زهره الهیان، عضو کمیسیون سیاست خارجه در مجلس هشتم در گفت وگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» درباره گفت وگوی تلفنی روحانی و اوباما گفت: سخنان اخیر اوباما مبنی بر اینکه در فرایند همکاری با تهران ارتباط تنگاتنگی با اسرائیل خواهیم داشت این سوال را در ذهن متبادر می کند که آیا این دو موضوع با یکدیگر همسو است یا خیر و آیا منافع تهران با منافع رژیم صهیونیستی قابل جمع شدن است؟!
وی در ادامه افزود: اوباما هر چند تمایل به مذاکره با تهران داشته باشد و این موضوع را برای برون رفت از انزوا در عرصه بین الملل به شکل جدی دنبال کند اما از سوی دیگر در این تصمیم، فشار صهیونیست بین الملل بر امریکا به صورت جدی مطرح است زیرا با توجه به ساختار قدرت در امریکا بعید است که رئیس جمهور امریکا بتواند استقلالی در عمل و گفتار خودش خلاف تصمیات اتاق های فکر صهیونیستی برای سیاست خارجه امریکا داشته باشد.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه باید به این موضوع توجه شود اگر امریکا در عرصه دیپلماتیک و در رابطه با جمهوری اسلامی ایران پیام های مثبتی را ارائه می کند آیا در پشت این پیام های مثبت و یا به نوعی لبخند دیپلماتیک، گام های مثبت عملی در جهت احترام به حقوق ملت ایران از سوی امریکا برداشته می شود؟ ابراز داشت: اکنون نوبت امریکا است که بعد از تعیین مواضع رئیس جمهور ایران، این کشور نیز برای اعتمادسازی نزد افکار عمومی مردم ایران قدم بردارد و به عنوان پیش شرط برای ادامه این روند عدم به کار بردن زبان تهدید، لغو تحریم های یکجانبه و به رسمیت شناختن حقوق هسته ای ملت ایران از سوی امریکا، زمینه ای برای گفت وگوی میان ایران و امریکا را فراهم کند.
الهیان ادامه داد: انتظاری که از رئیس جمهور و سیاستمداران وجود دارد این است که به این موضوع به صورت جدی توجه شود که آیا گفتار اوباما و گام های مثبتی که وی از آن سخن می گوید با عملکرد دولت امریکا تطابق دارد یا خیر.
وی در پایان ابراز داشت: پس در صورتی ادامه روند مذاکرات معقول است که دو پیش شرط احترام به ملت ایران و عدم به کار بردن زبان تهدید و تحریم صورت گیرد.