به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، کیهان هاشم نیا ظهر امروز در دومین نشست شورای گفت وگو فضای کسب و کار استان که در استانداری برگزار شد، با اشاره به وظایف شورای گفت وگوی کسب و کار در استان بیان کرد: وظایف و اختیارات شورای گفت وگوی کسب و کار در استان در راستای نیل به اهداف موجود در قوانین و اسناد بالادستی مرتبط با موضوع بهبود محیط کسب و کار استان است.
وی با اشاره به مفهوم کسب و کار و مولفه های سنجش آن افزود: توجه به قوانین و شاخصه های کسب و کار یکی از الویت های ضروری است.
استاندار گیلان با بیان اینکه استان گیلان از استان های پایلوت در اجرای طرح دولت الکترونیک است، افزود: برای اجرای این طرح در استان 100 میلیارد تومان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال انجام است.
هاشم نیا خطاب به مسئولان استانی گفت: آن بخشی از مشکلات فضای کسب و کار که زمان را طولانی و هزینه ها را بالا می برد و موجب تاخیر در بهره برداری از پروژه ها می شود، شناسایی و ارائه شوند.
وی در ادامه با اشاره به مدیریت منابع آبی افزود: 41 سد کوچک و بزرگ در استان در حال ساخت است که از این تعداد هشت سد متوسط، 21 سد کوچک و 12 سد لاستیکی است.
استاندار گیلان با بیان اینکه بین 9 تا 11 هزار هکتار آببندان در گیلان وجود دارد، تصریح کرد: این آببندانها باید احیا شوند.
هاشم نیا با بیان اینکه در تدوین سند توسعه استان کمک و هم افزایی دو بخش کشاورزی و صنعت مد نظر است، ادامه داد : محدودیت هایی در هر دو بخش وجود دارد و رونق هر بخش در توسعه بخش دیگر تاثیرگذار است و توسعه استان در گرو پیشرفت هر دو بخش است.
وی میزان رسوب سد سفیدرود را 750 میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: میزان رسوب تالاب انزلی 1.2 میلیون مترمکعب است.
استاندار گیلان رتبه استان در بخش صنعت را 9 تا 11 کشوری برشمرد و گفت: در استان گیلان مشکل سرمایه گذار نداریم، بلکه مشکل اصلی استان در بخش صنعت بهبود فضای کسب و کار است.
هاشم نیا با اشاره به اینکه باید در روستاها از دستگاه آبشیرینکن استفاده شود، ادامه داد: دولت برای مسئله آب تلاش کند.
وی با تاکید بر هم افزایی بخش کشاورزی با صنعت افزود: هم افزایی این دو بخش با یکدیگر می تواند نقش مهمی در توسعه استان داشته باشد.
استاندار ارزش افزوده حاصل از بخش صنعت در استان را 22.6 بیان کرد و افزود: این در حالی است که ارزش افزوده بخش کشاورزی برای استان 13.9 است.
هاشم نیا با بیان اینکه در حال حاضر برای هر هکتار زمین کشاورزی ۱۱ هزار متر مکعب آب استفاده می شود، یادآور شد: میزان آب مصرفی برای هر هکتار زمین برنج 4000 متر مکعب است؛ در حالی که در استان 1.5 برابر بیشتر از متوسط آن استفاده می شود.
لازم به ذکر است، در ادامه این نشست هریک از حاضران به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.