آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۸۷۲۳
مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی:

محل کار پزشک در آرایشگاه‌ها نیست/ با مداخله گران غیر مجاز درمانی برخورد می‌کنیم

مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی نداشتن مدرک تجویز و فروش دارو و حضور پزشک جعلی در آرایشگاه‌ها را از جمله عرصه‌های ورود مداخله‌گران غیر مجاز درمانی در آرایشگاه‌ها دانست و گفت: محل کار پزشک در آرایشگاه نیست.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمید رضا اسلامی ظهر امروز در نشست خبری مداخلات غیر مجاز درمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص این مداخلات گفت: ما در سال گذشته با موج اول مداخلات درمانی در رشته‌های مختلف روبرو بودیم که امسال نیز موج دوم آن را شاهد هستیم.


وی با اشاره به نقش آگاهی بخشی رسانه‌ها بیان داشت: اطلاع افراد و آگاهی آنان نسبت به مسائل باعث می‌شود افراد کمتر مورد اغفال سودجویان قرار بگیرند.


با مداخله کنندگان درمانی برخورد می‌شود


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی بیان کرد: با کسانی که بدون مجورز برای درمان افراد اقدام می‌کنند در راستای قانون با آنها برخورد خواهد شد.

 

اسلامی سه عنصر هوای سالم، تغذیه و فکر سالم را برای سلامت جامعه مهم دانست و افزود: حجم بسیاری از بیماری‌ها به دلیل هوای آلوده است.


وی به مشکلات سلامت به دلیل تغذیه نامناسب اشاره و تصریح کرد: فست فودها و غذاهای نامناسب بیماری نامضاعف را به جامعه تحمیل می‌کنند.


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی استرس را مادر همه بیماری‌ها در جامعه دانست و گفت: مردم باید روش‌های مقابله با استرس را یاد بگیرند.


مداخله گران غیر مجاز امر درمان در حال افزایش هستند


اسلامی با اشاره به بازدیدهای نامحسوس و بررسی شکایات مردم در حوزه نظارت بر درمان از افزایش تعداد مداخله گران غیر مجاز درمانی خبر داد و گفت: ما شاهد افزایش این افراد در امر تغذیه و درمان‌های غیر استاندارد مانند شکسته بند، ارتوپدی و طب سنتی هستیم.


شناسایی و برخورد با مداخله گران غیر مجاز درمانی در زمینه پوست و مو


وی در ادامه با مهم دانستن سلامت پوست و موی انسان گفت: ما تاکنون در این زمینه مداخله گران را شناسایی و با آنها برخورد کرده‌ایم؛ البته بخشی از این افراد نمی‌دانند که کار آنها غیر قانونی است.


مداخله غیر مجاز آرایشگاه‌ها در امر درمان


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی با اشاره به فعالیت 2000 آرایشگاه مردانه و 4000 آرایشگاه زنانه در مشهد، فضای بسته آرایشگاه‌ها بخصوص آرایشگاه‌های زنانه را از دلایل ورود مداخله گران غیرمجاز درمانی دانست و گفت: در این تعداد آرایشگاه 9000 نفر مشغول فعالیت هستند که با توجه به تخلفات صورت گرفته این حوزه نیز به حوزه درمان اضافه شده است.


اسلامی نداشتن مدرک غیر قابل قبول، تجویز و فروش دارو، کاشت موی غیر حرفه‌ای، استفاده از لنز، حضور پزشک جعلی در آرایشگاه‌ها، استناد آرایشگران به حضور در سمینارها، تبلیغات درمانی برخی آرایشگاه‌ها را از جمله عرصه‌های ورود مداخله گران غیر مجاز درمانی در آرایشگاه‌ها برشمرد.


وی گفت: متاسفانه در برخی آرایشگاه‌ها رژیم چاقی و لاغری با تجویز دارو همراه شده که این امر برای سلامت افراد بسیار خطرناک است.


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی با تاکید بر عدم استفاده از لنز در آرایشگاه‌ها بخصوص آرایشگاه‌های زنانه گفت: ما در این زمینه تذکرات زیادی داده‌ایم و باز تذکر می‌دهیم.


اسلامی با بیان اینکه برخی خود را در آرایشگاه‌ها پزشک می‌نامند هشدار داد: محل کار پزشک در آرایشگاه نیست؛ ما پزشک در آرایشگاه نداریم.


وی در ادامه بابیان اینکه مردم به راحتی فریب برخی افراد سود جو را می‌خورند، تصریح کرد: متاسفانه برخی از آرایشگاه‌ها با استناد به حضور در سمینارها در امر درمان مداخله می‌کنند که به طور قاطع می‌گویم این ادعا برای درمان افراد درست نیست؛ گواهی افراد شرکت کننده در سمینارها باید با مهر وزارت بهداشت باشد.

 

مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی ادامه داد: من تاکید می‌کنم افرادی که از دبی و سایر کشورهای خارجی به ایران می‌آیند و در حوزه پوست و مو توصیه‌هایی می‌کنند مورد تایید نیستند.


اسلامی با تاکید بر این مهم که هر گونه تبلیغات در امور پزشکی فقط با اخذ مجوز باید صورت پذیرد، افزود: افرادی که مجوز تبلیغات ندارند حق دخالت در این زمینه را نخواهند داشت.


وی با تاکید بر این مهم که فروش دارو در آرایشگاه‌ها جرم است، بیان کرد: آرایشگاه محل فروش دارو نیست، کسانی که ادعا می‌کنند در مدت دو هفته فردی را چاق یا لاغر می‌کنند، دروغ می‌گویند.


ورزشگاه‌ها عرصه دیگر مداخله گران غیر مجاز درمانی


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی در ادامه همچنین به حضور مداخله گران غیر مجاز درمانی در ورزشگاه‌ها اشاره و تصریح کرد: این افراد با استفاده از عناوین مختلف به طور مثال قوی شدن عضلات فعالیت غیر قانونی می‌کنند.


اسلامی همچنین دندانپزشکی را از دیگر عرصه‌های مداخله افراد غیر مجاز برای درمان دانست و بیان داشت: ما در این زمینه افراد بسیاری را داریم که بدون گذراندن دوره‌های لازم در امر دندانپزشکی مداخله می‌کنند.


وی از حضور بازرسان برای بازدید از مراکز و مطب‌های دندانپزشکان خبر داد و خطاب به مردم گفت: مردم باید هنگام رجوع به دندانپزشک به تاییدیه وزارت بهداشت توجه کنند.


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی طب سنتی را از دیگر عرصه‌های مداخله افراد درامر درمان بیان کرد و گفت: ما در این زمینه از افرادی که تاکنون بدون مجوز فعالیت می‌کردند، امتحان می‌گیریم و در صورتی که پذیرفته شدند به آنها اجازه فعالیت می‌دهیم؛ در کشور چین نیز همین گونه است.


اسلامی کانون اصلی طب سنتی را دانشگاه‌های آن دانست و تاکید کرد: در این دانشگاه‌ها متخصص طب سنتی تربیت می‌شوند.


وی ادامه داد: در زمینه طب سنتی هم اکنون 300 دارو وارد داروخانه‌ها شده است.


برخورد با مداخله گران غیر مجاز درمانی


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی به برخورد با 63 مورد مداخله گر غیر مجاز درمانی در سال 91 اشاره و بیان داشت: ما با این افراد برخورد می‌کنیم؛ اما متاسفانه تناسبی میان جرم و جریمه وجود ندارد که این امر باعث شده این افراد پس از پرداخت جریمه دوباره به فعالیتشان ادامه دهند.


اسلامی گفت: در سال 91 در تعزیرات درمانی 47 مرود پرونده داشتیم که 41 مورد آن احراز جرم شدند، همچنین در بخش بهداشت 4131 پرونده داشتیم که تمام آنها احراز جرم شدند.


وی ادامه داد: در قسمت دارویی از 40 مورد پرونده تمام آنها احزار جرم شد، در قسمت مواد غذایی و آرایشی از 203 پرونده، 196 پرونده احراز جرم شد؛ در قسمت فرآورده‌های دامی از 101 مورد پرونده تمام آنها احراز جرم شد، در قسمت دفاتر پیراپزشکی از 265 بازدید 35 بازدید مجدد که 15 مورد اخذ تعهد را داشتیم.


مدیر نظارت بر درمان خراسان رضوی تعداد کل شکایات رسیده به دفتر نظارت بر درمان استان را 235 شکایت بیان کرد و افزود: مردم ما می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف با شماره 191 تماس بگیرند.


اسلامی بیان داشت: در استان 46 بیمارستان، 3500 مطب فعال که از این تعداد 2500 مطب در مشهد و بیش از هزار موسسه پزشکی و پیراپزشکی در مشهد در حال فعالیت هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار