به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، نیروهای امنیتی مصر جمعه شب (25 مرداد) مسجد الفتح در منطقه رامسس را که عده زیادی از طرفداران محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده این کشور در آن مخفی شده بودند محاصره کردند.
گروه اخوان المسلمین از تیراندازی در اطراف این مسجد خبر داده است اما مقامهای امنیتی مصر، معترضان را به شلیک به سوی نیروهای پلیس از داخل مسجد متهم میکنند.
در پی کشته شدن بیش از 600 معترض طرفدار مرسی از سوی نیروهای امنیتی مصر در روز چهارشنبه (23 مرداد) حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی اخوان المسلمین خواهان جلوگیری از وقوع یک «قتل عام» دیگر شده است.
حزب آزادی و عدالت در ساعات پایانی روز جمعه (25 مرداد) با انتشار بیانیهای اعلام کرد «هزاران نفر از مردم در این مسجد به دام افتادند و تیراندازی به مدت بیش از یک ساعت بدون وقفه ادامه داشت.»
محاصره مسجد الفتح در پایان یک روز دیگر از خشونتهای مصر که دهها کشته بر جای گذاشت روی داد.
دهها هزار نفر از حامیان مرسی روز جمعه در راهپیمایی موسوم به «روز خشم» بر ضد ارتش و دولت دستنشانده مصر شرکت کردند.
نیروهای امنیتی مصر و مخالفان اخوان المسلمین روز جمعه به سوی هواداران محمد مرسی، نخستین رئیس جمهور منتخب این کشور آتش گشودند و بیش از 100 نفر از آنان را کشتند و صدها نفر دیگر را نیز مجروح کردند.
اخوان المسلمین ضمن محکوم کردن کشتارهای روز جمعه گفت، رهبران کودتا «عقل خود را از دست دادهاند» و فاقد هر گونه ارزشهای اخلاقی هستند.
این گروه افزود کودتای نظامی علیه مرسی نتیجهای معکوس داشته و اکنون زمان آن فرا رسیده است که رهبران کودتا این حقیقت را بپذیرند.
بر اساس گزارشها، دستکم 50 نفر روز جمعه در میدان رامسس قاهره کشته و صدها نفر نیز مجروح شدند. نیروهای دولتی در شهرهای دمیاط، اسماعیلیه و شهرهای دیگر نیز شماری از تظاهرکنندگان مخالف کودتا را کشتند. دولت مصر از کشته شدن چند نیروی پلیس در این درگیریها خبر داد.
ژنرال عبدالفتاح السیسی، فرمانده ارتش مصر در 3 جولای ضمن اعلام برکناری محمد مرسی، نخستین رئیس جمهور منتخب مصر، عدلی منصور، رئیس دیوان عالی قانون اساسی این کشور را به عنوان رئیس جمهور موقت معرفی کرد. ارتش مصر همچنین قانون اساسی این کشور را نیز به حال تعلیق درآورد.
به گفته مقامهای ارتش مصر، مرسی که ژوئن سال 2012 به قدرت رسید بنا به دلایل «پیشگیرانه» در بازداشت به سر میبرد.
محمد بدیع، رهبر گروه اخوان المسلمین، 14 تیر (5 جولای) گفت کودتا علیه مرسی غیرقانونی است و میلیونها نفر تا بازگشت وی به قدرت در خیابانها خواهند ماند.
بدیع همچنین وعده «تکمیل انقلابی» را داد که در سال 2011 به سرنگونی رژیم حسنی مبارک، دیکتاتور سابق مصر منجر شد.
انقلاب مصر در 25 ژانویه 2011 آغاز شد و سر انجام در 11 فوریه به 30 سال حکومت خودکامه حسنی مبارک پایان داد.