به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مخالفان و موافقان کلیات کابینه رئیس جمهور امروز در صحن علنی مجلس به سخنرانی می پردازند.
کاظم جلالی، موافق کلیات: ترکیب کلی کابینه از مجربان و متخصصان است
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط حساسی هستیم، گفت: در شرایطی دولت جدید را تشکیل میدهیم که هم در داخل با مشکلات جدی معیشتی و اقتصادی مواجه هستیم و هم در خارج مشکلات جدی داریم. در سال 91 با کسری بودجه شدید مواجه بودیم. در سال 92 قطعاً بودجه با آن رقمی که تصویب کردیم، محقق نخواهد شد و بدهی دولت بالای 200 هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
سرتیتر مهمترین بخش صحبت های جلالی به شرح ذیل است:
- تورم در مواد خوراکی حدود 62 درصد و تورم عمومی 42 درصد است
- مشکل شدید اشتغال و بیکاری تحصیلکردگان داریم
- در این وضعیت اگر به جای روحانی باشیم، کشور را باید چه مدیرانی اداره کنند؟
- آیا فرصت آزمون و خطا داریم؟ میتوانیم کلاس اکابر تشکیل بدهیم؟ یا شخصیتهای کارآزموده باید مسئولیتها را بپذیرند؟
- برخی از این وزرای پیشنهادی اصرار داشتند وزیر نشوند، چون درک درستی از مسائل کشور دارند و میدانند مسئولیت گرفتن در این شرایط چقدر سخت است؟ نباید بهانه سن را در نظر بگیریم؟ آیا میانگین سنی علامت پیری است؟ نباید اتهاماتی مانند شرکت سهامی را مطرح کرد.
- ترکیب کلی کابینه از مجربین و متخصصین است.
- وضعیت فعلی کشور هم همین اقتضا را میکرد.
- بخشی از شرایط برای وزرا شرایط لازم و ضروری و واجب است.
- اسلاممداری، دینمداری، تدین و صیانت از ارزشهای دینی و دوری از افراطیگری از جمله این شرایط است.
- برخی در داخل مجلس فضاسازیهای غیرحرفهای انجام دادند که به نفع کشور نیست.
- معیار و ملاک ما بیانات مقام معظم رهبری است و هر کس که در جریان فتنه باشد، حتماً نباید در کابینه باشد.
- آیا کسانی را که در ستاد افراد دیگری بودند که از ناحیه شورای نگهبان تأیید شدند، میتوان فتنهگر حساب کرد؟ آیا کسانی که به فرد دیگری رأی دادند، فتنهگر هستند؟ آیا کسی که در چارچوب قانون اعتراض کردند، فتنهگر هستند؟
- کسانی فتنهگر هستند که بعد از نماز جمعه 29 خرداد رهبری، آن اقدامات را انجام دادند و در خیابانها آشوب کردند.
- برخی در همین مجلس گفتند در این مجلس 40 – 50 نفر فتنهگر هستند. برخی با فتنه کاسبی و تجارت میکنند.
- از کلیت کابینه دفاع میکنیم، اما مشروط به دلبستگی کامل به مقام معظم رهبری و پایبندی به ارزشها.
حکیمی، نماینده مخالف کلیات: آقای روحانی! چرا به دنبال احیای فتنه هستید؟
وی با اشاره به اینکه در دوران رقابتهای انتخاباتی از روحانی حمایت میکرده است، گفت: آقای روحانی! دکترا و سرهنگ نبودن باعث پیروزی نشد، بلکه اجتهاد و لباس دینی شما باعث پیروزی شد، ولی متاسفانه بعد از پیروزی، درب ستاد شما به روی اصولگرایان بسته شد و متاسفانه بعد از انتخابات افرادی در ستاد شما جمع شدند که از اصحاب فتنه بوده و در انتخابات یار شما نبودند.
مهمترین بخش صحبت های حکیمی به شرح ذیل است:
- آقای روحانی! در جلسهای که شما هم حضور داشتید، یکی از اصحاب فتنه خطاب به شما گفت که وقتی شما دبیر شورای امنیت ملی بودید و کروبی رئیس مجلس و خاتمی رئیسجمهور، شما نتوانستید کاری کنید. الان برای چه آمدید؟ مشکل رهبر انقلاب است. شما در پاسخ به این سخنان هیچ عکس العملی نشان ندادید و سکوت کردید. ولی یکی از فرزندان شهدا اعتراض و جلسه را ترک کرد.
- ظریف صد درصد غربی فکر می کند و برای ملت ایران باید بگویم که پایان نامه فوق لیسانس و دکترای وی با چه کسی بوده است. آقای روحانی! چه خبر است و چه فکری در سر دارید؟ آیا روحانی قبل از انتخابات با بعد از انتخابات متمایز و متفاوت است؟ چرا به دنبال احیای فتنه هستید؟ آیا دنبال کودتای سفید هستید؟ امیدوارم هرچه سریعتر تغییراتی در کابینهتان داشته و در مسیر نظام و ولایت حرکت کنید.
- شما صحبت از قانونمندی کردید، ولی معاون شما در اولین قدم نقض قانون کرد که دیوان عدالت اداری بر آن ایراد گرفت.
- در جلسهای که خدمت هاشمی رفسنجانی بودیم ایشان شورای نگهبان را ماشین امضای رهبری نامیدند که ما جلسه را در اعتراض به سخنانش ترک کردیم، ولی شما خانواده وی را به مراسم تحلیف دعوت کردید.
- آقای روحانی! کابینه شما بوی امنیتی می دهد و به دنبال احیای مسائلی هستید که تازه کشور از دستش راحت شده بود. آیا در کشور این همه جوان تحصیلکرده نیستند که برخیشان در کابینه استفاده شوند؟
- آقای نعمتزاده را باید پدربزرگ صنعت بنامیم نه پدر صنعت.
- نامهای به رئیسجمهور درباره ستادهای مردمی تنظیم کردیم که تکلیف ستادها را مشخص کند.
- مجلس اجازه نخواهد داد فتنهای دیگر صورت گیرد.