استاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است مراجعه بیماران به بیمارستانها کاهش پیدا کرده و این نشان دهنده آن است که رویکرد اعتدال میتواند آرامش را به مردم بازگرداند.
به گزارش خبرنگار سیاسی«خبرگزاری دانشجو» ، سعید لیلاز استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی امروز در همایش تبیین اعتدال با بیان اینکه روشنفکری جایگاهی در ایران ندارد، گفت: متأسفانه نیروی ورود به کار از سال 90 روند قابل قبولی را طی نکرده است و باید گفت در ده سال اخیر یکی از عناصر بر هم زننده جامعه بوده است.
وی با بیان اینکه تعادل نسبی تنها در دوران خاتمی رعایت شد، گفت: در این هشت سال ما شاهد بالا رفتن قیمت نفت بودیم و این سیاست حاکم که مردم تنها بخورند و صبر نکنند.
لیلاز ادامه داد: در سال 84 شاهد بودیم که از هفت نفری که کاندیدای ریاست جمهوری بودند بر رویکرد اعتدالی اشاره می کردند و مردم را به این امر سوق می دادند.
بنابراین در شرایط فعلی باید گفت: اگر خواستار جامعه ای معتدل هستیم، باید به مسئله اساسی و روند آن در جامعه توجه کنیم.
لیلاز به بررسی وضعیت کشور در خاورمیانه پرداخت و خاطر نشان کرد: اکنون کشور ما در موقعیت و وضعیت بهتری از مصر و سوریه قرار دارد اما یک قدم از ترکیه عقبتر هستیم و امیدواریم این امر نیز حل شود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: نابههنجاریهای زیادی در سال 84 ایجاد شد که فقط با سال 56 قابل مقایسه است و این نشاندهنده آن است که هنوز شاهد اعجاز انقلاب هستیم و هیچ تضمینی وجود ندارد که به انقلاب وابسته نشویم.
وی با بیان اینکه قیمت نفت به 200 دلار رسید اظهار داشت: اعتدال دارای مفهوم نسبی است اما متاسفانه در هشت اخیر شاهد هستیم که شاخص فلاکت به بیش از 56 درصد رسیده است آماری که در سال 79 که کشور با بحرانهای متعددی روبرو بود تنها 26 درصد بود اما در حال حاضر شاخصه آن تغعییر چشم گیر داشته است.
وی با بیان این امر که شاخص فلاکت در حال رسیدن به 70 درصد است اظهار داشت: برخی گزارش ها حاکی از آن است مراجعه بیماران نیز به بیمارستانها کاهش پیدا کرده است و این نشان دهنده آن است که رویکرد اعتدال می تواند آرامش به مردم بازگرداند.
لیلاز بازگشت کشور به اعتدال را موجب احیای رشد اقتصادی ایران نامید و خاطر نشان کرد: معتقدم حداکثری آزادی اقتصادی در زمینه طب ملی، آموزش و مسائل دیگر برای مردم فراهم شود.
وی با بیان انیکه مهمترین معضل دولت آن است چگونه کشور را با تورم 50 درصدی اداره کند خاطر نشان کرد: اکنون 80 میلیارد تومان از معوقات مالی و بانکی مفقود شده است که این امر از دولتی که مدعی بود اسامی مفسدان اقتصادی را معرفی میکند و هیچ گاه این اقدام را انجام نداد جای بسی تعجب دارد.
این استاد دانشگاه در پایان با دعوت همه اقشار مردم جامعه به سرمایهگذاری خاطر نشان کرد: با توجه به تحولات مفیدی که در عرصه اقتصادی در حال رخ دادن است به مردم میگوییم که در عرصه اقتصادی سرمایهگذاری کنند که شاهد بهبود وضعیت اقتصادی در ایران باشیم.