به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز در نشست انتخاباتی در «خبرگزاری ایسنا» حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی درباره ادامه مذاکرات هستهای در دولت کنونی و دولت آینده گفت: ما مصمم به مذاکره هستیم؛ اجازه دهید اگر بعد از انتخابات رئیس جمهور شدم درباره سیاست خارجیام توضیح دهم، اما این دولت نیز نتایج خوبی درباره حذف مذاکرات هستهای داشته است، برای مذاکره دو طرف باید مصمم باشند تا این اتفاق بیفتد و اگر این تصمیم دو سویه باشد با تدبیر بیشتر استمرار خواهد یافت.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره نقاط قوت و ضعف مذاکرات هستهای ابراز داشت: مذاکرهکنندگان ما بسیار روشن و قوی از مواضع ایران دفاع کرده و میکنند؛ همچنین ایستادگی ما بر حفظ حقوق ملت باعث شده جمهوری اسلامی این جریان را ادامه داده و به دنبال انرژی صلحآمیز هستهای باشد و از سوی دیگر پایبندی خود به قوانین را نشان دهد، اما به عنوان کار تکمیلی، ما باید با سایر کشورهای عضو 1+5 نیز مذاکراتی داشته باشیم؛ زیرا این کشورها یکسان عمل نمیکنند و میتوان مذاکرات فردی را با هر یک از آنان داشته باشیم.
ولایتی در ادامه افزود: با توجه به تلاش برای قطعنامه 598 و اقدامات انجام شده در راستای حقوق ملت باید بدانیم کار دیپلماتیک چندظرفیتی است و صرفاً به یک مذاکره رو در رو خلاصه نمیشود.
وی درباره کنارهگیری اش به نفع قالیباف و همچنین کنارهگیری حداد به نفع جلیلی خاطرنشان کرد: در مورد دوستان نمیدانم؛ اما ضمن حفظ دوستی با همه کاندیداها، بنده ادامه میدهم و انتخاب را برعهده مردم میگذارم و این تصمیمی است که در آخرین نشست ائتلاف 1+2 با حضور برخی از بزرگان گرفتهایم.
این کاندیدای ریاست جمهوری درباره حل مشکل تورم و همچنین سخنان برخی از کارشناسان مبنی بر اینکه امکان حل آن وجود ندارد و بیان آن از سوی سایر کاندیداها باعث بالاتر رفتن تورم خواهد شد، گفت: این سخنان کارشناسان بدبین است، اما ما میخواهیم دولتی براساس واقعبینی بنا کنیم.
ولایتی افزود: ظرفیتهایی که ایران دارد بیش از این است؛ اگر کار اقتصادی به دست مردم سپرده و موانع اقتصادی آن برداشته شود، این طرح قابل اجراست؛ زیرا ما با مشورت اقتصاددانان کارکرده و باتجربه نتیجه گرفتیم که میتوان به این باور رسید که مردم مشکلات بزرگتر را حل کردهاند.
وی در ادامه افزود: اگر اقتصاد را به اقتصاد تولیدمحور و تولیدمردم تبدیل کنیم، وضعیت اقتصادی بهتر از این خواهد بود.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا ما با جهان دشمنی داریم که میخواهیم با آنان آشتی کنیم، در حوزه سیاست بینالمللی خاطرنشان کرد: در این حوزه مجمع بیداری اسلامی را تأسیس کردیم که مورد استقبال ملل جهان اسلام قرار گرفت، اما در سیاست رسمی باید رابطه با جهان فعالتر از این باشد که اکنون هست.
ولایتی در ادامه افزود: نزدیک به 200 کشور عضو سازمان ملل هستند، بنابراین نباید رفت و آمد ما به چند کشور خلاصه شود؛ ما به یک کشور آمریکایی لاتین سفر کردیم، اما به کشورهای همسایه توجه نداریم؛ در این رابطه اولویت نخست ما باید کشورهای همسایه باشد؛ چون ما 13 کشور مسلمان هم مرز و همسایه داریم.
وی ادامه داد: ما با روسیه و ارمنستان، تاریخ، روابط و منافع مشترک داریم، بنابراین باید روابط اقتصادی اکو و U8 را فعال کنیم؛ زیرا اگر کیفیت این روابط پایین نرفته باشد، بالا هم نرفته است و در این رابطه رهبری معتقد به توسعه روابط با سایر کشورها هستند و باید این روابط را تقویت کنیم.
این کاندیدای ریاست جمهوری درباره طرح فوریتی 100 روزهاش گفت: ما مسائل فوری داریم که راهحل فوری میخواهد؛ مسائل درازمدت نیازمند راه حل درازمدت است، وقتی تورم نقطه به نقطه 40 درصد است و این تورم به صورت غیرقابل قبول افزایش یافته است، برای راهکار میتوان به تصمیم برای ترخیص اجناس مانده در گمرک اشاره کرد؛ نکته دیگر اینکه به کسانی که تولید میکنند و اکنون تولیدشان پایین آمده مجال تنفس داده شود که با یک لایحه دو فوریتی از مجلس در مدت شش ماه از پرداختن مالیات و بهره معاف شوند، اما در عوض متعهد شوند تا تولیداتشان را ظرف دو تا سه ماه بالا ببرند.
ولایتی در ادامه افزود: باید میان مردم و دولت اعتماد ایجاد شود؛ زیرا از بین رفتن اعتماد باعث میشود هیچ فردی به سمت تولید نرود، اما با راههای گفته شده ظرف مدت 100 روز میتواند این اتفاق بیفتد و پس از آن برای درازمدت برنامهریزی کرد.
وی درباره نظام سلامت و تأمین دارو در دولت آیندهاش ابراز داشت: برنامه درازمدت در این زمینه، درمان رایگان با تأمین و اصلاح بیمه است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا کنون مردم بخش زیادی از هزینه درمان را پرداخت میکردند، اما به دنبال این هستیم تا با تصویب برنامه ششم مسئله را حل کنیم تا میان بیمارستان، داروخانه و بیمار پولی مبادله نشود و این هزینهها توسط بیمه تقبل گردد و مردم فقط 30 درصد هزینه درمان را پرداخت کنند و باقی آن توسط بیمه پرداخت شود.