کد خبر:۲۵۱۷۱
يک تحليلگر روس:

آمريکايي ها و روس ها مجبور به پذيرفتن ايران هسته اي هستند

رئيس مرکز پژوهش هاي عربي انستيتو خاورشناسي آکادمي علوم روسيه با اشاره به پيشرفت هاي هسته اي ايران در سال هاي اخير، آمريكايي ها و صهيونيست ها را مجبور به پذيرفتن ايران هسته اي اعلام كرد.

به گزارش «شبکه خبر دانشجو»، ويتالي نائومکين اسلام شناس و خاورشناس مشهور در گفتگو با ريانووستي درباره احتمال ماجراجويي تل آويو عليه تهران گفت:  اگر اسرائيل عقل خود را از دست نداده باشد، به ايران حمله نمي کند. فکر مي کنم که آنها قصد خودکشي ندارند و افرادي معقول هستند که اهداف خود را دنبال مي کنند.

وي ادامه داد: فکر مي کنم که آنها نبايد به ايران حمله کنند، زيرا اولاً، حمايت هيچ کشوري، حتي آمريکا را جلب نخواهند کرد. دوم اينکه نمي توانند به نتيجه اي برسند، آنها تنها مي توانند برخي اهداف را خراب کنند که اين نيز نتيجه اي به همراه نخواهد داشت. حمله به تاسيسات هسته اي ايران، تنها اقدامي نمادين خواهد بود که سبب تحريک ايران به اقدامي در پاسخ خواهد شد. اما اگر هدف اسرائيل تنها تضعيف توان ايران باشد، به کمک چنين حمله اي بدان دست نخواهد يافت.

اين تحليلگر روس درباره مذاکرات ايران و آمريکا نيز ابراز داشت: از مذاکرات تهران-واشنگتن هيچ نتيجه مهمي حاصل نخواهد شد. مسئله در اين نيست که برنامه هسته اي ايران براي کسي مزاحمت دارد. فکر مي کنم که سياستمداران عاقل در آمريکا اين را مي فهمند که برنامه هسته اي ايران تهديدي براي کسي نيست. مسئله اختلافات ريشه اي در مواضع و رژيم جمهوري اسلامي ايران است. براي آمريکا موضع مستقل ايران و اسلامي بودن حکومت آن و سياست اين کشور در خاور نزديک و رويکردش در رابطه با اسرائيل قابل قبول نيست. در اين راستا آمريکا همواره از ايران خواهد خواست که از حمايت حماس و حزب الله و نيز ارتقاي تقش خود در خاور نزديک امتناع کند که امروز چنين چيزي براي ايران قابل قبول نيست.

وي افزود: آمريکا خواستار همکاري با ايران در عراق و افغانستان و ساير امور منطقه اي است. در کل موضوع براي صحبت بين تهران و واشنگتن وجود دارد، اما امروز با احتساب موضع سرسختانه دولت اسرائيل، فراخوان ايران بدين مذاکرات دشوار است. کلاً اين آغاز مذاکراتي طولاني خواهد بود که ممکن است طي آن درباره برنامه هسته اي تفاهم هايي حاصل شوند. در حال حاضر ايران با موفقيت غني سازي اورانيوم را اجرا مي کند. از اين رو، شايد آمريکا وجود برنامه هسته اي در ايران را برسميت بشناسد، بشرطي که تحت کنترل همه جانبه آژانس بين المللي انرژي اتمي بوده و نبود برنامه نظامي تضمين شود.  اما درباره سياست مستقل ايران و انتقاد از اسرائيل، نه ايران از موضع خود کنار مي کشد و نه آمريکا./انتهاي پيام/ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار