کد خبر:۲۵۹۱۱۷
گزارش تقدیر از عوامل برنامه‌های رمضان صدا و سیما؛

لطیفی: احساس می‌کنم منبری در تلویزیون دارم/ نظر حدادعادل در مورد برنامه‌های ماه رمضان صدا و سیما

در برنامه «ماه عسل» امسال به برکت حضور خود مردم چند تا اتفاق فوق‌العاده رقم خورد که همچنان در صدر اخبار رسانه‌های مختلف قرار دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم قدردانی از دست‌اندرکاران تولید برنامه‌های رمضان و تابستان 92  سیما روز گذشته با حضور علی دارابی، معاون سیمای جمهوری اسلامی؛ آیت‌الله حسینی بوشهری، رئیس حوزه علمیه؛ غلامعلی حدادعادل و جمعی از مدیران شبکه‌های سیما در سالن رضوان بسیج صدا و سیما برگزار شد.


در ابتدای مراسم گلچینی از بهترین‌ برنامه‌های شبکه‌های سیما از قبیل دودکش، فتیله‌ای‌ها، خروس، مادرانه، ماه عسل، مسابقه کلید، خنده‌بازار، شب‌های رمضان، شاید برای شما اتفاق بیفتد، آفاق، لحظه‌های عاشقی، طنز قندپهلو، مشاعره رمضانی پخش شد.


بوشهری: رسانه برای تبلیغ دین لازم است


در ادامه مراسم آیت‌الله حسینی بوشهری، رئیس حوزه علمیه قم گفت: قرآن دو جبهه را به تصویر می‌کشد که مقابل هم می‌ایستند و کارکرد و اهداف خود را پیاده می‌کند. جبهه‌ای که راه رهبران الهی را در زندگی جوامع به راستی و درستی اجرا می‌کنند و به این جهت نقش‌‌آفرینان بزرگی هستند و دسته دوم برای شکستن مقدسات وارد عمل می‌شوند.


بوشهری اضافه کرد: سربازان جبهه اول مومنان، خداباوران و دین‌باورانی هستند که در راه خدا شب و روز نمی‌شناسند و سربازان جبهه دوم زورمداران تاریخ، کافران و کسانی هستند که در جبهه دشمن گام برمی‌دارند.


رئیس حوزه علمیه قم با بیان اینکه در جبهه فرهنگی امروز، سلاح‌های ما توپ، تانک و سلاح‌های میکروبی و شیمیایی نیست، تصریح کرد: امروزه دشمن دست به تخریب و آلوده کردن فکر و ذهن جامعه به خصوص نسل جوان امروز زده است.


وی اظهار داشت: در حوزه رسانه معتقدم که رسانه برآیند فرآیند الحاقی و ذهنی دینی است که کالایی شدن دین در رسانه و طرح موضوع دینی در آن می‌تواند باعث تقدس‌گرایی در کشور شود.


بوشهری افزود: رسانه ابزاری است که می‌تواند هر گونه محتوا را در خود منتشر کند که برای تبلیغ دین، آگاهی نسبت به قلمرو دینی و مذهبی لازم است.

 

رئیس حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: گاهی اوقات مضامین دنیایی را در کنار مضامین دینی می‌گذارند که این کار نادرست است؛ از اول صبح تا آخر شب از نوع موزیک گرفته تا لحن گوینده باید موجب نهادینه کردن مضامین دینی در ذهن مخاطبان شود؛ چرا که همه عناصر در یک برنامه تاثیرگذارند و ما باید حقیقت اسلام را در برنامه‌های خود اعتلا بخشیم.


لطیفی: جای خالی «دودکش» در رسانه احساس می شد

 

در ادامه مراسم محمدحسین لطیفی با بیان اینکه زمانی به وجود آمده بود که مردم از سادگی دور شده بودند، گفت: این خلاء موجود در جامعه را حس کردم و آن را به نمایش درآوردم.


کارگردان سریال «دودکش» اضافه کرد: سریال دودکش بخشی بود که جای خالی آن در رسانه ما احساس می‌شد و من آن را تولید کردم.


وی خاطرنشان کرد: احساس می‌کنم منبری در تلویزیون دارم که باید امید و آرامش به جامعه بدهم و این کار را انجام دادم؛ چون نباید دل‌هایمان را فراموش کنیم.

 

افشار: با ساخت «مادرانه» توانستیم در جامعه اثرگذار باشیم


جواد افشار، کارگردان سریال مادرانه نیز در این مراسم با بیان اینکه گفتارهای ما هرچند دارای نقص‌های بسیاری است اما از اینکه سریال مادرانه مورد توجه قرار گرفت تشکر می کنم، گفت: تلاش ما در تولید سریال مادرانه این بود که موضوعات و مفاهیم گوناگونی که دغدغه خود و مردم جامعه است را به نمایش درآوریم.


وی پیام‌های سریال مادرانه را شامل نمایش جایگاه خانواده، وظیفه دوست در مقام دوست و دغدغه‌های پدر نسبت به فرزند دانست و گفت: از نوع لقمه‌هایی که حساب شده در زندگی ما وجود دارد تا انتظارات و توقعات بزرگترها و همسایگان، سعی شده در قصه مادرانه لحاظ شود.


کارگردان مادرانه اظهار داشت: با موثر و مفید بودن آن در بین مخاطبان متوجه شدیم که خوشبختانه توانسته ایم به سهم خود در جامعه موثر باشیم.


در ادامه این مراسم پخش کلیپی از سفر عوامل برنامه ماه عسل به همدان، مزار شهید ایرج خرم جاه پخش شد که مورد استقبال مردم شهیدپرور ایران اسلامی قرار گرفت؛ در آن مراسم بیش از 3000 نفر حضور داشتند.


علیخانی: در «ماه عسل» اتفاق‌هایی افتاد که در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت

 

احسان علیخانی، مجری ماه عسل با اشاره به کلیپ پخش شده گفت: از پخش این کلیپ بسیار ذوق‌زده هستم و اگر من و دوستانم بخواهیم تمام خستگی این چندین ماه تولید برنامه ماه عسل را بدر کنیم، همان دعای مادر شهید ایرج خرم‌جاه است که گفت خدا دلتان را شاد کند که دل من را شاد کردید.


وی افزود: شاید تمام سختی و خستگی‌ها را فراموش کنیم، اما در برنامه ماه عسل امسال به برکت حضور خود مردم چند تا اتفاق فوق‌العاده رقم خورد که همچنان در صدر اخبار رسانه‌های مختلف قرار دارد. از جمله پیدا شدن شهید ایرج خرم‌جاه که پیدا شدن این شهید قصه فوق‌العاده‌ای بود.


مجری ماه عسل اظهار داشت: جعفر زمردیان کسی است که در شناسنامه خود دست می‌برد تا به جبهه برود، ولی برنمی‌گردد، بعد از سال ها پیگیری جسدی بسیار شبیه جعفر زمردیان به همدان می‌رسد. پدر و مادر او که کر و لال بودند، بسیار از این اتفاق خوشحال می‌شوند و مراسم خاکسپاری، سوم، هفتم، چهلم و سالگرد می‌گیرند، اما جعفر زمردیان پس از آزادی از اسارت به همدان بازمی‌گردد. در برنامه ماه عسل امسال توانستیم پس از 27 سال شهید ایرج خرم‌جاه را به مادرش برسانیم.

 

علی دارابی: در ماه رمضان سال جاری 3026 ساعت برنامه داشتیم


علی دارابی، معاون سیمای رسانه ملی گفت: از میان این برنامه‌ها، 340 ساعت برنامه نمایشی، بیش از 128 ساعت در زمینه مداحی، بیش از 50 برنامه گفت‌وگومحور و بیش از 335 برنامه سخنرانی بود که با حضور مراجع تقلید و 100 نفر از فضلای مذهبی تولید شده بود.
 

وی گفت: ماه عسل با 76.2 درصد از پربیننده‌ترین برنامه ها در میان برنامه‌های تلویزیونی بود که موفق شد با 93.3 درصد، بالاترین رضایت‌مندی را میان مخاطبان خود بدست آورد.


دارابی ادامه داد: برنامه ماه‌ عسل حاصل یک سال پژوهش، تلاش، مطالعه و سوژه‌یابی عوامل این برنامه بود.


معاون سیمای رسانه ملی افزود: از میان هفت سریال نمایشی، سریال دودکش و مادرانه موفق شدند تا طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات در رقابت نزدیک، بیشترین بیننده و رضایت را با بیش از 83 درصد مخاطب به‌همراه داشته باشند که نسبت به سال گذشته رکورد داشتیم.


وی  ادامه داد: سریال مادرانه با 75.7 درصد و با 83.5 درصد رضایت بیشترین بیننده و سریال دودکش با 67.7 درصد بیننده و 86.8 درصد بیشترین رضایت را میان سایر برنامه‌ها داشتند.

 

حدادعادل: سریال‌های ماه رمضان با نکات خود توانستند تاثیرات بسزایی را در مردم به وجود بیاورند

 

غلامعلی حدادعادل در مراسم تقدیر از برنامه‌های برگزیده رمضان و تابستان صدا و سیما گفت: از آذرماه سال 58 به صدا و سیما آمدم و معاونت سیمای رسانه ملی را برعهده داشتم. افرادی همانند من که قبل از انقلاب را دیدیم و امروزه پیشرفت‌های سازمان صدا و سیما را می‌بینیم از پیشرفت‌های پس از انقلاب این رسانه بیشتر خوشحال می‌شویم، اما جوانانی که آن دوران را ندیدند قسمت خالی لیوان را می‌بینند و گلایه می‌کنند.


وی اضافه کرد: زمانی که در آموزش و پرورش بودم به دنبال این سوال رفتم که چه چیزی انسان را می‌سازد؟ من در آن زمان به سه عامل اصلی خانواده، مدرسه و جامعه معتقد بودم، اما اگر امروز بخواهم کتابی در این زمینه بنویسم آن را به چهار فصل نقش حکومت، جامعه، آموزش و پرورش و رسانه تقسیم می‌کنم؛ چون رسانه امروز در ساختن جامعه نقش بی‌بدیلی دارد.


این نماینده مجلس خطاب به عوامل تولیدکننده برنامه‌های مناسبتی افزود: کار شما در ماه رمضان از جنس کاشت و داشت خداشناسی، اعتقادات، خداترسی، ایمان، اخلاق و قرآن است که زمان برداشت آن فرا خواهد رسید.


حدادعادل گفت: سخن همانند ویروسی است که گوینده آن را در حالی فراموش می‌کند که اثرش در شنونده باقی مانده است؛ سریال‌های ماه رمضان با نکات خود توانستند تاثیرات بسزایی را در مردم به وجود بیاورند.


وی با بیان اینکه تولید برنامه‌های جذاب و هنری که آلودگی در آن نباشد کار دشواری است، خاطرنشان کرد: در این جهان رسانه‌ای، جمهوری اسلامی ایران موفق شد تا این کار را به ثمر بنشاند.


این نماینده مجلس گفت: در این دنیای ظلم‌آلود قدر دینداری، معنویت و اسلام را بدانیم؛ چرا که دنیا از بی‌دینی و بی‌خدایی زیان بسیاری می‌بیند.


سالک: استکبار جهانی به دنبال از بین بردن بنیاد خانواده اسلامی است


حجت‌الاسلام احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: 25 درصد از گوش و 75 درصد چشم مردم اخبار و اطلاعات برنامه تلویزیون را دریافت می‌کنند.


وی افزود: هر انسانی که با سه عنصر اندیشه الهی، کسب ملکات اخلاقی و عمل صالح زندگی کند هیچ گاه از ما جدا نمی‌شود و لذا نقش رسانه در ارتقای اندیشه دینی و رشد ملکات اخلاقی نقشی اساسی است.


سالک عنوان کرد: بیش از 68 هزار رسانه مختلف و 48 هزار سایت از وهابیت و فرقه‌های نوظهور وجود دارد که به دنبال از بین بردن بنیاد خانواده و نابودی تفکر و اندیشه اسلامی است.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استکبار جهانی از نقش تقویتی جمهوری اسلامی در استحکام بنیاد خانواده بسیار رنج می‌برد، بنابراین رسانه ملی باید تلاش کند که نقش‌های اصلی خود را در تقویت بنیاد خانواده به خوبی ایفا کند.  

 

وی خاطرنشان کرد: دست به دست هم دهیم تا جامعه از طریق فیلم، تلویزیون و نمایشنامه ارتقا یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار