به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، آیتالله اسدالله ایمانی امروز در همایش «حماسه سیاسی» در مجتمع فرهنگی شلمچه شیراز بیان کرد: مسجد اولین خانهای است که خدا متعالی برای انسانها بنا گذاشت و پایه های آن را بر اساس تقوا و پاکی استوار ساخت.
وی افزود: مسجد فضایی است که پاکان و نیکان در آن اجتماع پیدا میکنند و اثرگذاری آن در جامعه اسلامی نیاز به بحث و گفتوگو ندارد.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه پیامبر خدا (ص) در اقامتی کوتاهی که کمتر از یک هفته در محله قبا داشت مسجد را پایهگذاری کرد، خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در بدو ورودش به یثرب مسجد را دنبال و پایهگذاری کرد و از آن زمان تا به امروز این وضعیت ادامه داشته و مسجد کانون نشاط و شادابی و تلاش و فعالیت در جامعه اسلامی بوده است.
آیت الله ایمانی تصریح کرد: به برکت نظاماسلامی مساجد در شرایط خوبی قرار گرفتهاند که باید در وضعیت بهتری حرکت خود را ادامه دهند.
وی افزود: امتیازی که در جامعه تشیع برای مردم وجود دارد، این است که مساجد به دوش مردم و برای مردم و با حضور مردم مدیریت میشود.
نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه از حدود 60 هزار مسجدی که در کشور است عمده آنها به وسیله مردم ساخته شده و به وسیله مردم نیز اداره میشود، بیان کرد: به عکس جامعه تسنن که مساجد عمدتا یک کانون دولتی است امام جمعه، خادم مؤذن یک منسب دولتی است و از طریق حکومت و دولت هزینههای مسجد تأمین و هزینههای کسانی که در مساجد مسئولیتی دارند پرداخت میشود، در جامعه تشیع چنین چیزی نیست و این یک امتیازی است برای پیروان مکتب اهلبیت(ع).
آیتالله ایمانی بیان کرد: مسجد کانون اجتماعات مردمی، کانون آموزشهای مختلف دینی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی است در گذشته کانون مساجد اقتصادی بوده و امروز باید این ظرفیتها را در مساجد احیا کنیم و از ظرفیت ها حداکثر استفاده را ببریم.
وی افزود: اجتماعی که در مساجد ما در طول شبانه روز ایام ماه و سال انجام میشود قابل مقایسه با هیچ اجتماعی از اجتماعات جامعه نیست و هر مسجدی اگر در شبانه روز یکصدنفر در یک وعده نماز آن شرکت کنند یعنی به طور متوسط هر مسجد در روز محل رفتوآمد 300 نفر است.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: حال این تعداد در مقیاس ماه و سال و 60 هزار مسجد ضرب کنیم تعداد افرادی که در شبانهروز در حال رفتوآمد هستند ظرفیتی بسیار عظیم می باشند.
آیتالله ایمانی بیان کرد: فرهنگ ما باید فرهنگ مسجد باشد و جوانان و نوجوانانی که در مساجد تربیت شدهاند در نماز جماعت و پای منبر روحانی و مسئلهگوی مسجد رشد یافتهاند و در دراز مدت از وسوسهها و آلودگیها و انحرافات فکری مصونیت پیدا کردهاند.
وی بیان کرد: مسجد به جوانان و نوجوانان ما مصونیت داده و میدهد مسلمانانی که از طرق دیگری با اسلام آشنا شدهاند با وزش یک باد از سوی دگر اندیشان دچار انحراف شدهاند.
نماینده ولی فقیه در فارس ادامه داد: در مسجد ورای مردم که سازندگان و آبادکنندگان آن هستند مجموعههای خاصی هم حضور دارند در مساجد ما به ضرورت انقلاب پایگاههای مقاومت حضور دارند.
آیت الله ایمانی خاطرنشان کرد: امام جماعت و روحانی مسجد نخ تسبیحی است که کانون ما پایگاه مقاومت را به کانون فرهنگی و هیئت امنا و در مقابل به مردم و مردم را به اینها پیوند میدهد و این ارتباط و انسجام تشکیلاتی را حفظ میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یک ویژگی در انقلاب اسلامی و نظام ما بود که در هیچکدام از انقلابهای گذشته تاریخ ما این ویژگی دیده نشد، گفت: ما انقلابهای فراوانی به نام اسلام، روحانیت و مرجعیت مؤمنین در طول تاریخ داشتیم این انقلابها هم توفیقهای فراوانی در زمان خودشان در محیط خود داشتهاند و آثار آنها در حرکتهای بعدی دیده شده است.
امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: امام راحل انقلاب اسلامی خود را به نظام سیاسی متصل کرد یعنی نتیجه انقلاب اسلامی نظام سیاسی بود که امام راحل آن را انجام دادند و دنبال کردند.
آیت الله ایمانی در پایان گفت: 34 سال از انقلاب گذشته و بیش از 30 انتخابات در این کشور برگزار شده است که در هیچ کشوری پنج نوع انتخابات در آن نیست.