به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، امیرحسین مهدوی روز شنبه درنشست خبری تخصصی با موضوع سقط جنین درمانی در جمع خبرنگاران افزود: در سال گذشته 6هزار و 656نفر برای دریافت مجوز سقط درمانی به مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور مراجعه کرده اند که از این تعداد چهار هزار و 818نفر شرایط دریافت مجوز سقط درمانی را داشتند که این تعداد 4/72درصد کل مراجعین خواستار دریافت مجور سقط درمانی را در برمی گیرد.
وی گفت: همچنین در سال گذشته استان آذربایجان غربی کمترین و استان تهران با یکهزار و 684 مراجعه بیشترین تعداد مراجعه کنندگان مجوز سقط درمانی را داشته اند.
مهدوی افزود: همچنین پس از استان تهران استان های خراسان رضوی با 592مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه، بیشترین آمار مراجعین سقط درمانی را در سال گذشته داشتند این درحالی است که در سال گذشته کمترین تعداد مراجعین سقط درمانی با 35نفر در استان سمنان ثبت شده است.
وی اظهار داشت: طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 84 سقط درمانی با تشخیص سه پزشک متخصص و تاییدیه پزشکی قانونی قبل از چهار ماهگی و با رضایت مادر در دو مورد مجاز شناخته شده که نخست بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقص الخلقه بودن موجب حرج مادر شده بود و دوم بیماری مادرکه با تهدید جانی وی همراه باشد.
وی اظهار داشت:مجوز سقط جنین درمانی قبل از چهار ماهگی صادر می شود بنابراین کسانی که متقاضی سقط جنین درمانی هستند باید به این مهلت توجه داشته باشند و درخواست خود را در زمان مناسب به مراکز پزشکی قانونی تحویل دهند.
مهدوی تصریح کرد: مجوز سقط جنین بعد از چهار ماهگی صادر نمی شود و دلیل آن حرمت سقط جنین پس از چهار ماهگی است به همین دلیل رسیدگی سریع به درخواست برای استفاده حد قانونی سقط درمانی اهمیت فراوانی دارد.
وی اضافه کرد: در مواردی که یک پزشک وجود نقص جدی در جنین را تشخیص دهد و یا اندیکاسیون( موارد مجاز) جنینی و سقط محرز باشد باید از چهار ماهگی و یا بیش از آن فرد را به مراکز پزشکی قانونی معرفی کند و پس از بررسی های لازم، مجوز سقط درمانی صادر شود.
معاون پزشکی آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: همچنین در صورت خطر جانی برای مادر در صورت ادامه بارداری و یا عقب افتاده و ناقص الخلقه بودن جنین به نحوی که نگهداری از آن برای مادر ایجاد حرج کنداز جمله مواردی است که در صورت وجود هر یک از آن ها با در خواست مادر و با تشخیص سه نفر پزشک متخصص و تایید پزشکی قانونی، مجوز سقط درمانی صادر می شود البته به شرط آنکه سن حاملگی کمتر از چهار ماه پس از لقاح باشد.
وی تصریح کرد: یکی از نکات ضروری برای بررسی تقاضای سقط جنین درمانی در مراکز پزشکی قانونی سن جنین است به این نحو که اگر سن جنین از 19 هفتگی بیشتر باشد و یا بر اساس سونوگرافی، بیش از چهار ماه از زمان لقاح گذشته باشد به هیچ وجه برای فرد متقاضی مجوز سقط صادر نخواهد شد.
مهدوی توضیح داد:در سال 81 کمیته کشوری سقط جنین آیین نامه ای با 49 مورد اندیکاسیون ( موارد مجاز) قطعی مادری و جنینی را برای سقط جنین درمانی پیشنهاد کرد و پس از آن در نگاه جامعه و مسوولان به این موضوع به عنوان یک مساله بهداشتی تغییر ایجاد شد.