آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۹۹۴۷
نشست رونمایی از مجموعه شعر «درختان تبعیدی» -1

رجایی: «درختان تبعیدی»، برای وصل فرهنگیان ایران و افغاستان آمده است

مسوول خانه ادبیات افغانستان هدف از انتشار این کتاب را وصل فرهنگیان دو کشور دانست و ادامه داد:‌ در این 30 سال نتوانستیم چنین هدفی را محقق کنیم، در این امر هم رسانه‌های ایران و هم افغانستان مقصرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عصر دیروز چهل ‌و پنجمین نشست سلسله جلسات بررسی ادبیات افغانستان با موضوع نقد کتاب درختان تبعیدی (گزید‌ه‌ای از اشعار شعاران افغانستان) با حضور علیرضا قزوه، علی‌محمد مودب، علی داوودی، دکتر محمدصادق دهقان و محمدسرور رجایی در حوزه هنری برگزار شد.


در ابتدای این نشست رجایی مسئول خانه ادبیات افغانستان در حوزه هنری به ویژگی‌های این کتاب اشاره کرد و گفت: این کتاب بسیار زیباست کتابی است که تاکنون بین فرهنگیان دو ملت و خصوصا در شعر افغانستان جایش خالی بود.


وی در نقدی به کتاب درختان تبعیدی گفت: اگر من جای دوستانی که این کتاب را جمع‌آوری کردند بودم چند اسم را در این کتاب می‌گنجاندم همچنین چند نام در این کتاب وجود دارد که آنها را نمی‌گذاشتم البته این نشانه ضعف کتاب نیست بیشتر سلیقه است که نام این شاعرها را ترجیح می‌دهد.


وی هدف از انتشار این کتاب را وصل فرهنگیان دو کشور دانست و ادامه داد:‌ در این 30 سال نتوانستیم چنین هدفی را محقق کنیم در این امر هم رسانه‌های ایران و هم افغانستان مقصرند این کتاب سعی کرده چنین فضای را ایجاد کند.


رجایی افزود: این کتاب را از نه از روی تفنن بلکه از روی دقت باز کنید تا مناظر گوناگون افغانستان را در آن ببینید این کتاب از دوستی‌های دهه هفتاد بین شاعران ایرانی و افغانستانی غبارروبی می‌کند.


مسئول دفتر ادبیات افغانستان در پایان گفت: محور موضوعی ادبیات افغانستان مشکلات و انقلاب‌های کارگری و مارکسیستی بود اما امروزه به ادبیات ایران نزدیک شده و مقاومت و اشعار آیینی نیز در این کشور رواج یافته است.


لازم به ذکر است کتاب درختان تبعیدی مجموعه غزلیات شاعر افغانستان است که به همت سیدضیاء قاسمی از شاعران افغانستان و علی‌محمد مودب از شاعران جوان ایرانی گردآوری شده است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار