به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، محمدرضا طهماسبی شب گذشته در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه کمر بیماران کلیوی زیر فشار قیمت داروها خم شده، بیان داشت: مقام معظم رهبری بارها تاکید فرمودهاند «باید به جایی برسیم که بیمار جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشد.»؛ ولی متاسفانه در حال حاضر بیماران کلیوی بیش از درد و رنج بیماری کلیه که جزو دردناکترین بیماریها محسوب میشود، به فکر چگونگی تامین هزینههای خود هستند.
وی افزود: هزینههای بیماران کلیوی از 150 هزار تومان آغاز و حتی به بیش از یک میلیون تومان در ماه نیز میرسد؛ بنابراین توان پرداخت این مبلغ از عهده بیشتر بیماران انجمن خارج است.
مدیر انجمن خیریه کلیوی استان زنجان با اشاره به اینکه انجمن از طریق 3000 خیر ثابت ماهانه هشت میلیون تومان کسب درآمد میکند، تصریح کرد: به طور میانگین نیز دو میلیون تومان به وسیله اطالاعرسانی و خیرین مقطعی به حساب انجمن کلیوی استان واریز میشود.
طهماسبی بیان داشت: هزینههای درمان بیماری کلیوی بیش از 13 برابر هزینه پیشگیری از آن است؛ بنابراین این امر وظیفه انجمن را بیش از پیش سنگین میکند.
وی در ادامه به پیشرفت 48 درصدی نخستین ساختمان آموزشی و تحقیقاتی بیمارات کلیوی اشاره کرد و افزود: این ساختمان با هدف آموزش و پیشگیری بیماریهای کلیوی، بیماریهای زمینهساز دیابت و نیز به دلیل تاکید یکی از خیرین، قسمتی نیز به آموزش و رسیدگی به امور سالمندان تعبیه شده است.
مدیر انجمن خیریه کلیوی زنجان، دیالیز را جزو سختترین روشهای درمانی برشمرد و خاطرنشان کرد: وقتی فردی وارد چرخه دیالیز شود فقط با پیوند کلیه میتواند از این چرخه خارج شود؛ بنابراین تلاش ما بر این است که فرد به این مرحله نرسد.
انجام پیوند کلیه تا چندماه آینده برای اولین بار در زنجان
طهماسبی ادامه داد: طی عقد تفاهمنامهای با دانشگاه علومپزشکی، مجوز پیوند کلیه در زنجان اخذ شده و با عنایات الهی در شش ماهه دوم سالجاری این اعمال در استان صورت خواهند گرفت.
لازم به ذکر است، جوانترین فرد دیالیزی در زنجان 20 ساله و مسنترین آنها نیز 85 ساله است.
خاطرنشان کرد: بیماران زیر 20 سال به دلیل عدم وجود امکانات به کلان شهرها اعزام میشوند.