آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۷۴۰۳
بزرگ‌ترین همایش کتابخوانان ایرانی –5

داوری‌اردکانی: هنوز دانشجویان ما یک کتاب فلسفه خوب در دانشگاه‌ها نخوانده‌اند

داوری‌اردکانی با انتقاد از وضعیت کتب فلسفی در دانشگاه‌ها گفت: هنوز دانشجویان ما یک کتاب فلسفه خوب در دانشگاه‌ها نخوانده‌اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، داوری اردکانی امروز در نشست «وضع کنونی تفکر در ایران» که در سرای اهل قلم در نمایشگاه کتاب برگزار شد، گفت:  10 سال تلاش کردیم که بتوانیم یک کتاب فلسفه بنویسیم تا دانشجویانی که برای اولین بار وارد رشته فلسفه می شوند کتاب جدید و کاملی در این زمینه داشته باشند، اما در این 10 سال تلاش ما به نتیجه نرسید و وضعیت کتاب‌های فلسفه در دانشگاه‌ها مناسب نیست.
 

نویسنده کتاب «وضع کنونی تفکر در ایران» اضافه کرد: وضعیت کنونی تفکر در ایران کتاب مسنی است و چندین سال از چاپ آن می‌گذرد، اما با توجه به گسیختگی که در تاریخ تجدد ما به وجود آمده است، فکر نمی‌کردم به این اثر توجه شود.
 

وی گفت: این کتاب را نوشتم تا بگویم در حال حاضر کجا هستیم؛ مقدمه ای که برای این کتاب در سال 1346 نوشتم یک نوع پیش‌بینی بود که تحولی عظیم در کشور را بیان می کرد، اما حذف شد.
 

داوری اردکانی ادامه داد: توقع داشتم با توجه به استعدادهای فراوان و شرایط و امکاناتی که در کشور داریم، بعد از انقلاب کارهای بیشتری در زمینه فلسفه انجام شود، نمی گویم کار نشده است، اما کارها ضعیف است، در حالی که می توانست کارهای بهتری انجام شود.
 

نویسنده کتاب «وضع کنونی تفکر در ایران» یادآور شد: نمی توانیم ‌از فیلسوفان غربی توقع داشته باشیم که غرب را نقد کنند؛ زیرا آنها در غرب زندگی می کنند؛ یاد می آید هابرماس، فیلسوف آلمانی که به ایران آمده بود، پرسیدم ما از غرب خیلی مسائل می دانیم، اما شما از ایران چه می دانید؟ او هیچ توضیحی نداد، الا اینکه در برنامه سخنرانی که برای او تدارک دیده بودیم مانند یک شو بیش از 2000 نفر جمع شده بودند؛ او فقط وقتی از پشت تریبون بیرون آمد، کتاب‌هایش را به من داد.
 

وی در پایان گفت: من ارسطویی نیستم؛ درست است که او فیلسوف بزرگی است، اما من تفکر ابوعلی سینا در فلسفه اسلامی قبول دارم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار