گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با 9 دانشکده، 145 عضو هیات علمی، 38 رشته کارشناسی پیوسته، 36 رشته مقطع دکتری و 48 رشته در مقطع کارشناسی ارشد آماده پذیرش دانشجو است.
دانشکده شیلات و محیط زیست، مرتع و آبخیزداری، علوم جنگل، مهندسی چوب و کاغذ، صنایع غذایی، علوم دامی، تولید گیاهی، مهندسی آب و خاک و مدیریت کشاورزی دانشکده های این دانشگاه را شامل می شود.
مفتاح، مدیر آموزش دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون سراسری 92 می توانند به گزینش رشته های اصلاح نباتات، اقتصاد کشاورزی، آب، باغبانی، ترویج و آموزش کشاورزی، جنگلداری، جنگلداری و اکولوژی جنگل، حفاظت و اصلاح چوب، زراعت، زراعت و اصلاح نباتات، سازه های آبی، شیلات، شیلات- بوم شناسی و آبزیان شیلاتی، شیلات- تکثیر و پرورش آبزیان، شیلات- صید و بهره برداری آبزیان، شیلات- فرآوری محصولات شیلاتی، صنایع خمیر و کاغذ، صنایع فرآورده های مرکب چوب، علوم باغبانی، علوم خاک، علوم دامی، علوم دامی- دام، علوم دامی- طیور، علوم و صنایع غذایی- تبدیل مواد غذایی، علوم و صنایع غذایی، گیاه پزشکی، محیط زیست، مدیریت جنگلداری در پارک های جنگلی، مرتع و آبخیزداری، مکانیک ماشین های کشاورزی، مهمان به دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، مهمان به دانشکده شیلات و محیط زیست، مهمان به دانشکده مرتع و آبخیزداری، مهمان به دانشکده های علوم کشاورزی، مهندسی آبیاری و زهکشی، مهندسی منابع آب و مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی پیوسته بپردازند.
نخستین پایه های دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی با افتتاح آموزشگاه عالی جنگل و مرتع توسط وزیر کشاورزی 11 مهرماه 1336 در گرگان پی ریزی شد. این آموزشگاه در سال 1355 به مدرسه عالی منابع طبیعی تبدیل شد.
همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در سال 1358 با موافقت وزارت کشاورزی و وزارت علوم، مدرسه عالی به وزارت علوم ملحق گشت و زیر پوشش دانشگاه مازندران به دانشکده منابع طبیعی تبدیل شد.
تا این زمان شش دوره جنگلداری در سال های (1338 تا 1343)، چهار دوره فوق دیپلم جنگل و مرتع (1345 تا 1358) و چهار دوره لیسانس ناپیوسته در سه گرایش جنگل، مرتع و حفاظت خاک (1354 تا 1357) فارغ التحصیل شده بودند.
پس از انقلاب فرهنگی همزمان با بازگشایی مجدد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در سال 1361، در این دانشکده چهار گروه آموزشی شامل جنگلداری، مرتع و آبخیز، چوب شناسی و صنایع چوب و شیلات و محیط زیست تشکیل شد. این گروه های آموزشی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته فعالیت داشتند؛ آموزش دوره های کارشناسی با دایرشدن رشته های جنگلداری در سال (1360)، مرتع و آبخیز(1361)، چوب شناسی و صنایع چوب(1361) و شیلات(1364) آغاز شد.
دانشکده منابع طبیعی گرگان در سال 1367 به مجتمع دانشگاهی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ارتقاء یافت و از دانشگاه مازندران منفک شد. در سال 1371 این مجتمع دانشگاهی به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی تبدیل و فعالیت اولین دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در ایران آغاز شد. در حال حاضر در این دانشگاه 107 رشته تحصیلی شامل 36 رشته کارشناسی، 44 رشته کارشناسی ارشد و 30 رشته دکتری تخصصی دایر است.
تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل حدود 4954 نفر است که 1745 نفر (141 نفر دکترا و 1604 نفر کارشناسی ارشد) یعنی 35% آنها دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند. تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه 145 نفر است که 88% آنان دارای مرتبه استادیاری و بالاتر می باشند.
در این دانشگاه 17 نشریه تخصصی به صورت ادواری و منظم منتشر می شود که 11 نشریه دارای درجه علمی- پژوهشی، یک نشریه ثبت شده در اندکس ISI و یک نشریه با درجه علمی- ترویجی هستند.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دارای هیات ممیزه و هیات امنای مستقل است. توسعه تحصیلات تکمیلی، توسعه دوره های میان رشته ای، تقویت آزمایشگاه های تحقیقاتی، افزایش انتشارات علمی- پژوهشی، بهبود کیفیت آموزش، ارتقا فعالیت های فرهنگی- اجتماعی، افزایش کیفیت خدمات رفاهی، توسعه روابط علمی و فرهنگی با دانشگاه های داخل و خارج و افزایش فضای کالبدی از مهمترین برنامه های آتی این دانشگاه به شمار می آید.