محمدابراهیم رضایی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: کمیسیون شوراها اصلاحیه و تدوین قانون احزاب جدید را در درون کمیسیون انجام داده و برای طرح در صحن علنی مجلس به هیئت رئیسه ارائه کرده است .
وی ادامه داد: این طرح در نوبت بررسی لیست هیئت رئیسه قرار دارد و انشاء الله در اواخر مهرماه و یا اوایل آبان در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس اصلاحیه نمایندگان را شامل تمام قانون احزاب دانست و گفت: در این طرح قانون احزاب از ابتدا تا انتها تغییر کرده است و در 23 بند شرایط شکل گیری، ساختار کلی و محدوده فعالیت احزاب و جرایم و تخلفات آنها مشخص شده است.
نماینده مردم مرکزی و خمین در مجلس شورای اسلامی به روند بررسی طرح فوق در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس اشاره کرد و گفت: در جریان بررسی این طرح از نمایندگان احزاب هم دعوت شد تا ضمن ارائه نظرات کارشناسی، آنها نیز در تهیه و تصویب این قانون مشارکت داشته باشند.
نائب رئیس کمیسیون شوراها، «مشارکت احزاب» در تدوین این قانون را از ویژگی های مهم طرح اصلاح قانون احزاب دانست و گفت: در ابتدای بررسی این طرح از تمام احزاب کشور خواسته شد تا در روند بررسی طرح اصلاح قانون احزاب حضور داشته باشند. احزاب نیز با صلاحدید و مشورت، از بین خود، شش نفر را به عنوان نماینده برای حضور در جلسات کمیسیون معرفی کردند.
وی به اسامی این افراد اشاره و خاطرنشان ساخت: آقایان اسدالله بادامچیان از حزب موتلفه، آقای راه چمنی، دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی ایران اسلامی، آقای علی رضا صفاریان، دبیرکل کانون زندانیان مسلمان قبل از انقلاب، عزت الله حشمتیان، دبیرکل جمعیت مستقل ایران اسلامی، آقای سید ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین بودند که به نمایندگی از احزاب و گرایش های مختلف کشور در این جلسات شرکت می کردند .
نماینده مردم خمین ادامه داد: البته غیر از این دوستان آقایان علی محمد حاضری دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها و نعمت الله حکیم دبیرکل حزب عدالت طلبان ایران اسلامی به عنوان کارشناس مهمان در برخی از جلسات، برای ارائه مشورت های تخصصی حضور داشتند.
رضایی در پایان به بیان مهمترین ویژگی های این طرح پرداخت و گفت: از مهمترین ویژگی های طرح «اصلاح قانون احزاب» الزام آنان به کسب مجوز از کمیسیون ماده 10 احزاب بود، چرا که تا پیش از این احزاب برای فعالیت بدون کسب مجوز از این کمیسیون امکان فعالیت حزبی را داشتند، اما با تصویب این طرح هیچ فرد و حزبی بدون کسب مجوز از کمیسیون ماده 10 احزاب حق فعالیت حزبی و سیاسی ندارد.