کد خبر:۲۵۸۱۴۸
لغو یکی از مهمترین سیاست‌های جمعیتی کشور؛

اولین دعوای دولت جدید و مجلس بر سر «مرخصی زایمان» خواهد بود؟

در حالی که هنوز امضای احمدی‌نژاد پای ابلاغیه قانون افزایش مرخصی زایمان مادران به 9 ماه خشک نشده، این قانون روز گذشته لغو شد.
اولین دعوای دولت جدید و مجلس بر سر «مرخصی زایمان» خواهد بود؟ اولین دعوای دولت جدید و مجلس بر سر «مرخصی زایمان» خواهد بود؟

گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ اواسط تیر ماه امسال بود که پس از یک سال و نیم کشمکش میان دولت، مجلس و شورای نگهبان، بالاخره قانون افزایش مرخصی زایمان مادران به 9 ماه از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد.


این در حالی بود که این لایحه هر بار برای اجرای نهایی به بن بست می رسید، تا این که با تامین اعتبارات مورد نیاز اجرای لایحه، در نهایت مجلس و شورای نگهبان هم با مفاد قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده موافقت کردند و به این ترتیب، مرخصی زایمان مادران از شش به 9 ماه افزایش یافت و از آن پس، پدران نیز از دو هفته مرخصی اجباری (تشویقی) برخوردار می شدند.


همچنین مطابق تبصره 2 این قانون، 9 ماهه شدن مرخصی زایمان شامل حال آن دسته از مادرانی هم می شود که فرزند زیر 9 ماه دارند؛ یعنی اگر خانمی شش ماه از مرخصی زایمان را سپری کرده است و طبق قانون قبلی باید در محل کارش حاضر می شد، حال می تواند تا سه ماه دیگر نیز مرخصی زایمان بگیرد.


یعنی این قانون به مادرانی که سن فرزند آنان به 9 ماهگی نرسیده است، تسری می‌یابد و مادر می‌تواند تا سن 9 ماهگی نوزاد از مرخصی زایمان استفاده کند.


این قانون در جلسه علنی روز دوشنبه، بیستم خرداد ماه سال جاری به تصویب مجلس، و در 29 خرداد به تایید شورای نگهبان رسید و 15 روز بعد توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.

 

اما تنها یک ماه و نیم بعد از ابلاغ این قانون، دیروز خبری منتشر شد که دولت با مرخصی 9 ماهه زایمان مخالف است و این مخالفت را با لغو مصوبه مربوطه اعلام کرد.


معاون سرمایه‌های اجتماعی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دولت دهم گفت: در پی لغو مصوبات سه ماه اخیر دولت دهم با دستور معاون اول رئیس جمهور، اجرای مصوبه افزایش مرخصی زایمان مادران متوقف شد.


پروین هدایتی گفت: به دنبال دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر لغو مصوبات دولت دهم از اول خردادماه سال جاری، اجرای مصوبه افزایش مرخصی زایمان مادران از 6 ماه به 9 ماه و مرخصی تشویقی پدران لغو شد.


وی ادامه داد: به دنبال این دستور، معاونت امور زنان نامه‌ای را تنظیم کرده است تا این مصوبه را که با فراز و فرودهای بسیاری توانستیم آن را به مرحله اجرایی برسانیم از بقیه مصوبات مستثنی کند و ترتیبی اتخاذ نماید تا روند اجرای آن تسریع شود.


در همین زمینه سخنگوی فراکسیون زنان مجلس گفت: افزایش مرخصی زایمان مادران از 6 ماه به 9 ماه و مرخصی دو هفته‌ای تشویقی پدران در مجلس به تصویب رسید و نمی‌تواند توسط دولت لغو شود.


لاله افتخاری گفت: ممکن است در متن لایحه تأمین بار مالی آن بر عهده دولت گذاشته شده باشد که در این صورت به دلیل تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرایی شدن این مصوبه ممکن است از سوی دولت اجرای آن برای مدتی متوقف شود، اما لغو آن توسط دولت امکان ندارد.


با توجه به این که ابلاغ این قانون می توانست در سلامت نوزادان تاثیر مثبت داشته باشد و مادران می توانستند وقت بیشتری را در کنار نوزادشان سپری کنند و با نظر به این که این قانون، یکی از سیاست های جمعیتی است که مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری در مسئله تحدید نسل بوده و هست، باید دید دولت تدبیر و امید چه سیاستی را در این زمینه پیش خواهد گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
اين هم دولت تدبير واميد. انتظارميرفت دراين دولت مانند کشورهاي پيشرفته مرخصي زايمان به دو سال ارتقا يابد.خدا به خير بگذرونه
0
0
بدون نام
-
۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۶
بيا شروع شد . خود کرده را تدبير نيست. اين اولشه!
0
0
علي
-
۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
به نظر من نفس اينکه دولتي بخواهد تصميماتي خارج از محدوده ي زماني مسئوليتش بگيرد محل اشکال است.
0
0
ب
-
۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۶
به نظر نمياد کار دولت تدبير در لغو مصوبات دولت قبلي امر درستي باشه.دولت قبلي تا موقعي که قدرت داشته حق تصميم گيري داشته و تصميماتش قانوني بوده خصوصا اين يکي که به تصويب مجلس هم رسيده لذا به نظر مياد اين اقدام دولت جديد با نوعي غرض ورزي بوده که جز مشکل ايجاد کردن برا خودش و مملکت سود ديگه اي نداره.
9
3
سميه رحيمي
-
۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۴
اميدوارم كه لغوشوداين مرخصي 9ماهه چراكه من كه ازنيروهاي قراردادي كميته امدادهستم اين قانون شامل من نمي شودوتنها2ماه به من مرخصي ميدهندآنهم بدون حقوق مگرفرزندمن بافرزنديك خانم رسمي چه فرقي دارداصلااين قانونهابراي ازمابهترون است
11
5
موسوي
-
۰۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۵
باسلام بنظرميرسدباانتخاب دولت تدبيرواميد در24خرداد1392لغوكليه مصوبات دولت قبلي تاقبل ازدولت آقاي روحاني خارج ازحيطه اختيارات قانوني دولت فعلي بوده وتجديدنظر دراين خصوص لازم اجراء ميباشد(موضوع دستورجناب آقاي جهانگيري مبني برلغوكليه مصوبات دولت ازتاريخ1392/03/01)
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار