آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۰۸۴۳
شمقدری خبر داد:

نیمی از سی‌دی‌های منتشر شده در کشور قاچاق هستند

رییس سازمان سینمایی کشور گفت: در سال گذشته حدود 700 میلیون لوح فشرده در کشور پخش شد که نیمی از آنها به صورت غیرقانونی توزیع شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز سومین همایش حقوق مالکیت ادبی- هنری و حقوق مرتبط با رویکرد ویژه به سینما در تالار وحدت برگزار شد، در این مراسم شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد به سخنرانی پرداخت.

 

 وی در ابتدا گفت: بقای صنعت سینمایی ایران در حال گره خوردن به سامان‌دهی حقوق مالکیت ادبی- هنری است زیرا بخشی از سرمایه‌گذاری که در خصوص فیلم می‌شود از طریق قاچاق از بین می‌رود، بسیاری به سینما نمی‌روند و منتظر سی دی‌های آن فیلم هستند.


 شمقدری در آماری تکان‌دهنده گفت: در سال گذشته حدود 700 میلیون لوح فشرده در کشور پخش شد که تنها نیمی از آن از طریق قانونی پخش شده است و نصف دیگر آن از طریق غیرقانونی پخش شده است.


 شمقدری ادامه داد: اگر قوانین جدی و محکم جاری نشود، ممکن است در آینده سرمایه‌گذاری‌ها از بین بروند، اگر تا به حال سرمایه‌گذاری در فیلم‌ها وجود داشته است به خاطر حضور دولت در این عرصه بوده است زیرا دولت از اینکه سرمایه‌اش از بین برود، نگرانی ندارد. سال بعد بودجه دوباره تزریق می‌شود اما اگر بخش خصوصی بخواهد وارد شود با وجود اینگونه مشکلات نمی‌تواند سرمایه‌گذاری کند.


 وی افزود: اولین حقوق مؤلفین و مُصنفین سال 48 تصویب شد و پس از آن هیچ قانون جدی در آن زمینه نداشتیم. طبیعی است فیلمنامه نویس و آهنگ‌ساز اولین هنرمندان سینمایی هستند که آثارشان کپی‌رایت می‌شود اما تمام قسمت‌های فیلم در این زمینه با مشکل مواجه هستند، این مسئله مسیر خلاقیت‌ها را از بین می‌برد.


 شمقدری در خصوص راهکارهای گفت: با ثبت آثار در بخش‌های مختلف، موازی کاری می‌شود، ما به یک اداره کل جدید تأسیس کرده‌ایم که زیر نظر مستقیم سازمان سینمایی خواهد بود که به مسئله کپی رایت در عرصه سینمایی می‌پردازد، البته این اداره کل هنوز راه نیافتاده است و ما همین‌جا از همه متفکرین و هنرمندان دعوت می کنیم در این زمینه ما را یاری دهند.


شمقدری ادامه داد: نگاه خالق آثار ادبی و هنری جهان  به ایران این است که ما سارقان آثار خلاقانه آنها هستیم در حالی که می‌شود نشست و گفت‌وگو کرد و بخشی از مشکلات را با وضع قوانین مرتفع ساخت.


 شمقدری در پایان گفت: در سینما پیشرفت‌های خوبی کرده‌ایم اما در زمینه مالکیت حقوقی ضعف‌های داریم به هر حال برای ورود سینمای ایران به عرصه‌های مختلف خلاء‌های وجود دارد و ذهنیت‌ها در خارج از ایران نسبت به ما بی‌اعتماد است.

 

لازم به ذکر است؛ همایش مالکیت ادبی- هنری و حقوق مرتبط عصر امروز با نشست‌های تخصصی ادامه می‌یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار