به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی یوسفی امروز در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران در خصوص همایش «تغذیه، سلامت و طب سنتی» در پاسخ به اینکه مردم چگونه در قسمت عمومی این همایش حضور پیدا خواهند کرد، گفت: اطلاع رسانی برای مردم از طریق انتشار آگهی، چاپ پوستر و یا از طریق سایت و سامانه پیامکی صورت گرفته است.
وی در پاسخ به اینکه آیا برای مردمی که در این همایش شرکت میکنند گواهینامه صادر خواهد شد، بیان داشت: تلاش ما نباید صرفا حضور در برنامهها برای دریافت گواهینامه باشد، این تفکر اشتباهی است.
یوسفی ادامه داد: در این همایش جهت جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد در امر طب سنتی تنها برای پزشکان شرکت کننده گواهی صادر خواهد شد.
قائم مقام دانشکده طب سنتی مشهد به امراض چاقی و رشد بیرویه تغذیه فست فودی اشاره کرد گفت: فرد چاق مستعد انواع بیماریهاست، این فرد باید در انتظار فشار خون، دیابت، سکتههای قلبی و مغزی باشد و این جایگاه بالای احیای طب سنتی را نشان میدهد.
وی چاقی را معزل جامعه ایران دانست و تصریح کرد: مبارزه با چاقی اولویت سازمان بهداشت جهانی و رویکرد اصلی وزارت بهداشت و درمان در ایران است که این اهمیت موضوع تغذیه نامناسب را نشان میدهد.
یوسفی در پاسخ به اینکه الگوی تغذیه تا چه اندازه در پیش برد اهداف یک جامعه موثر است، بیان داشت: کشور چین با استفاده از این الگو توانست میزان قد مردم خود راتغییر دهد؛ در حالی که ما نسبت به این موضوع بیتوجه هستیم.
سرپرست دانشکده طب سنتی مشهد به وجود 800 نوع غذا در طب سنتی اشاره کرد و بیان داشت: اگر زنان ما از این تنوع غذایی در زندگی خود استفاده کنند بسیاری از مشکلات تغذیهای در کشور حل خواهد شد؛ این در حالی است که در غذاهای فست فودی شما به سختی به ده مورد غذا میرسید.
وی در پاسخ به این پرسش که وزارت بهداشت تا چه اندازه میتواند در احیای طب سنتی تاثیر گذار باشد، گفت: جایگاه سلامت فراتر از توانایی یک وزارت است، وزارت بهداشت گرچه متولی امر تغذیه است، اما به واقع بسیاری از وزارتخانهها و نهادها در این امر دخیل هستند.
یوسفی در بیان این موضوع که چه افرادی را دانشکده طب سنتی به کار خواهد گرفت، بیان داشت: سه گروه را بر اساس آئین نامه ابلاغی مجاز به همکاری دانستهایم، گروه اول شامل گروه متخصصان طب سنتی است که حدود 300 نفر در حال حاضر در سطح کشور به صورت تخصصی مشغول به تحصیل میباشند.
قائم مقام دانشکده طب سنتی ادامه داد: گروه دوم پزشکان عمومی میباشند، که در دورههایی که از سوی وزارت بهداشت ابلاغ میشود شرکت میکنند، در فاز اول پزشکان خانواده و در ادامه پزشکان علاقه مند تحت آموزش طب سنتی قرار میگیرند.
وی گروه سوم را خبرگان بدون مدرک دانست و تصریح کرد: این قشر اشخاصی هستند که سینه به سینه و نسل به نسل اطلاعات تجربی را به دست آوردند؛ اما مدرک تحصیلی برای ورود به مراکز علمی را ندارند، از این افراد نیز باید به بهترین نحو استفاده کنیم.
یوسفی در پایان در پاسخ به اینکه داروهای گیاهی فاقد ضرر هستند، یا خیر گفت: آن چیزی بدون ضرر است که بدون اثر باشد، داروهای گیاهی نیز به میزان اثر گزاری شان دارای ضرر هستند، باید مراقب بود چگونه مصرف میشوند.