به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فازهای 15 و 16 میدان گازی پارس جنوبی به عنوان یکی از باشکوهترین دستاوردهای متخصصان کشورمان در مجموعه اقتصادی پارس جنوبی است که به طور صد درصد تمام مراحل، طراحی، ساخت، توسعه و راهاندازی آن به دست توانمند فرزندان ایرانی به بار نشسته است.
این پروژه که در فضایی به وسعت 170 هکتار اجرا شده با راهاندازی نهایی روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز طبیعی، یک میلیون تن اتان، 75 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوکرد و یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع LPG به منظور صادرات تولید خواهد کرد.
مجتمع پتروشیمی پارس جنوبی در حال حاضر با تولید متوسط روزانه 290 میلیون متر مکعب گاز در حال فعالیت است که با بهرهبرداری از فازهای 12 تا 24 که ظرف امسال یا سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید در حجم و تنوع تولیدات این مجتمع نیز تحولی اساسی رخ خواهد داد.
در حال حاضر بیش از 80 هزار نفر در بخشهای مختلف پارس جنوبی مشغول به فعالیت هستند.
مجتمع گازی پارس جنوبی با 3 هزار 700 کیلومتر مربع مساحت 14 تریلیون متر مکعب ذخیره گاز درجا و 1800 میلیون بشکه میعانات گازی بزرگترین میدان مستقل گازی دریایی جهان است.
با سرمایهگذاری دولت دهم در عرصه توسعه فازهای مختلف این مجتمع در حال حاضر فازهای 12 تا 24 این مجتمع با بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی به مرحله بهرهبرداری نزدیک میشوند و فازهای 15، 16، 17، 18 و فاز 12 که خود به تنهایی 3 فاز است و بزرگترین فاز پارس جنوبی به حساب میآید تا پایان سال به بهرهبرداری خواهند رسید.