جلیل معماریانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص نحوه رقم خوردن تقدیر انسانها در شب قدر گفت: ما به خیاط، اندازههایی میدهیم که لباس بدوزد، اگر این لباس گشاد باشد، ما نمیتوانیم آن را بپوشیم؛ در شب قدر هم ظرفی آماده میکنیم که تقدیری در آن میریزند.
وی ادامه داد: شب قدر مثل این میماند که دولت لایحهای بدهد و مجلس مصوب میکند؛ تا زمانی که طرحی نداشته باشیم، تقدیری هم رقم نمیخورد.
ارتباط دعاهای ماه مبارک رمضان و شب قدر
این استاد دانشگاه با اشاره به لزوم برنامه ریزی در شب قدر گفت: در این شب من باید خودم را ارزیابی کنم و بگویم خدایا در حال حاضر من در زندگی در این نقطهام و میخواهم به فلان نقطه برسم؛ خدایا تو این مسیر را مقدر کن.
معماریانی ادامه داد: برای همین است که در دعاهای مبارک رمضان این همه رزق تعریف شده است؛ 200 رزق همانند فهم، شعور، حلم، ظرفیت و اخلاق در دعاهای مبارک رمضان وجود دارد.
توبه ظرف تقدیرمان را پاک می کند
وی با بیان اینکه بر این اساس انسان لایحهای به خداوند و امام زمان(عج) در شب قدر میدهد تا آن ها را امضا کنند، تصریح کرد: خداوند هم نگاه میکند آیا ظرف وجودی ما آماده است یا نه؛ اینکه میگویند در شب قدر توبه کنیم برای این است که تا ظرف پاک نشود، هر چیزی در آن بریزیم مسموم است.
این کارشناس تربیتی با اینکه میگویند شب قدر از هزار ماه برتر است، افزود: شب قدر، برنامه ریزی برای یک عمر است، هزار ماه حدود 83 سال میشود؛ بنابراین یک شب با برنامه بهتر از 83 سال عمر بدون عمل و برنامه است.
چرا تقدیر انسان های در شب باید رقم بخورد؟
معماریانی در ادامه این سئوال را مطرح کرد که چرا تقدیر انسان های در شب باید رقم بخورد و چرا بر شب بودن قدر تاکید شده است، گفت: قرار است در این شب برنامه ریزی کنیم؛ چرا که روز وقت اجراست؛ «سلام هی حتی مطلع الفجر» که خطاب به امام زمان (عج) گفته میشود؛ یعنی همین که انسان الهی در دل شب و بطن تاریکی ها طرحهایش را میریزد و در فجر به آنها عمل میکند.
وی در پایان بیان داشت: شب قدر، شب ارزش و اندازه و قدردانستن از خودمان است و وقتی ارزش و قدر خویش را یافتیم، تقدیرمان با آن هماهنگ میشود.