گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بازار نشر و کتاب طی هفته گذشته با خبرهای گوناگونی همراه بوده؛ از انتشار رمان «تقاطع وصال و انقلاب» تا وازیر بخشی از بدهی های ناشران خارجی بیست و ششمین نمایشگاه کتاب.خبر اول اینکه:
تجدیدچاپ «سروده های بی گمان حافظ» از سوی انتشارات امیرکبیر
بروین ثروتیان، همسر زندهیاد بهروز ثروتیان درباره تازهترین آثار همسرش که امروز چاپ و روانه بازار کتاب شد، گفت: کتاب «سرودههای بیگمان حافظ» که چاپ اوّل آن در سال 1386 منتشر شده بود توسط انتشارات امیرکبیر تجدید چاپ شد.
وی ادامه داد: این انتشارات همچنین کتاب «خسرو و شیرین»، که چاپ نخست آن سال 1386 منتشر شده بود را مجددا روانه بازار کرد.
همسر زنده یاد ثروتیان ضمن اشاره به آثار زیر چاپ و تاکید بر انتشار آنها همچنین از تجدید چاپ کتاب «شرح راز منطق الطیر عطّار»، خبر داد که از سوی انتشارات بینالملل در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
بهروز ثروتیان نویسنده و پژوهشگر ادبی ظهر شنبه، هفتم مردادماه 1391 بر اثر سکته قلبی در حیاط منزلش در کرج از دنیا رفت.
پیکر این نویسنده و پژوهشگر ادبی در قطعه هنرمندان کرج به خاک سپرده شد، این مولف در روزهای پایانی عمر مشغول کار بر روی آخرین دستنوشتههایش در زمینه تصحیح «تفسیر عرفانی صفیعلی شاه از قرآن کریم» بوده است.
دکتر بهروز ثروتیان زادهی سال 1316 در میاندوآب، نظامیشناس و پژوهشگر ادبی بود.
مخزنالاسرار: متن علمی - انتقادی از روی 14 نسخهی خطی، تصحیح و شرح آثار نظامی، تصحیح دیوان حافظ، شرح دیوان حافظ، فرهنگ اطلاعات نفایس الفنون، فر در شاهنامه، تصحیح جاودان خرد، پیر طریقت گفت، بیان در شعر فارسی، روایات گهربار، طنز و رمز در الهینامه، بازنویسی آثار نظامی برای جوانان، رؤیای عشق در مثنوی گل و نوروز، گزیدهی مخزنالاسرار، آینهی غیب، سلام بر حیدربابا، ترجمهی حیدربابایه سلام، از ایران چه میدانیم، شعر و اندیشهی نیما یوشیج، اندیشههای نظامی گنجهیی، نقش بیان در آفرینش خیال، نامههای حافظ و ترجمهی حافظ به شعر ترکی آذری، از جمله آثار بهجامانده از ثروتیان هستند.
«تقاطع انقلاب و وصال» به انقلاب رسید!
رمان «تقاطع انقلاب و وصال» نوشته میثم امیری است که داستان جوان سربازی به نام آئین را روایت می کند که از دوران دانشجویی به همدانشگاهی و همرشتهای خود علاقمند میشود اما در ابراز این عشق به شدت ناتوان است و دنبال راهی میگردد که علاقهاش را به وی ابراز کند.
ماجرای داستان به نقشههای پیدا و پنهان او برای اثبات عشقش برای کسی میپردازد که انگار حتی نام آئین در خاطرش نمانده است؛ ولی آئین که پسری محجوب و ساده است تلاش دارد با تکیه بر نقشههای عجیب و غریب و ترسیم الگوریتم و تغییر مداوم آن، به وصال دست یابد. رقم خوردن ماجراهای داستان در محیط دانشگاهی و محیط سربازی و تقابل و مقایسه صحنههای آن با هم شیرینی داستان را چند برابر میکند و در نهایت ماجرا طوری پیش میرود که خواننده انتظارش را ندارد.
رمان «تقاطع انقلاب و وصال» در 142 صفحه به تازگی توسط انتشارات تارونه با قیمت 6500 تومان منتشر شده است.
مدیرعامل انتشارات ویژه نشر: هنوز مطالبات ناشران خارجی بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب پرداخت نشده است
احد رضایی، مدیرعامل انتشارات ویژه نشر که نمایندگی حدود 37 ناشر خارجی را در ایران بر عهده دارد، با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور درباره وضعیت ارزی کشور در 8 سال گذشته، گفت: آقای احمدینژاد چند روز پیش اعلام کرد که ذخایر ارزی بانک مرکزی نسبت به سال 84 چهار برابر شده است. من میخواستم از آقای رئیس جمهور در پایان دولتشان خواهش کنم که حالا که این ذخایر چهار برابر شده، 4.5 تا 5 میلیون دلار مطالبات ناشران خارجی نمایشگاه کتاب بیست و پنجم را هم پرداخت و با آنها تسویه کنند تا در این روزهای آخر، دعای خیری هم برای خودشان خریده باشند.
وی افزود: مطالبات ناشران خارجی از دوره بیست و پنجم نمایشگاه کتاب تهران و حتی بخشی از مطالبات نمایشگاه بیست و چهارم هنوز پرداخت نشده است. در مورد نمایشگاه امسال هم تاکنون مبلغی به ناشران خارجی پرداخت نشده است.
مدیرعامل انتشارات ویژه نشر اضافه کرد: علیرغم دستور قبلی رئیس جمهور برای پرداخت طلب ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران، من باز هم از رئیس جمهور میخواهم دستور بدهد از محل این ذخایری که میفرمایند چهار برابر شده، طلب ناشران خارجی را از نمایشگاه بیست و پنجم هم پرداخت کنند.
نماینده حدود 37 ناشر خارجی در ایران گفت: وزیر ارشاد دولت بعد هم باید در همان ابتدای فعالیتش متوجه این مسئله باشد که تعدادی ناشر هستند که حدود 5 میلیون دلار از بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران طلب دارند و با توجه به اینکه مسئولان فعلی وزارت ارشاد جایشان را به مسئولان جدید بدهند، او باید بداند که چنین چاهی جلو او گذاشته شده است.
اردیبهشت ماه امسال و پس از خاتمه بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نمایندگان ایرانی ناشران خارجی طلبکار از آغاز پرداخت مطالبات دوره بیست و چهارم این نمایشگاه خبر دادند. بر اساس اعلام مسئولان نمایشگاه بیست و چهارم، طلب ناشران خارجی از این نمایشگاه که تا قبل از شروع آن پرداخت نشده بود، حدود 4 میلیون یورو بوده است.
امیرزاده: تلاش می کنیم کتاب های بررسی نشده ظرف 45 روز تعیین تکلیف شوند
رئیس هیئت بررسی صدور پروانه نشر کتاب در پاسخ به این سوال که سخن وزیر ارشاد مبنی بر تعیین تکلیف کتاب ها ناظر بر چه نوع کتابهایی است و به نظر شما چرا در مقطع فعلی یعنی پایان کار دولت مطرح میشود، گفت: صحبت وزیر ناظر بر این بوده که کتابهایی که به هر دلیلی مانده و بررسی نشده بود، تعیین تکلیف شود و نه چیزی بیشتر از این. ما هم تلاش میکنیم در یک بازه زمانی 45 روزه این کتابها تعیین تکلیف شوند.
وی البته بخشی از این «تعیین تکلیف» را ناظر و منوط به همکاریهای خوبی که ناشران و مولفان با اداره کتاب خواهند داشت، دانست و افزود: این طبیعی است که از نظر بررسها، برخی کتابها نیازمند اصلاحاتی است و این اصلاحات باید انجام شود و بدیهی است هرچه سریعتر این اصلاحات انجام شود، امکان صدور مجوزشان آسانتر است.
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر تقریباً کار اداره کتاب دو برابر شده است و تلاش میشود بخش عمدهای از کتابهایی که در این چرخه مانده و هنور تعیین تکلیف نشدهاند، به سرنجام مشخصی برسند.
امیرزاده ادامه داد: آمار دقیقی از این کتابها ندارم، اما تلاش تمام گروههای بررس این است که به این دغدغه جدی را که چه از طریق وزیر محترم ارشاد و چه از طریق معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مطرح میشود، برطرف کنیم.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش و در فاصله کمتر از 20 روز مانده به پایان عمر دولت، خواستار تعیین تکلیف برخی کتابهای معطل مانده در اداره کتاب این وزارتخانه شده و گفته بود: قرار شده دوستان ما در اداره کتاب با همتی مضاعف برخی از کتابهایی را که بلاتکلیف مانده بودند، تعیین تکلیف کنند تا ما در پایان دوره کاری خود کار زمینماندهای نداشته باشم. صدور مجوز کتاب باید اینگونه باشد که کتابها در یک روز، نهایتاً طی یک هفته و حداکثر تا 45 روز تعیین تکلیف شوند که این موضوع کمک ناشران و نویسندگان را نیز میطلبد.
اسماعیلی: بخشی از طلب ناشران خارجی بیست و ششمین نمایشگاه کتاب پرداخت شد
علی اسماعیلی، رئیس نمایشگاه امسال کتاب تهران روز 9 اردیبهشت در حاشیه بازدید خبرنگاران از روند آمادهسازی این نمایشگاه به خبرنگاران اعلام کرد: بخشی از طلب ناشران خارجی امروز به حساب ارزی آنها واریز میشود.
وی درباره میزان این طلب هم یادآور شد: مبلغ این بدهی 3.7 میلیون دلار است که ما میخواستیم آن را روز شنبه،7 اردیبهشت، به حساب ارزی ناشران طلبکار واریز کنیم ولی به دلیل تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه در تقویم سال میلادی این کار به 9 اردیبهشت موکول شد و این مبلغ از طریق بانک عامل ما در مالزی به حساب ارزی آنها واریز خواهد شد.
اسماعیلی همچنین از دستور رئیسجمهور برای پرداخت طلب ناشران خارجی از دوره بیست و پنجم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و ابراز امیدواری کرده بود، بدهی مربوط به این نمایشگاه هم به زودی به حساب ارزی ناشران یاد شده واریز شود.
تجدید چاپ 6 عنوان کتاب برگزیده شعر برای کودکان و نوجوانان
در این دوره، کتابهای تجدید چاپ شده از مجموعه «گلی از باغ کهن» برگزیده اشعار حافظ که با هدف آشنایی نوجوانان با میراث ادبی و فرهنگی ایران و ترسیم چشمانداز روشنی از آثار ماندگار شعر فارسی برای گروه سنی «د و هـ» (دوره راهنمایی و دبیرستان) منتشر شده است که تا امروز با چاپ 5 هزار نسخه در مرحله ششم شمارگان آن به 53 هزار نسخه رسیده است.
برگزیده شعرهای «سعدی» و «نظامی» نیز به ترتیب در مرحله چاپ ششم و پنجم آمار چاپ آنها از مرز50 هزار و 48 هزار نسخه گذشت.
از مجموعه «شعر معاصران» نیز دو کتاب برگزیده شعرهای «پروین اعتصامی» و «اقبال لاهوری» تاکنون از هر کدام 41 هزار نسخه منتشر شده که 36 هزار نسخه در مراحل قبلی و 5 هزار نسخه آن در مرحله چهارم به زیر چاپ رفته است.
ششمین کتاب برگزیده شعر که در این دور، تجدید چاپ شده مربوط به شعرهای شهریار است که انتشارات و شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نمونههای برجسته آن را برای آشنایی نوجوانان با پیوند میان شعر معاصر با فرهنگ و ادب دیرینه و گنجینه شعر پارسی کهن منتشر کرده است و با چاپ 5هزار نسخه از این کتاب در مرحله سوم در مجموع 30هزار نسخه برای نوجوانان رده سنی«د و هـ» تجدید چاپ شده است.
«آتش به اختیار» ممیزی خواهد شد
نویسنده «بعد از کشتار» درباره تجدیدچاپ «آتش به اختیار» گفت: برای تجدید چاپ کتاب این کتاب دوستان وزارت ارشاد گفتند که باید دوصفحه کتاب حذف شود که تحریک برخی نشریات و خبرگزاری ها عامل این قضیه بود
«آتش به اختیار» خاطرات حجت ایروانی از دیده بانان دوران جنگ تحمیلی است که در 16 فصل به بیان خاطرات خود پرداخته است؛ این کتاب از تولیدات دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری است.در ابتدای کتاب، انواع دیدهبانی و وظایف دیدهبانان شرح داده شده سپس با عناوینی چون؛ «شیخ محمود»شرح همراهی یک روحانی با رزمندگان و شهادت او در عملیات بیتالمقدس دو «جانم فدای مهدی»و «رمضانعلی» وصف ماجرای شلیک گلولههایی از دکلی در جزیره مجنون و انهدام قرارگاههای دشمن، «من منافق نیستم و خرس» (خاطرهای از عملیات والفجر ده) نویسنده 16 فصل آن شکل گرفته است.
اختتامیه هفتمین جشنواره ادبی یار و یادگار آبان برگزار می شود
حمید هنرجو، دبیر هفتمین جشنواره ادبی یار و یادگار با اشاره به برگزاری اختتامیه این جشنواره در آبانماه اظهار داشت: هفتمین جشنواره ادبی یار و یادگار امسال در ابتدای آبانماه برگزیدگان خود را در شهر خمین معرفی خواهد کرد.
وی افزود: تاکنون بیش از 470 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده و مهلت دریافت سایر آثار تا پایان شهریور ماه است که با توجه به زمان اختتامیه تمدید نخواهد شد.
هنرجو همچنین از افزوده شدن بخش تازهای به این جشنواره در دوره هفتم اشاره کرد و گفت: با همکاری یک تشکل مردمنهاد واقع در استان زنجان امسال بخش نامهها و نقاشیهای کودکانه مرتبط با حضرت امام (ره) را به جشنواره اضافه کردهایم که تصمیم داریم در نهایت گزیده این آثار را پس از معرفی و تقدیر برترینها در جشنواره امسال، به صورت یک جُنگ ادبی دوزبانه منتشر کنیم.
وی در ادامه با اشاره به برنامهریزی این دوره از جشنواره برای برگزاری سه کارگاه ادبی درباره خلق اثر ادبی با موضوع حضرت امام (ره) افزود: بعد از ماه مبارک رمضان سه کارگاه جشنواره در شهرهای خمین، اصفهان و تهران (حسینیه جماران) با حضور مصطفی محدثی خراسانی، عبدالجبار کاکایی، حمید سبزواری، سجاد عزیزی آرام و... برگزار میشود.
به گفته دبیر هفتمین جشنواره ادبی یار و یادگار در این کارگاهها، منتخبی از صاحبان آثاری که به جشنواره امسال اثر فرستادهاند و آثارشان از مرحله نخست داوریها بالا آمده است، حضور خواهند داشت و درباره چگونگی خلق اثر ادبی بر مبنای اندیشه و زندگی حضرت امام (ره) نکاتی را خواهند آموخت.
هفتمین جشنواره یار و یادگار با محورهای امام؛ قلب تپنده بیداری اسلامی، امام؛ افق تابنده استقلال ایران، امام و خط مقدم دفاع از اسلام ناب محمدی و راه امام و نسل فردا در قالبهای شعر، داستان، نثر ادبی، مقاله، وبلاگ و شعر و داستان کودک و نوجوان به پذیرش آثار از سراسر کشور خواهد پرداخت.
همچنین بخش ویژه این دوره از جشنواره به تکریم مقام استاد اخلاق و عرفان حضرت امام (ره)؛ آیتالله محمدعلی شاه آبادی اختصاص یافته است.
انتشار کتاب صوتی خاطرات ناطق نوری به درخواست خودش متوقف شد
مهدی رمضانی، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به استفاده این موسسه از ظرفیتهای تازه در نشر کتاب اظهار داشت: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در رویکرد تازه خود اقدام به انتشار کتابهای صوتی با راویت صاحب خاطره کرد که این کار در گام اول با کتاب خاطرات حجتالاسلام ناطقنوری انجام شد.
وی افزود: این کتاب و نسخه صوتیاش آماده انتشار نیز شد و حتی مقدمات رونمایی آن را هم فراهم کردیم، ولی در مرحله نهایی آقای ناطق فایل کتاب را گوش دادند و نکاتی برای بهتر شدن کار و ارتقاء آن به ذهنشان رسید. به این خاطر فایل صوتی را متوقف کردیم، ولی انشاالله با انجام اصلاحات روی فایل صوتی، کتاب صوتی خاطرات ایشان منتشر خواهد شد.
رمضانی تاکید کرد: تلاشمان این است که با توافق یکی از شبکههای رادیویی، فایل صوتی کتاب را در قالب یک برنامه رادیویی هم پخش کنیم. از سوی دیگر به تازگی نیز کتاب صوتی خاطرات آقای سلیمانی که از محافظان امام بودهاند توسط این مرکز منتشر شده است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی همچنین به ادامه انتشار خاطرات چهرههای انقلاب اسلامی در قالب کتاب کاغذی اشاره کرد و گفت: کتاب خاطرات آیتالله مهدوی کنی آماده انتشار شده و مقدمات چاپ آن هم فراهم شده است.
پروندهای که شهرستان ادب برای رضا امیرخانی باز کرد!
موسسه فرهنگی شهرستان ادب پرونده ادبی رضا امیرخانی را در پایگاه اینترنتی خود به منظور بازتاب نظر اهالی قلم درباره آثار این نویسنده ایجاد کرد.
در این بخش از این پایگاه ادبی تمام نویسندگان، روزنامهنگاران و اهالی قلمی که تاکنون درباره آثار رضا امیرخانی نقد و نظری مکتوب کردهاند، میتوانند آثار خود را برای درج در این پرونده به نشانی enghelab.dastan@gmail.com ارسال کنند.
گفتنی است، در حال حاضر آثاری از راضیه ولدبیگی و محمد قائمخانی در مورد رمان «بیوتن»، علی زند در مورد رمان «داستان سیستان» و مجید اسطیری در مورد رمان «قیدار» در این پرونده ادبی ثبت شده است.