مهدی فضائلی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره اتفاقات اخیر شورای شهر در انتخاب شهردار و اخراج الهه راستگو از حزب اسلامی کار گفت: مجموعه اتفاقاتی که در رأی گیری ریاست شورای شهر تهران و انتخاب شهردار افتاد جای تأمل و بررسی جدی دارد؛ زیرا شورای شهر تهران به عنوان مرکزی برای کشور محسوب می شود و بسیاری از نگاه ها به آن است؛ چون می تواند تأثیر بسیار زیادی حتی بر شوراهای شهرهای دیگر داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه اتفاقات شورای شهر می تواند تأثیرات منفی و گسترده ای را داشته باشد، خاطرنشان کرد: از اینکه در جریان رأی گیری درباره شهردار و اخراج خانم راستگو از سوی حزب متبوع چه توافقاتی صورت گرفته، بی اطلاع هستیم، اما براساس آنچه که در صحن شورای شهر تهران اتفاق افتاد اعضای شورای شهر موظف هستند منافع کشور را مدنظر داشته باشند.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: در برخی از کشورها، در مجموعه ای مانند شورای شهر حزب، کرسی رأی می آورد و نه افراد؛ به عنوان مثال چهار صندلی متعلق به فلان حزب است که اگر براساس منویات حزب عمل نشود آن فرد عوض می شود؛ زیرا صندلی متعلق به آن حزب است، اما در کشور ما این گونه نیست و افراد موضوعیت دارند.
فضائلی گفت: درست است که خانم راستگو از لیست اصلاح طلبان رأی آورد، اما در آن لیست افراد دیگری نیز حضور داشتند که رأی نیاوردند، پس صرف بودن در لیست اصلاح طلبان ملاک نیست؛ زیرا اگر همه لیست اصلاح طلبان رأی می آوردند اکنون باید کل شورای شهر را اصلاح طلبان تشکیل می دادند، اما باید بدانیم خود افراد موضوعیت دارند و رأی افراد باید محترم شمرده شود.
این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته با خانم راستگو، رفتار دگم حزبی بود، ابراز داشت: کسانی که با این تفکر در هر مجموعه ای ورود پیدا می کنند باید صد درصد فکر و نظر خود را تعطیل نمایند و فقط به دستورات حزبی عمل کنند! این نگاه ماشینی است و در آن نیازی به حضور افراد وجود ندارد، اما وقتی قرار است افراد در شورا نظر دهند، نمی توانند نظر شورا را تعطیل کنند؛ زیرا در پیشگاه الهی پاسخ معقول آن نیست که حزب به ما گفته و ما به این شکل عمل کردیم، فرد مسئول اعمال و رأیش است و باید پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: این برخورد نفی کننده آزادی اندیشه و رفتار آزاد منشانه، همچنین احترام به اشخاص است و نمونه های این رفتار را فقط میان احزاب آهنین می بینیم که طبیعتاً با خیلی از شعارهای جریان اصلاحات در تقابل است.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه برخی چارچوب های اخلاقی از سوی آنان زیر پا گذاشته شده است، گفت: اینکه در چارچوب های اخلاقی و حزبی تصمیمی گرفته می شود و خانم راستگو را از حزب اخراج می کنند و نیز گفته های وی مبنی بر اینکه صفت هایی به او نسبت داده شده و تهدیداتی علیه او صورت گرفته، نشان دهنده این است که این افراد به مرزهای اخلاقی هم خیلی پایبند نیستند.
فضائلی درباره عملکرد سیاسی یا کارشناسی از سوی شورای شهر گفت: با وجود اینکه شورای شهر باید به خدمات اجتماعی- رفاهی بپردازد، اما واقعیت شهر تهران این است که نمی توان این شورا را کاملاً منزه از عملکرد سیاسی دانست؛ در کلان شهری مانند تهران اصل توانمندی، کارآمدی و مدیریت فرد برای اداره این شهر با پیچیدگی های مختلف اجتماعی، اقتصادی و شهری، حائز اهمیت است، اما در کنار آن نمی توان ملاحظات سیاسی را نیز نادیده گرفت؛ بخشی از مدیریت کلان قدرت تعامل با دستگاه های دیگر است، بنابراین وقتی موضوع تعامل پیش می آید اینکه فرد به لحاظ سیاسی و منش تأثیرگذار باشد، بسیار اهمیت دارد.
وی در توصیه به رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: آقای مسجدجامعی شخصیت فرهنگی بوده و هستند و طبیعتاً انتظار ما از او به عنوان یک چهره فرهنگی این است که رفتار فرهنگی را بیش از گذشته، همان گونه که آقای چمران حفظ کردند، در شورا حفظ کنند؛ در گذشته شورای شهر دارای آرامش بود و مردم هیچ تنش و نزاعی را مشاهده نکردند، این موضوع باید تقویت شده و کار و خدمت به مردم ادامه پیدا کند.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: باید وجهه شورای شهر همچون گذشته در راستای خدمت به مردم با نگاه فرهنگی اخلاق مدارانه و خدمتگزارانه شکل گیرد و مسجدجامعی اجازه ندهد که اتفاقاتی که در شورای اول شهر تهران به وقوع پیوست بر این شورا نیز مستولی شود، البته برخی از اخبار حکایت از این دارد که رویکرد تجمل گرایی و رفاه در حال ورود به شورای شهر است که رئیس شورای شهر باید مراقب این مسئله باشد.