محسن کوهکن در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به این سوال که سود و ضرر مذاکره تلفنی اوباما و آقای روحانی برای سیاست خارجی ما چیست، گفت: قبل از اینکه بخواهیم به سود و زیان حاصل از این مذاکره و گفت و گو بپردازیم باید رفتار طرفین مذاکره در طول جلسات سازمان ملل پرا تحلیل و بررسی کنیم.
دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار تاکید کرد: معمولاً اتفاقاتی که می افتد یک نگاه افراطی یا تفریطی را به دنبال خودش دارد؛ گاهی بسیار خوش بینانه گاهی نیز بسیار بدبینانه است که هر دو نگاه نیز مضر می باشد؛ یک تماس تلفنی کوتاه اتفاق افتاده، بعضی ها آن قدر هول شدند که سریعاً به یکدیگر تبریک گفتند و از خوشحالی نمی دانستند چکار کنند، بعضی دیگر نیز آن را خلاف اصول انقلابی قلمداد کردند که هر دو نگاه اشتباه است.
رئیس واحد سیاسی جبهه پیروان تصریح کرد: ما باید در همه قضایا تابع رهبری باشیم و دستگاه دیپلماسی ما نیز باید همان نرمش قهرمانانه مد نظر رهبری را پیاده کند.
نماینده سابق مجلس افزود: در اوایل جنگ با رژیم بعثی، ما سیم خاردار هم نداشتیم، اما حالا در شرایطی هستیم که از سلاح های خودمان استفاده می کنیم و این سلاح ها را نیز برای دیگر کشورها صادر می نماییم؛ ما معادلات آمریکا در منطقه و مخصوصاً در سوریه را به هم زدیم، چه کسی در دنیاست که نداند رژیم صهیونیستی امروز به دلیل سیاست های مقتدرانه ایران در انزوا قرار گرفته است و حماس و حزب الله لبنان که به گفته خودشان توسط ایران تغذیه می شوند، آنها را شکست داده اند، بنابراین ما اکنون در شرایط ضعف نیستیم.
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری تاکید کرد: علاوه بر معادلات منطقه ای، در معادلات جهانی نیز بسیار تاثیرگذاریم؛ این مذاکره از روی ضعف نیست، بلکه از روی اقتدار است؛ آمریکایی ها در طول سال های اخیر دهها نامه نوشتند و خواستار بهبود روابط با ایران شدند، اما ایران به طور زیرکانه همه این روابط را به روابط گرگ و میش تشبیه کرد.
دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار گفت: این انتخابات هوشمندی ملت ایران را نشان داد که باید الگوی سیاسی ما قرار گیرد، البته نباید فراموش کرد که آقای روحانی خود حقوقدان هستند و می دانند که ساز و کار ارتباط گیری با آمریکا چگونه است.
کوهکن خاطرنشان کرد: این اولین گام مقتدرانه جمهوری اسلامی در این زمینه بود و ما نباید بیش از حد از این اتفاق خرسند باشیم؛ ابتدا آمریکا باید در عمل نیز تغییر خود را نشان دهند تا آن را احساس کنیم، به طوری که در اولین اقدام خود تحریم های یکجانبه علیه ملت ایران را بردارد. نباید این اصل را فراموش کنیم که اگر آمریکا یک قدم به جلو رفت ما نیز یک گام به جلو برویم و اگر یک گام به عقب رفت ما دو گام به عقب برویم.