به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، رحیم پور ازغدی امروز در جمع دانش پژوهان طرح ولایت با اشاره به موجی که در میان دانشجویان مبنی بر تغییر رشته از مهندسی و پزشکی به سمت علوم انسانی و حوزه ایجاد شده گفت: این نگاه خیلی ارزشمند است، ولی اگر این نگاه از اینجا باشد که خود این رشته ها اسلامی نیست و نسبت به علوم انسانی و دروس حوزوی کمتر اسلامی است خود این نگاه غیر اسلامی است و این دسته بندی بین علوم اسلامی و غیر اسلامی اشتباه است بلکه همان اندازه که این علوم به جامعه اسلامی خدمت می کند و نقاط ضعف یک جامعه اسلامی را از بین می برد اسلامی است.
وی ادامه داد: اسلامی بودن یک رشته دو معیار دارد یکی انگیزه شما که اگر خدمت به اسلام و مسلمین باشد هرکاری که در جامعه انجام دهید جهاد فی سبیله الله است و معیار دوم هم نیاز جامعه اسلامی است پس هدف پیشرفت و عزت و استقلال جامعه اسلامی است. فکر نکنید این که شما برید طلبه بشوید یا دانشجوی علوم انسانی بشوید سه یا چهار ساله می توانید وضع را درست بکنید، کسی می تواند علوم انسانی را درست بکند که 15 سال مطالعات قوی در علوم اسلامی داشته باشد .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سبک زندگی اظهار داشت: امروز عملاَ بین سبک های مختلف زندگی دست کم در جهان اسلام موضوعی به نام تمدن سازی اسلامی یا سبک زندگی اسلامی مطرح شده و سبکی دیگر سبک زندگی غربی یا سبک زندگی سکولار که هردوی آنها زیر شاخه هایی دارد.
ازغدی با بیان اینکه سوالی مطرح است که می گوید اگر دینی بخواهد سبک زندگی را ارائه بدهد باید از تکثر و تنوع چشم پوشی کند، افزود: وقتی شما می گویی سبک زندگی دینی، در واقع یکسری آداب اجتماعی و دینی خاصی را مطرح می کنی که در دل آن شما آدم آهنی مذهبی داری و این یعنی اینکه ما از فردیت خودمان، شخصیت و حق انتخاب خودمان چشم پوشی کنیم. در جواب اول باید بگوییم آنجایی که تفسیر قرآن و ائمه هست می توان به این سوال پاسخ داد، خداوند در قرآن می فرماید ما شمار را یکی یکی خلق کردیم درست که شما یک امت هستید و در قیامت هم به صورت یک امت محشور می شوید اما هرکسی مسئولیت کارهای خود را می پذیرد.
وی در ادامه گفت: قرآن و ائمه گفتند با عقل، تجربه، وحی و شهود درونی و ترکیب منطقی این ها به ما گفتند یک نوع سبک زندگی را طراحی کنید که بتوانید در آن دنیا در یک سبک انسانی زندگی کنید . قرآن می فرماید هرکسی در این جهان خوب زندگی کرد در عالم بعد هم خوب زندگی میکند خوب یعنی آگاهی به حقیقت عالم وگرنه ملاک خوب جسمانی نیست. زمان جنگ یکی از دوستان قرار بود بیاید خدمت حضرت امام معمم شود وقتی از دوستم پرسیدم امام به شما چی گفتند گفت : وقتی امام عمامه را بر سرم گذات گفتند خداوند بر شما مبارک کند اما این ها همه اعتباریات هست دنبال حقایق عالم باشید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اهل بیت تصریح می فرماید خدوند انسانها را متفاوت آفریده پس متفاوت باشید و بمانید، اظهار داشت: این تفاوت به خیلی مسائل بستگی دارد، پس وقتی می گوییم سبک زندگی معنی اش کلیشه هایی که فقط باید طبق آن عمل کرد، نیست؛ بلکه سبک زندگی اسلامی یک شاهراه است؛ به همین دلیل می گویند اگر امر به معروف می کنید بکن ولی قضاوت نکن. این یعنی اینکه نباید هر سبکی رو معیار داوری قرار داد . سبک زندگی اسلامی سبک زندگی فرد مسلمان خاصی نیست بنابر این ما سبک های مختلف زندگی اسلامی داریم برای همین ما ضروریات و محکمات داریم هم واجب و حرام داریم و هم مستحب و حرام و این باعث می شود که نشود گفت یک سبگ زندگی قطعا اسلامی نیست و قطعا اسلامی است .
ازغدی درباره توضیح سبک زندگی دینی گفت: می خواهند یک دو قطبی تعریف کنند یک سبک زندگی فردی که مسلمان هست ولی طرف دار زندگی لیبرال از لحاظ حکومتی و فردی است یا سبک یک سلفی تکفیری که اول باید سربرید بعد نصیحت کرد در حالی که حضرت علی (ع) می گوید ترجیح دارد یک مجرم اشتباهاَ مجازات نشود تا اینکه یک بی گناه اشتباهاَ مجازات شود و حسن ظن باید داشت نسبت به دنیا و احترام به تصمیم فردی سبک زندگی اسلامی یعنی ترکیب عقاید، اخلاق و فقه اجتهادی ، در واقع سبک زندگی اسلامی یک زندگی عقلانی است یک زندگی بین صفر و صد نیست و این سبک زندگی مراتبی دارد یکی سبک زندگی اش اسلامی تر است یک در حال اسلامی تر شدن است و این فقط در ظواهر نیست بلکه بیش تردر طرز فکر و نحوه رفتار است .