گرمای تبآور تابستانهای جنوب، طوفانهای کویری کرمان و گرمای شرجی روستاهای محروم را به جان میخرند تا روز خوشبختی مردم مستضعف فرارسد.
گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ آنها به روز خوب آبادی و خوشبختی ایمان دارند، این را از چشمهای پرامیدشان و بیقراریهای روح جوانشان برای اجرای برنامههای جهادی خوب میفهمی. روزهای گرم تابستان که میرسد، دانشجویان که روی خط بیخیالی و استراحت میافتند، آنها تازه کارشان را شروع میکنند، گرمای تبآور تابستانهای جنوب، طوفانهای کویری کرمان و گرمای شرجی و دم کرده روستاهای محروم را به جان میخرند تا روز خوب خوشبختی مردم محروم و مستضعف فرا رسد.
تابستان امسال 1800 گروه جهادی از دانشجویان سراسر کشور به مناطق محروم اعزام میشوند تا گامهای استوارشان و دستهای امیدوارشان، یاریگر مردمی باشد که در محروم ترین روستاهای کشور زندگی میکنند. جهادگران امروز جبهههای سازندگی، نخبگان علمی هستند که میخواهند مشکلات مناطق محروم را با رویکردی علمی حل کنند تا دیگر هیچ محرومی در کشور نباشد.
فکری برای حل مشکل بیکاری جوانان در روستاها
حسینی، معاون سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی برایمان از عزم و اراده آهنین دانشجویان جهادگر میگوید و میگوید: 70 هزار دانشجوی بسیجی در سراسر کشور در عرصههای عمرانی، فرهنگی، اشتغالزایی و علمی وارد عمل میشوند تا با نگاهی علمی و پژوهش محور مشکلات مردم مناطق محروم را حل کنند.
معاون سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی از عزم ملی جهادگران برای حل مشکل اشتغال در مناطق محروم خبر میدهد و میگوید: گروههای تخصصی اشتغالزایی در گروههای جهادی تشکیل شده تا بتوانند یکی از نیازهای اصلی مناطق محروم که بیکاری جوانان است را حل کنند.
جهادگران دانشجو همانند پژوهشگرانی آگاه وارد دورترین روستاهای کشور میشوند؛ پتانسیلهای اقتصادی منطقه و توانمندیهای جوانان را شناسایی میکنند و هر جا که نیاز باشد هنرهای دستی، کارهای فنی و حرفهای و سازندگی را به جوانان روستایی میآموزند تا جوانان خودشان باعث آبادانی روستایشان شوند.
حسینی در این خصوص میگوید: امسال دانشجویان جهادگر در شش عرصه ورمی کمپوست، گیاهان دارویی، پرورش مرغ خانگی، پرورش زنبور عسل، صنایع دستی و پرورش ماهی وارد مناطق محروم میشوند و با آموزش فنون و عرصههای مرتبط با هر منطقه زمینههای اشتغال جوانان را فراهم میآورند.
گروههای جهادی بعد از سالها فعالیت در مناطق محروم توانستهاند برای جوانان روستایی شغل ایجاد کنند. زنان روستایی برخی مناطق که چندان به هنر قالیبافی و خیاطی خود اهمیت نمیدادند امروز با استفاده از این هنر برای خود کسب درآمد میکنند. پسران روستایی به جای مهاجرت به شهرها، آموزشهای فنی حرفهای، پرورش ماهی و بسیاری فنون دیگر میآموزند و به ماندن در شهر خود و آبادانی آن دل میبندند.
همکاری تمام گروه های جهادی برای ریشهکنی مشکلات اساسی مناطق محروم
حسینی از ارتباط سازمان بسیج دانشجویی با سازمان فنی و حرفهای خبر میدهد و میگوید: قرار است از ظرفیت اساسی فنی و حرفهای و بسیج سازندگی برای ارائه آموزشهای لازم به جهادگران استفاده کنیم و دانشجویان جهادگر هم این آموزشها را به صورت شبکهای در مناطق معین دانشگاههای خود گسترش دهند.
او به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی اشاره میکند و میگوید: دانشجویان جهادگر در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی بر اشتغالزایی در مناطق محروم تاکید کردند.
جهادگران دانشجو با رویکرد کیفی و عمقی به دنبال حل ریشهای مشکلات مردم مناطق محروم هستند؛ بر این اساس اگر در منطقهای مشکلات اساسی و ریشهای وجود داشته باشد تمام گروههای جهادی برای ریشهکن کردن آن مشکل بسیج میشوند.
معاون سازندگی و کارآمدسازی بیسج دانشجویی در خصوص این رویکرد میگوید: در این رویکرد تمام گروههای جهادی با هم همجهت و همافزا میشوند تا مشکل اساسی یک منطقه را حل کنند.
او میگوید: دانشجویان جهادگران امسال با تشخیص مشکلات اساسی که توان حل آن را دارند، راهکارهایی را ارزیابی میکنند و سپس با همفکری هم راه مناسبی برای حل آن مسئله می یابند.
زندگی جهادی غریب است
این دانشجویان با امید و توکل به خدا وارد عرصه شدهاند و میخواهند به اندازه توانایی خودشان باری از دوش مردم مناطق محروم کشور بردارند، اما آنها از غربت فرهنگ جهادی و ناشناخته ماندن سبک زندگی جهادی در میان مردم دلگیرند.
بسیاری از دانشجویان جهادگر میگویند: گاهی اوقات مردم کار جهادگران را با کار پیمانکاران و کارگران اشتباه میگیرند و اصلاً برایشان قابل درک نیست که هدف ما رفع محرومیت است؛ این در حالی است که ما فقط همکاری مسئولان کشور و مسئولان استانها را میخواهیم تا بتوانیم کارمان را انجام دهیم.
حسینی هم در مورد آشنایی با سبک زندگی جهادی در میان مسئولان میگوید: خوشبختانه مسئولان با فرهنگ جهادی آشنا هستند، ولی هنوز با آرمانهای جهادی فاصله داریم؛ مسئولان با سبک زندگی جهادی آشنا هستند، اما اینکه چه قدر جهادی عمل کنند جای بحث دارد.
دانشجویان جهادگر امید دارند روزی سبک زندگی ساده و جهادگونهشان از غربت بیرون آید و با رفع محرومیت کامل، مناطق محروم هم از زندگی آرام و زیبایی برخوردار شود.