دانستن چند نکته ساده به شما برای کسب نمره های خوب، داشتن تجربیات خوب و ورود بدون کنکور به مقطع ارشد در دانشگاه کمک خواهد کرد.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ این روزها خیلی از دانشجوهای ورودی سال 92 مشغول ثبت نام در دانشگاه هستند. بعضی ها هنوز هم خستگی کنکور از تنشان در نیامده وبرخی دیگر آماده اند تا با عزمی محکم، راه سخت کوشی در درس خواندن را، همانند روزهای کنکوری در روزهای دانشگاهی نیز ادامه دهند.
بچه درس خوان های موفق کنکوری، گاهی در دانشگاه از همان ترم اول با درس خواندن در دانشگاه مشکل پیدا می کنند. خوب درس می خوانند ولی آخر ترم نمره های خوبی نمی گیرند. از ترم بعد کم کم انگیزه هایشان کمرنگ تر می شود کمتر درس می خوانند چون فکر می کنند بی نتیجه است و به مرور فراموش می کنند روزی بچه در سخوان های حرفه ایی بوداند. گوشه ای از این مشکلات بخاطر تفاوت هایی است که در نوع درس ها و امتحان های دبیرستان و دانشگاه وجود دارد. دانستن چند نکته ساده به شما برای کسب نمره های خوب داشتن تجربیات خوب و ورود بدون کنکور به مقطع ارشد در دانشگاه کمک خواهد کرد.
مشورت با سال بالایی های درسخوان
استفاده درست از تجربیات دیگران در هر جا و هرسن و سالی به شما کمک می کند تا تصمیم و عملکرد معقول تر و مطلوب تری داشته باشید، دانشگاه هم از این قاعده مستثنی نیست. قبل از انتخاب واحد در هر ترم حتما با سال بالایی های درسخوان مشورت کنید ممکن است یک درس با چند استاد معرفی شود و آن ها بتوانند اساتید بهتر را پیشنهاد بدهند و یا به شما پیشنهاد برخی واحدها را زودتر و برخی را دیرتر بردارید و یا در ترم های کوتاه زوج درس هایی خاص را انتخاب کنید و در ترم های فرد برخی دیگر را.
هیچ کس نمی تواند انکار کند که« استاد» در تعیین نمره دانشجو نقش جدی دارد نه اینکه خدایی نکرده اعمال سلیقه شخصی کنند با دانشجویی یا بچه های تشکل خاصی لج کنند یا یک باره از یک دانشجو خوششان بیاید نه، اما بالاخره بی تاثیر هم نیستند. برای همین است که باید با سبک و سیاق آن استاد آشنا باشید از اینکه چه مواردی برایش از همه مهم ترند و چه مواردی بی اهمیت، مواردی چون حضور و غیاب، کتاب، جزوه، سوال پرسیدن یا نپرسیدن و.. و همه این ها را دانشجویی که یک ترم با این استاد درس گذرانده از همه بهتر می داند.
علیکم به نوشتن جزوه..
اگر این توصیه را جدی نگیرید شما هم به خیل دانشجویانی می پیوندید که پایان ترم و درست در روزهای آخر فورجه در به در به دنبال یک جزوه خوب می گردند.
نوشتن جزوه علاوه بر اینکه شما را از دست کپی گرفتن های متعدد و خواندن دست خط های عجیب و غریب نجات می دهد، به شما کمک می کند تا در کلاس پیگیر بحث و درس باشید. در کنار نوشتن جزوه بهتر است یک دانشجوی درسخوان جزوه نویس دیگر هم پیدا کنید و جزوه درسی تان را با آن کامل کنید و یا اگر چیزی جا مانده به آن اضافه کنید.
درس هر هفته همان هفته..
هرچند هستند اساتیدی که هرجلسه درس جلسه پیش را می پرسند و دانشجویان را غافلگیر می کنند اما عموما ارزیاب به پایان ترم موکول می شود. شاید نشود درس هر روز را همان روز خواند ولی می شود درپایان هرهفته نگاهی به مباحث و تمرین ها و تحقیق ها پرداخت. هر هفته میانگین 8ساعت درس خواندن تاثیر شگرفی بر وضع شما در روزهای آخر ترم و امتحان خواهد داشت.
از الان به فکر ارشد باشید
از الان بگویم که چند سال دیگر چشم برهم می زنید و می بینید در حالی که هنوز از دویدن در ماراتن کنکور کارشناسی نفس نفس می زنید باید آماده کنکوری تازه شوید، کتاب تست، کلاس کنکور، کنکورهای آزمایشی، استرس روز کنکور،نتایج، و.. دوباره نقطه سرخط در حالی که اگر یک دانشجوی درس خوان بمانید می توانید بدون کنکور به تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی ادامه دهید.
بر اساس قانون جذب استعدا های درخشان در مقطع کارشناسی اگر شما جز 10 درصد اول معدل اولی های کلاس باشید می توانید با معدل به عنوان دانشجوی ارشد پذیرفته شوید و گاهی می توانید با ارسال کارنامه خود حتی در دانشگاه های دیگر نیز بدون کنکور وارد مقطع ارشد شوید.
علاوه بر این اگر شما موفق شوید واحدهای لیسانس را در 6 ترم یعنی 3 سال بگذرانید در حالی که معدل کل تان از معدل میانگین هم ورودی هایتان کمتر نباشد(عموما این میانگین خیلی بالا نیست) می توانید بدون تحمل مشقات کنکوری دیگر دانشجوی کارشناسی ارشد شوید. برای اتمام دوره کارشناسی در 3 سال باید هر ترم حدود 24 واحد درس را پاس کنید و برای داشتن این امکان باید معدل تان را بالای 17 نگه دارید.