رمان را مسئله اقلیت و اکثریت دانستن و در خصوص چهارمین نکته این کتاب گفت: در این رمان روابط دخترانه به شکلی کاملا عفیفانه روایت می‌شود البته اگر فصل آخر آن را نادیده بی انگاریم.

 

وی افزود: ما در اینجا به سه دغدغه دخترانه در خصوص حجاب روبه رو می‌شویم اولین دغدغه، دغدغه زیبایی و حجاب است مثلا آن چیزی که من در همین جلسه می‌بینم تلاشی برای ایجاد تناسب بین حجاب وزیبایی در بین دختران حاضر در جلسه است دغدغه دوم حضور اجتماعی و حجاب است دغدغه سوم سرمایه اجتماعی است ما یک حضور اجتماعی داریم و یک سرمایه اجتماعی یعنی حلقه دوستی یک دختر محجبه با یک دختر غیر محجبه چه فرقی دارد مثلا یک دختر محجبه می‌تواند اعتماد دیگران را به عنوان یک سرمایه اجتماعی به خود جلب کند.

 

استاد دانشگاه امام صادق (ع) با تشکر از حجت‌الاسلام دکتر زائری که دغدغه آوردن این آثار به داخل کشور را ایجاد کرده و می‌کند ادامه داد: تردیدی که نسبت به برد و فروش این کتاب دارم آن است که آیا ما دنبال تثبیت حجاب در افرادی هستیم که حجاب را خود آزادانه پذیرفته‌اند یا دنبال افرادی هستیم که در دبیرستان در مرحله انتخاب حجاب هستند.

 

حسام‌الدین آشنا در نهایت در توضیح این مطلب و در توضیح نوع مخاطبان این رمان گفت: این کتاب به درد کسانی که در خیابان دستگیر می‌شوند نمی‌خورد همچنین به درد مدارسی که چادر در آنها اجباری است نمی‌خورد این رمان به درد آن دسته از خانواده‌های‌ می‌خورد که به دخترانشان حجاب را آزادانه تقدیم می‌کنند.

 

لازم به ذکر است رمان «بهم میاد»؟! نوشته رنده عبدالفتاح و با ترجمه محسن بدره توسط نشر آرمان منتشر شده که در کشور استرالیا یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال و در کشورهای غربی پرفروش‌ترین رمان‌ها شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار