به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، کامران باقری لنکرانی گفت: مصرف شیشه و کوکائین از راههای جدید انتقال بیماری هپاتیت است.
وی در خصوص افرادی که در معرض خطر بیماری هپاتیت قرار دارند، افزود: این افراد لازم است که حتماً آزمایش بدهند در واقع افرادی که قبل از سال 1375 خون و فرآورده های خونی دریافت کردهاند (چون قبل از این سال، ویروس هپاتیت C شناخته شده نبود) باید آزمایش بدهند.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت فارس در خصوص هپاتیت B نیز بیان کرد: افراد خانوادهای که در آن خانواده فرد مبتلا وجود دارد و یا کسانی که بیماری های خاصی دارند ، باید آزمایش بدهند، اهمیت آن به این دلیل است که هر چقدر زودتر تشخیص داده شود، عوارض آن کمتر بوده و درمان آن میسرتر خواهد بود.
لنکرانی در خصوص واکسیناسیون این بیماری گفت: پوشش واکسیناسیون هپاتیت B در کشور ایران؛ بالای 95 درصد و در استان فارس بالای 97 درصد می باشد در صورتیکه پوشش واکسیناسیون هپاتیت B در کشور آمریکا 75 درصد است.
وی اضافه کرد: راههای جدید انتقال بیماری هپاتیت عبارتند از تاتو، حجامت (موفق بودنش بستگی به روش صحیح انجام و مراقبت از Sterility و پرهیز از انتقال بیماری دارد)، دندانپزشکان تجربی، اعتیاد تزریقی، رفتارهای پر خطر جنسی، مصرف شیشه و کوکائین.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت فارس بیان کرد: بیماری هپاتیت اگر به موقع شناخته و درمان شود، هیچ تأثیری در طول عمر افراد ندارد اما اگر به موقع شناخته و درمان نشود، منجر به سرطان کبد و نارسائی کبدی می شود.
لنکرانی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یک مرکز ثبت نام از افرادی که مبتلا به هپاتیت B و C هستند در درمانگاه شهید مطهری، طبقه چهارم وجود دارد که مبتلایان در این مرکز ثبت نام می شوند و خدمات درمانی، آزمایش و کلاسهای آموزشی به آنها ارائه می شود و درمان آنها پیگیری میشود.
وی بیان کرد: در خصوص افرادی که دارای هپاتیت می باشند، وسایل بهداشتی باید بصورت اختصاصی استفاده شود، افرادی که دچار هپاتیت B و C هستند باید از مسواک، ناخن گیر، تیغ صورت تراشی، قیچی و وسایل شخصی اختصاصی برخوردار باشند اما برخوردهای عادی، هم غذا شدن، استفاده از قاشق و چنگال مشترک بین اعضای خانواده، هیچگاه شانس انتقال ویروس را افزایش نمیدهد.