به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام محمدیان، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای سراسر کشور امروز پنج شنبه و در دومین روز از همایش دو روزه «بیداری اسلامی افقهای آینده و انتخابات 92» در دانشگاه تهران و با موضوع انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: در نظام جمهوری اسلامی اهتمام به انتخابات قابل توجه بوده است و یکی از شاخصهای اساسی این بوده که به رأی مردم عنایت ویژهای صورت گرفته است و در هیچ یک از انقلابهای دنیا این موضوع رخ نداده است که در یک سال 5 انتخابات سراسری برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) به شدت اعتقاد داشتند که مردم در همه عرصهها باید حضور داشته باشند، خاطرنشان کرد: در طول 34 سال گذشته در سختترین شرایط مانند موشکباران دوران جنگ حتی یک روز نیز انتخابات به تعویق نیافتاد و این یکی از شاخصهای مردمسالاری دینی است البته مشارکت مردم نشان میدهد که مردم متوجه جایگاه و علت حضورشان هستند.
محمدیان با بیان اینکه بخشی از شعور سیاسی برگشت به این است که تقریباً مردم هر سال یکبار در معرض انتخابات قرار می گیرند، ابراز داشت: هر انتخابات علاوه بر بازخوانی گذشته با سیاهنماییهای نیز همراه بود و برخی از کاندیداها برای رسیدن به جایگاهی حتی گذشته را نفی کردهاند که نظام توانسته مسائلی از این دست را مدیریت کند.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه نظام در 34 سال گذشته نشان داده ظرفیت تفکرات و سلایق مختلف را دارد، تصریح کرد: سلایق مختلف و متفاوت به وسیله آراء مردم در 34 سال گذشته بر سر کار آمده و در همه این مدت پیشرفت و حرکت رو به رشد نظام ادامه داشته است و باید بدانیم که قطار نظام هیچ گاه از ریل خارج نشده و از سرعت معمولی حرکت عقب نمانده است که این موضوع نشان دهنده این است که مردمسالاری دینی از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است.
وی درباره نقش اساتید دانشگاهها در راستای انتخابات ریاست جمهوری و استفاده از فرصت طلایی برای تبیین نظام برای جوانان گفت: انتخابات برای ما فرصتی است که میتوان ذهنیتهای جوانان را پیش از اینکه به شخص متمرکز کنیم بر روی شاخصها تمرکز دهیم و به جوانان یاد دهیم تا شاخصها را درست درک کنند.
در ابتدا باید حق شناخته شود که پس از آن شاخصها را بیان کنیم
محمدیان با اشاره به سخن برخی به اینکه نباید به گوینده نگاه کرد باید متوجه شد که سخن و نگاه فرد چگونه است، ابراز داشت: البته این مسئله در مورد موضوعات علمی مصداق دارد اما درباره مسائل اجتماعی، سیاسی اینگونه نیست و در این مسائل در ابتدا باید فرد و اراده او دیده شود سپس سخنان او شنیده شود اگر این موضوع برای مردم تدوین شود باعث رشد خواهد شد.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه خداوند انسان را موجود پیچیدهای خلق کرده است، ابراز داشت: باید مسائل را به گونهای تبیین کنیم تا مخاطبان دچار تعارض نشوند تا بتوانند به راحتی تشخیص دهند همچنین باید با رعایت انصاف، حب و بغضها را که ممکن است بر روی عملکرد ما تاثیر بگذارد کنار بگذاریم همچنین باید نقاط قوت و ضعف افراد در انتخابات با یکدیگر دیده شود.
وی درباره اخلاقمحوری و اخلاق سیاسی در انتخابات خاطرنشان کرد: بنا نیست که همه چیز را با انتخابات از دست بدهیم این دوره بهترین فرصت برای شناخت است اما برخی از روی ظواهر در مورد کاندیداها قضاوت می کنند.
محمدیان درباره احراز صلاحیتهای کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: احراز صلاحیتها موضوعی کلی و دارای شرایط کیفی است که تبدیل کردن آن به موضوعات کمی کار بسیار مشکلی است، انتخاب فردی که رجل سیاسی- مذهبی، مدیر، مدبر و با تقوا باشد جزء شرایط کیفی محسوب میشود پس جمعی باید این مسئله را ارزیابی نموده که البته آنان انسان و معصوم نیستند و براساس قانون تشخیص داده و تصمیمگیری میکنند.
وی در ادامه افزود: مدیر باید توانایی جسمی، فکری با سطح بالایی را داشته باشد، همچنین سابقه افراد و توانایی فرد از دیگر شاخصها است و اگر صلاحیت فردی احراز نشده به معنای رد کردن تواناییها و سایر صلاحیتهای فرد نیست.
محمدیان با بیان نگاه حضرت علی(ع) به حکومت مبنی بر نگاه امانتی نه نگاه طعمهای، خاطرنشان کرد: وقتی نگاه به حکومت نگاه طعمهای باشد همراهان و همجناحان فرد از آن موقعیت به نفع خود استفاده میکنند اما در نگاه امانتمحور به قدرت حکومت به عنوان امانت از هر چیزی مهمتر است و اگر در خود توان پذیرش این امانت را ندارند باید کنار بروند زیرا در روایات گفته شده که در غیر این صورت فرد ملعون است.
وی در ادامه افزود: اگر نگاه امانتمحور به حکومت وجود داشت و اگر حکومت را از فرد گرفتهاند تشکر خواهد کرد نه اینکه فرد عزادار شود و نه دیگر اینکه دیگران هم میتوانند در این زمینه به رئیس حکومت کمک کنند و نگاه علوی به حکومت امانتی است نه ریاستی.