به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سید محمود نبویان که برای با دوم در میان دانش پژوهان هجدهمین دوره طرح ولایت به سخنرانی پرداخت، گفت: اومانیسم برای 2600 سال قبل است و ریشه اش در سوفسطاییان می باشد؛ این اومانیسم یکی از سه کلید اندیشه مدرن است که دو کلید دیگر شامل سکولاریسم و لیبرالیسم می شود. ملاک اندیشه مدرن سکولار بودن آن اندیشه است، بنابراین روح اندیشه مدرن، سکولاریسم است. سکولاریسم یعنی دنیاگرایی که جدایی دین از سیاست یکی از اندیشه های دست چندم این مکتب است. برای مثال غربی ها می گویند اگر کل پدید های عالم ماده را داخل یک دایره بریزم فرق رویکرد دینی و سکولار این است که اندیشه دینی به این پدیده ها رویکرد مبدا و معاد دارد، ولی اندیشه سکولار می گوید دنیا در پدیده هایش خودکفاست و اصلاً شما نباید حرفی از مبدا، خدا، دین و قرآن بزنید.
وی در ادامه با نقل خاطره ای از مقام معظم رهبری گفت: در جایی فردی ادعا کرد، این که می گویند علوم انسانی سکولار غیر مفید است، اشتباه است و اگر ما مشکلی داریم این است که نمی توانیم این علوم را پیاده کنیم که در جواب رهبری فرمودند من نظرم این نیست که این علوم انسانی غیر مفید است، بلکه نظر من این است که این علوم انسانی موجود در دانشگاه ها برای جامعه مضر است و دلیلش هم این است که مبانی آن پوزیتویستی و ضد اسلام است.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه سخنان افزود: مشکل ما این است که اسلام را کنار گذاشتیم؛ از سریال هایی که معلوم نیست چه بر سر جوانان و بچه های ما می ریزد و قبح خیلی چیزها را می شکند تا آموزش و پرورشی که وزیرش به ما می گفت ما مجبور شدیم برای راهنمایی های پسرانه هم از معلمین خانم استفاده کنیم و دانشگاهی که غیر اسلامی است.
نبویان در تبیین دانشگاه اسلامی گفت: امام می گفتند اگر دانشگاه اصلاح شود مملکت اصلاح می شود؛ ما نمی گوییم برای تحقق دانشگاه اسلامی تفکیک انجام شود، بلکه می گوییم برای تحقق دانشگاه اسلامی باید تمامی دروس بر مبنای اسلام طرح شود.