شبیر زارعخفری در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، به تشریح برنامههای شورای چهارم و عملکرد شورای سوم شیراز پرداخت.
منتخب شورای چهارم شیراز به بیان اولویتهای شورای چهارم پرداخت و بیان داشت: شورای دور چهارم باید بالغ تر از شورای سوم بوده و برنامه ها و فعالیت های گسترده تری را اجرا کند.
وی افزود: بخش اعظمی از برنامه های شورای چهارم طرح های هدف 96 است و انتظار داریم اعضای شورا در تحقق آن از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
زارعخفری تصریح کرد: پروژههای 96 هماکنون در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است و امیدواریم به زودی در صحن شورا تصویب تا برای اجرا به شهرداری ابلاغ شود.
عضو شورای سوم شیراز گفت: شیراز حرم سوم اهل بیت(ع)، قطب علمی، گردشگری، مذهبی و شهر فرهنگ و شعر و ادب است که باید تمام توانمندی های موجود به بالفعل تبدیل شود.
وی بیان داشت: معتقدیم آن طور که باید و شاید و مردم شیراز مستحق آن هستند در عمران و آبادانی تلاش نشده و باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.
زارعخفری گفت: این شورا 21 نفره است و باید فکر آنان کامل شده و هر برنامه ای را با توافق نهایی به جمع بندی رسیده و آن را انجام دهند.
منتخب مردم در شورای چهارم در مورد شهردار فعلی بیان داشت: به نظر شورای سوم، شهردار نمره قابل قبولی را کسب کرد و از دلایل آن نیز انتخاب شهردار و رای اعتماد مردم به هفتنفر از هشتنفر شورا که کاندید شده بودند، است.
وی تصریح کرد: شورای شهر شیراز در مدت ششسال خود، خوب برنامهریزی کرد و شهرداری نیز به خوبی آن را اجرایی کرد.
زارع خفری گفت: شورای سوم پس از نامگذاری شیراز به عنوان حرم سوم اهل بیت(ع) در عمل به دنبال تحقق این مهم بود و مطالعه و اجرای طرحهای توسعه امامزادگان واجبالتعظیم را در دستور کار قرار داد.
نائب رئیس شورای سوم تصریح کرد: توسعه حرم مطهر شاهچراغ و اجرای آن پس از 50 سال، امروز نتیجه یک کار جمعی است که در شهر شیراز شاهد اجرای آن هستیم.
وی بیان داشت: شورای سوم در سه سال آخر عمر شورا هماهنگ تر بود و یکی از دلایل آن نیز این بود که شهردار نیز در راستای اهداف شورا خوب حرکت می کرد و همکاران نیز همراه تر شدند.
زارع خفری گفت: با کارکرد خوب شهردار اعضای شوراها حتی آنانی که همراهی نمی کردند به وضوح فعالیت ها را لمس کرده و همراه شدند.
وی در پاسخ به اینکه چرا شورا نباید سیاسی شود؟ بیان داشت: آفت بزرگ شورا و شهرداری این است که وارد کار سیاسی شوند و این بزرگ ترین لطمه را وارد میکند.
نائب رئیس شورای سوم تصریح کرد: در آئیننامه و قانون شوراها نیز آمده است که شورا و شهرداری نباید سیاسی باشد و داخل بیل و کلنگ، کار سیاسی ارزش ندارد.
زارع خفری بیان داشت: تضارب افکار و تشدد آن امری طبیعی است و این در شورای اول تا سوم نیز بوده است؛ اما آن چیزی که از همه مهمتر می باشد این است اسیر سیاسی بازیها نشویم.
وی به ارزیابی عملکرد شهردار پرداخت و تصریح کرد: باید بگوییم عملکرد شهرداری در بخش عمرانی و فرهنگی مثبت بوده و شهردار خوب کار کرده و نمره خوبی به او میدهیم.
عضو شورای چهارم بیان داشت: امروز نقص شهرداری به روز نبودن پاسخگویی به ارباب و رجوع است.
زارع خفری گفت: امیدواریم در بخش پاسخگویی به ارباب و رجوع که نواقصاتی است با سیستم شهرداری الکترونیک بتوانیم این پاسخگویی را به روز کنیم تا از وقت کشی نیز جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر طرح شهرداری الکترونیک به صورت تمام و کمال اجرایی شود قطعا می توانیم در پاسخ به ارباب و رجوع به نکته های مثبت دست یابیم.
این عضو شورا گفت: بسیاری می گویند شهرداری الکترونیک دستوپاگیر است؛ ولی باید گفت این طرح مثبت بوده و تا کنون نیز کارهای خوبی انجام شده است.
زارع خفری در پاسخ به اینکه شورای چهارم چه برنامهای برای انتخاب شهردار دارد؟ بیان داشت: بنده به عنوان عضو شورای سوم و منتخب شورای چهارم جز به این شهردار به فرد دیگری فکر نکردم.
وی گفت: شورای چهارم نیز تا کنون بحث و جلسه خاصی برای تغییر شهردار نداشته است و تنها موضوع جلسههایی که با منتخبان شورای چهارم برگزار شده این است که آینده چه کارهایی را انجام دهیم و پیرامون بودن و یا نبودن شهردار صحبت نشده است.
عضو شورای شهر شیراز تصریح کرد: با توجه به شناختی که شهردار از امور و فعالیت های در حال انجام دارد، معتقدیم ثبات مدیریت تاثیر بسزایی در تداوم کار دارد.
زارع خفری گفت: شهردار فعلی شیراز آفتها و استعدادهای بالقوه را می داند و امیدواریم همچنان در مدت فعالیت شورای چهارم نیز به عنوان شهردار مشغول فعالیت بوده و اثربخش باشد.
وی به چالشهای شورای سوم اشاره و بیان داشت: دو قطبی شدن شورای سوم مهمترین چالش بود که در این راستا اگر در کار مشورت می شد به نتایج مطلوب تری در کارها دست می یافتیم.
عضو شورای شهر شیراز تصریح کرد: معتقدیم در امور مشورتی باید محاسن گروه دیگری و معایب گروه رفیق را دیده و در این زمینه برنامه ریزی لازم را داشته باشیم تا کار شورایی خوب جواب دهد.
زارع خفری گفت: نباید بگوییم ما در شورای سوم غوغا کردیم و نمره ما در تمام امور 20 است و همه کارها را نیز به خوبی انجام دادیم.
وی تصریح کرد: داشتن آسفالت مناسب در کوچههای شهر، سیستم آب آشامیدنی مناسب، نور شبانه و فضای سبز زیبا و در شان مردم شیراز از خواستههای آنان است و باید تا رسیدن به جایگاه استحقاقی مرم شیراز که فاصله زیاد داریم، تلاشهای مجدانه کرد.
عضو شورای شهر شیراز گفت: شورای سوم دو بار وعده داد قطار شهری راه میافتد؛ اما این اتفاق نیافتاد که علت راهاندازی نشدن آن نیز خارج از اختیارات شورا بود.
زارع خفری ادامه داد: سرمایهگذاری مربوط به شورا نیست، مدیریتی که در شهرستان در حال تصمیمسازی و تصمیمگیری است در آمدن سرمایهگذار و سرمایهگذاریکردن موثر است.
وی گفت: در مدت شورای سوم هیچ سرمایهگذاری نبوده که بخواهد با توجه به ضوابط موجود اقدام به سرمایه گذاری کرده و شهرداری و شورا نیز مانع باشد.
منتخب شورای چهارم بیان داشت: نمیتوانیم بگوییم شورای سوم در سرمایه گذاری موفق بوده و یا خیر؛ اما باید این را گفت که شورا با استانداری همراه شد و با تشکیل کارگروهی اعلام کرد که هر تصمیمی که این کارگروه در سرمایه گذاری بگیرند، دیگر اعضای شورا نیز همراه می شوند.
زارع خفری تصریح کرد: هر سرمایهگذاری که بیاید با آغوش باز او را میپذیریم و امیدواریم مدیریت استان و شهرستان نیز در این زمینه برنامه ریزی اساسی داشته باشد که سرمایه گذار با راحت ترین روش و کمترین زمان پروانه کار را دریافت کنند. در شورا چیزی به عنوان رانت و رانتخواری نداریم و در شورای سوم نیز رانتخواری نبوده است.
وی به کارهایی که برای توسعه متوازن شهر انجام شد اشاره و بیان داشت: در توسعه متوازن شهر نیز تلاش کردیم این مهم اتفاق بیافتد و شهر را یک پیکر می دانیم و معتقدیم نباید شمال و جنوب باشد.
نائب رئیس شورای سوم گفت: معتقدیم باید در تمام پروژههای محلی و زیرساختی توسعه متوازن شهر را داشته باشیم.
زارع خفری تصریح کرد: توسعه شهر در راستای تلاش جهت توسعه متوازن بر اساس عدالت اجتماعی بوده و می توانیم از نظر ریالی و موجود بودن پروژه ها این امر را ثابت کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی میگویند تنها در شمال شهر کار شده؛ اما باید گفت شهر را یک پیکر دانسته و فعالیت های عمرانی را یکدست کردهایم.