معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مصرف پنیر محلی، بستنی، خامه و کره که از شیر آلوده تهیه شده باشند را عامل اصلی ابتلا به بیماری تب مالت عنوان کرد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا میرزایی صبح امروز در نشستی با خبرنگاران، با اشاره به اینکه تب مالت یکی از بیماری های مسری و شایع مشترک بین حیوان و انسان است، بیان داشت: این بیماری در مناطق سردسیر و معتدل در فصول بهار و تابستان و زمان زایش و شیردهی دام ها مشاهده می شود.
وی افزود: تب مالت معمولا از حیوانات اهلی بیشتر توسط گاو، گوسفند و بز به انسان انتقال می یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: این بیماری بیشتر در کشورهایی دیده می شود که استانداردها و سلامت عمومی موثر را رعایت نمی کنند و برنامه ای برای سلامت حیوان خانگی ندارند.
میرزایی بیان داشت: نواحی حوزه مدیترانه « پرتغال، اسپانیا، جنوب فرانسه، ایتالیا، یونان، ترکیه و افریقای شمالی»، آمریکای جنوبی و مرکزی، اروپای شرقی، آسیا، آفریقا، کارائیبی و خاورمیانه در معرض بالای خطر ابتلا به این بیماری هستند.
وی اصلی ترین علامت این بیماری را تب بین 37.5 تا 40 درجه همراه با احساس سرما یا لرز تکان دهنده دانست و گفت: دردهای منتشر بدن، سردرد، تعریق شدید به ویژه در شب ها، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری، افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال از علائم بیماری تب مالت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: جوشاندن شیر به مدت پنج دقیقه، قراردادن پنیر تازه و بی نمک قبل از مصرف به مدت سه ماه در آب نمک، تمیز کردن پستان دام و اطراف آن با آب و صابون قبل از دوشیدن شیر و شستشوی کامل ظروف شیر دوشی از جمله راه های جلوگیری از ابتلا به تب مالت است.
میرزایی با تاکید بر اینکه شیر دامی که جدیدا سقط جنین داشته، مصرف نشود، گفت: افراد از تماس مستقیم با بافت های آلوده حیوان خودداری کنند.
وی در پایان بیان داشت: افراد در مواقع نظافت اصطبل و طویله، دهان، بینی و دست خود را با ماسک و دستکش بپوشانند و از نگه داری دام آلوده در گله خودداری و با نظر دامپزشکی نسبت به نابودی آن اقدام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص درمان بیماری تب مالت خاطرنشان کرد: چند دارویی و طولانی بودن مدت درمان، می تواند روند درمان این بیماری را با مشکل مواجه سازد.