گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ یک صحنه ی تکراریست؛ داوطلبانی را می گویم که با دو سه مداد و یک پاک کن و یک کاغذ که کارت ورود به جلسه ی کنکورشان است، به سمت حوزه ی امتحانی در حرکتند. بعضی ها نگرانند و مضطرب و بعضی ها بی خیال. عده ای جزوه ای کتابی چیزی به دست دارند و تند و تند ورق می زنند و عده ای به هر چه تا الان خوانده اند اکتفا کرده اند. خیلی هایشان کنکور ارشد سراسری را تجربه کرده اند؛ ولی در بینشان هستند کسانی هم که از اول امیدی به ورود به مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه سراسری نداشته اند و یکراست دانشگاه آزاد را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده اند. حالا چه با انتخاب و چه از سر ناچاری، آمده اند کنکور بدهند و سرنوشت دو سال آینده شان را رقم بزنند.
این داوطلبان می بایست در همان حوزه ای که زمان ثبت نام انتخاب کرده اند کنکور بدهند. اگر هم داوطلب رشته انتخابی اول او با حوزه انتخابی اش متفاوت باشد، نباید برای آزمون خود به واحد دانشگاهی انتخاب اول خود مراجعه کند، بلکه لازم است که به حوزه امتحانی ثبت شده خود برود.
امید شرکت کننده ها بالاست. جمله ی «حتما قبول می شویم» بینشان رواج دارد و نگرانیشان نسبت به کنکور ارشد سراسری خیلی کمتر است. بیراه هم نیست این اطمینان خاطر چرا که رشته شهرها در این دوره از آزمون 50 درصد افزایش داشته و رشته محل ها به بیش از 3000 محل رسیده و به همین میزان نیز ظرفیت در این دوره از آزمون رشد داشته و به 70 هزار رسیده است.
ترکیب شرکت کنندگان و رشته های پرطرفدار
چیزی که این دوره نسبت به دوره های پیش و حتی نسبت به دوره های کنکور سراسری جلب توجه می کند، پیشی گرفتن مردان شرکت کننده نسبت به زنان است.
در کل 600 هزار نفر در آزمون ارشد سال 92 دانشگاه آزاد شرکت کرده اند که از این تعداد 57 درصد یعنی بیش از 350 هزار نفر را مردان و 43 درصد یعنی بیش از 250 هزار نفر را زنان تشکیل می دهند.
اقبال داوطلبان کنکور ارشد دانشگاه آزاد به رشته های علوم انسانی بسیار بالاست. به طوری که بیشترین گروه آموزشی که در آزمون ارشد سال 92 سهم دارند، گروه های علوم انسانی با حدود 60 درصد داوطلب است و کمترین، مربوط به گروه پزشکی با حدود یک درصد است.
طبق اعلام مرکز آزمون دانشگاه آزاد رشته هایی که بیشترین داوطلب را به خود اختصاص داده، به ترتیب مجموعه حقوق، حسابداری و مهندسی عمران است.
در آزمون روز پنجشنبه نوبت صبح، 10 هزار داوطلب شرکت کردند که این داوطلبان در در مجموعه های جغرافیای پزشکی، زبان و ادبیات عرب، زبان شناسی همگانی، سنجش از دور و سیستم اطلاعات جفرافیایی، شناخت اندیشه های امام خمینی، علوم قرآن و حدیث، علوم ارتباطات اجتماعی، فرهنگ و زبان های باستانی، فقه شافعی، فلسفه، ادیان و عرفان، امور فرهنگی، ایران شناسی، تاریخ، تاریخ و فلسفه علم، تربیت بدنی و علوم ورزشی، جغرافیا، حقوق و علوم اقتصادی با یکدیگر به رقابت پرداختند.
دیروز بعد از ظهر هم بیش از 112 هزار نفر در آزمون ارشد در مجموعه های حسابداری و مدیریت مالی، روان شناسی، زبان آلمانی و زبان انگلیسی شرکت کردند.
پیرترین و جوانترین داوطلب آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
هر ساله پدیده هایی در کنکور مشاهده می کنیم. امسال هم کنکور ارشد دانشگاه آزاد پدیده دارد. پدیده ی 79 ساله ای که مدرک کارشناسی خودش را در سال 45 در رشته ی اقتصاد گرفته و حالا متقاضی شرکت در رشته های حقوق جزا و جرم شناسی است. این داوطلب، پیرترین داوطلب کنکور ارشد دانشگاه آزاد در سال 92 است.
از آن طرف، جوان ترین داوطلب کنکور، یک نوجوان حافظ قرآن است. این نوجوان در سال 77 به دنیا آمده و در سیزده سالگی موفق به کسب دیپلم شده است.
به گفته این داوطلب جوان، با توجه به اینکه امسال در آزمون سراسری سازمان سنجش موفق به کسب رتبه 4 رشته حدیث و رتبه 12 رشته علوم قرآن و حدیث شده، تنها در آزمون های دوره مربوطه شرکت کرده و چون حافظ قرآن است، میزان تحصیلاتش دوره کارشناسی در نظر گرفته میشود.
جوانترین داوطلب این دوره از آزمون در رشته زبان و ادبیات عرب واحد علوم و تحقیقات تهران شرکت کرده است.
پایان ماراتن و انتظار برای نتیجه
امروز هم مانند دیروز، در نوبت صبح و بعد از ظهر هم کنکور برگزار میشود و فردا هم این روال ادامه دارد. از بین این 600 هزار نفر تنها 70 هزار نفر پذیرفته می شوند که طبق گفته ی رییس مرکز آزمون دانشگاه آزاد نحوه ی گزینش داوطلبان به این صورت است که ملاک گزینش، نمره کل آزمون در نظر گرفته می شود.
این 600 هزار نفر باید تا پایان شهریورماه منتظر بمانند تا ببینند سرنوشت برای دو سال آینده شان چه رقم زده است.