آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۵۵۹۱
مشروح / افخم در نشست خبری:

مواضع صریح ایران نسبت به آمریکا تغییر نکرده است/ در زمینه حق هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: مواضع صریح ایران نسبت به امریکا تغییر نکرده و تماس تلفنی اوباما با روحانی نیز در چارچوب مذاکرات 1+5 برای کمک به حل مسائل هسته ای صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه در نشستی که امروز برگزار شد در پاسخ به سوالی  با اشاره به سفر موفقیت‌آمیز روحانی به نیویورک گفت: این سفر رویداد مهمی بود که توجه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرد و باید بگوییم که این سفر در برنامه‌ و اهداف مشخص گویای گفتمان جمهوری اسلامی ایران در منطقه بود.

 

 
افخم با بیان اینکه تحول در سیاست خارجی یکی از اهداف مهمی بود که در این سفر محقق شد خاطر نشان کرد: روحانی در طی سفر چهار روزه خود طی ملاقات‌ها و دیدارهایی داشت سیاست‌های اصولی کشور را تبیین و تشریح کرد که نقطه عطف این دیدار‌ها مباحثی بود که رئیس جمهور درباره خردورزی و تعامل سازنده و گفت‌وگو در سطح جهان مطرح کرد.
 
 
سخنگوی وزارت خارجه به رئوس مطرح شده از سوی ایران اشاره کرد و گفت:‌ مقابله با خشونت افراطی‌گری، بسیج جهان برای مقابله با افراطی‌گری نگرانی از حرکت‌های تروریستی مسائل فلسطین تحریم‌های اعمال شده علیه ایران مقابله با جنگ و نظامی‌گری از جمله مسائلی بود که رئیس جمهور در سفر خود به نیویورک بیان کرده و استقبال گسترده‌ای نسبت به آن صورت گرفت چرا که سیاست دولت تدبیر و امید به عنوان گفت‌وگویی پیشتاز در سطح جهان مطرح شد و روحانی تلاش کرد تا سه مفهوم واقع‌گرایی صلح و اعتدال را در عرصه جهانی طرح کرده و ضرورت توجه بازیگران جهانی به کاربرد این سه مفهوم در جهان را مطرح کرد.
 
 
افخم با ابراز امیدواری در تحول در عرصه سیاست خارجی اظهار داشت: امیدوارم درعرصه جهانی با پیشرفت مناسبات خارجی و تعاملات سازنده را داشته باشیم.
 
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات وزیر امور خارجه بحرین تصریح کرد: ما نیز اظهارات ایشان را در اخبارها دیده‌ایم اما امیدواریم که این اظهارات از سوی مقامات بحرینی نباشد چرا که این اظهارات هم‌سویی گفتمانی با رژیم صهیونیستی دارد و از سویی جای تعجب دارد که یک کشور مسلمان درباره یک مقام لبنانی شناخته شده چنین اظهانظر کرده و به نظر ما این اظهارات ترویج تروریسم دولتی است.
 
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اظهارات وزیر امور خارجه کانادا خاطر نشان کرد:‌ سابقه ایران و آمریکا سابقه روشنی است درباره آنان باید بگویم که آنان روابط خود را عجولانه با کشور ما قطع کردند و متاسفم بگویم که بعد از رژیم صهیونیستی تنها مقامات کانادایی هستند که این چنین اظهارات نادرستی را درباره ایران بیان می‌کنند.
 
 
وی با بیان اینکه انتظار داریم مقامات آمریکایی براساس واقع‌بینی رفتار کنند اظهار داشت:‌ آمریکا اکنون در برابر آزمونی قرار دارد تا بتواند میزان مقاومت خود را در برابر جنگ‌طلبان نشان دهد از سویی این امر را ناگفته نباید گذاشت که او از سوی رژیم صهیونیستی در حال فشار است چرا که رژیم صهیونیستی اکنون منزوی شده و خشم او دلیلش پذیرفته شدن سیاست دولت اعتدال در جهان ادامه خواهد داشت اما باید بگوییم که سیاست‌های رژیم صهیونیستی در جهان نخ نما شده و ملاک ما در رابطه با آمریکا ایستادگی و توان او در برابر فشارهای جنگ‌طلبان است.
 
 
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درخواست تماس تلفنی از سوی چه کسی بوده و اعتراض مقامات ایرانی نسبت به عدم صداقت آنان در این امر به کجا رسیده است گفت:‌ امیدواریم مسائل جزئی که ارزشی در کلیات محتوا و روند جاری وزارت امور خارجه دارند تاثیر نگذارد و باید بگویم که ما اعتراض خود را نسبت به اظهارات نادرست خانم رایس اعلام کردیم و به طور کلی باید بگوییم که این مسئله را تمام شده می‌دانیم.
 
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل اظهار داشت: سناریوی رژیم صهیونیستی همگان شناخته شده است که حتی تحلیل‌گران نیز این امر را تایید کرده‌اند که رژیم صهیونیستی در جهان با انزوا روبرو شده است بنابراین تکرار اظهارات قبلی آنان تلاش مذبوحانه آنان است.
 
 
افخم در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه یکی از افراد ارشد انتخاباتی یکی از کاندیداها در مراسم استقبال روحانی وجود داشته است اظهار داشت:‌ ما چنین ارزیابی‌ای نداریم چرا که جامعه ایران جامعه کم‌صدا و تکثرگرایی است که گروه‌ها و اشخاص براساس قوانین کشور آزادانه می‌توانند مواضع خود را اعلام کنند.
 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت:‌ امیدواریم مقامات آمریکایی در رویکرد خود تغییر ایجاد کنند که این امر در ارزیابی مذاکره تعیین‌کننده است و امیدواریم آنان نسبت به این تغییر سیاست گام بردارند و متناسب با روند تحولات کار خود را ادامه دهند از سویی امیدواریم جوسازی و فضاهای رسانه‌ای موجب متوقف شدن روندی که ایران و آژانس در پی گرفته‌اند نشود.
 

 مبنی برچگونگی روند مذاکره وزیر امور خارجه و گروه 1+5 گفت: باتوجه به آغاز روند جدید مذاکرات ایران با گروه 1+5 تفاهماتی برقرار شده است که رویکردی دو مرحله از سوی ایران پیشنهاد داده شد که امیدواریم در کنفرانس ژنو چهارچوب ها و چشم اندازها مذاکرات مشخص شده و براساس تفاهمات گام های بعدی و تصمیات بعدی گرفته شود.


سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه این امر منوط به حرکت دو طرفه است گفت: چارچوب مذاکرات برای ایران در درجه اول شناخته شدن احقاق حقوق هسته ای ایران و لغو تحریم های است که علیه ایران صورت گرفته در عین حال ایران نیز آمادگی دارد برخی از نگرانی های منطقی طرف مقابل را برطرف کند.


افخم در پاسخ به سوال دیگری مذاکرات ایران و آژانس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: دو طرف مذاکرات را سازنده خوانده و آن را در چارچوب تعریف شده دانستند و امیدواریم این امر در فضای بهتری ادامه پیدا کرده و این مذاکرات ادامه داشته باشد.


وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دعوت نامه رسمی از سوی عربستان برای سفر روحانی به حج دریافت شده است یا خیر گفت: وزارت امور خارجه چنین دعوت نامه ای را دریافت نکرده و تا کنون این به صورت دیپلماتیک ادامه نداشته است.

افخم در پاسخ سوال دیگری مبنی بر افق و چارچوب های مذاکرات ژنو گفت: ایران چارچوب های روشنی را برای مذاکرات تعریف کرده است که نقطه شروع این مذاکرات به رسمیت شناخته شدن ایران و حقوق هسته ای ایران و حق غنی سازی در خاک ایران است از سو لغو تحریم ها نیز گام دیگری است که باید صورت بگیرد و دو طرف در مسیری شفاف نگرانی های طرف های مقابل را برطرف کرده بنابراین ما امیدواریم مذاکرات ژنو دو به نتایج مشخصی برسد.


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر مناسبات ایران و امریکا گفت: مذاکرات ایران و امریکا در چارچوب گروه 1+5 است در عین حال ایران مباحث روشنی را مطرح کرده است که این تعامل باید با حفظ تکریم ایرانیان و به رسمیت شناخت حقوق هسته ای ایران باشد.


وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ارزیابی ایران از بحران سوریه گفت: ایران نسبت به راه حل های این بحران در سوریه از هیچ اقدامی کوتاهی نکرده اما امیدوار است که این سازوکار موجب برطرف شدن این بحران گردد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در باره مذاکرات وزیر امورخارجه ایران و انگلیس گفت: مذاکراتی که ظریف با مقامات امور خارجه پرداخت به بررسی ابعاد روابط دو جانبه کشورها با ایران صورت گرفت که امیدواریم این مذاکرات ادامه پیدا کند و موجب حل مسائل شود.


افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدام امریکا برای بازگرداندن اموال بلوکه شدن ایران در این کشور اظهار داشت: در مطالبات اصولی و مواضع صریح ایران نسبت به امریکا تغییری ایجاد نشده و این تماس تلفن نیز در چارچوب مذاکرات 1+5 برای کمک به حل مسائل هسته ای صورت گرفت.


وی ادامه داد: امریکا اکنون در مقابل آزمونی قرار گرفته است که باید ایستادگی خود را در مقابل جریان های فشار و جنگ طلبان نشان دهد که ملاک ما در تعیین ایستادگی امریکا به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته ای ایران است و آنان باید در رویکرد خود نسبت به این مسئله توجه داشته باشند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ سوالی در مورد سفر ظریف به نیویورک گفت: وزیر امور خارجه کشورمان درخواست های بسیاری داشتند که به خاطر کمبود وقت میسر نشد.


وی در باره سطح مذاکرات ایران و گروه 1+5 در زمینه هسته ای گفت: سطح نشست برای ایران در سطح وزارت خارجه دنبال خواهد شد که آقای ظریف رئیس تیم خواهند بود و از سوی آنان خانم اشتون قرار دارند.


افخم ادامه داد: ارزیابی این امر که این مذاکرات در چه زمانی در سطح سران رئیس جمهور صورت می گیرد زود است چرا که دیدگاه های متفاوتی در دو کشور وجود دارد و باید این دیدگاه ها به هم نزدیک شوند و امیدواریم چارچوب مشخص در این زمینه تنظیم شده و گام های بلندی برداشته شود بنابراین ارزیابی سطح مذاکرات زود است.


افخم در پاسخ به ادعای وزیر امور خارجه عمارت و بحرین در مورد عدم مالکیت در مورد جزایر سه گانه خاطرنشان کرد: ما همواره نسبت به این کشورها موضع خود را اعلام کرده ایم که آمادگی داریم سوتفاهم ها برطرف شود از سوی تمامیت عرضی خود را به رسمیت شناخته و در این زمینه مذاکره ای نکرده و بحث را تمام شده می دانیم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ارزیابی این تحلیل که نتیجه مذاکرات ایران و آژانس با وزرای امور خارجه متفاوت بوده است اظهار داشت: این تحلیل غربی هاست چرا که سیاست ایران سیاست جامع و یکپارچه است و مذاکرات ایران و آژانس در یازدهمین دور خود صورت گرفته که نشان می دهد آنچه در دو سال گذشته در ده دور مذاکرات انجام شد به نتیجه مشخصی نرسیده است به خاطر اینکه نکات اختلاف آمیزی در این زمینه وجود دارد و با توجه بهاینکه این دیدار نخستین دور مذاکرات در دولت یازده هست امیدواریم که با سطح بهتری برگزار شد و وارد مباحث فنی تر شده و به نتیجه مشخصی برسند.


وی ادامه داد: این تحلیل که فضای وین به سمت دیگری رفته و فضای نیویورک در مقابل آن است وجود ندارد چرا که مذاکرات ایران و آژانس و مذاکراتی که در نیویورک صورت گرفت فضای خوبی را به وجود آورد که باعث همکاری های خواهد شد.


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر بهبود وضعیت ایرانیان مقیم امارات گفت: ما در اخباری که داشتیم متوجه شدیم که قوانینی که بر علیه ایرانیان مقیم امارات بوده برداشته شده که این خبرهای خوشایندی است و در اینجا اعلام می کنیم که نشست کنسولی در بین این دو کشور در تهران صورت می گیرد.


افخم در پاسخ به سوال دیگری با اشاره به رابطه ایران و کردستان گفت: این امر به دلایل تاریخی که وجود دارد قابل حل است و ما امیدواریم که در اولین زمان نشستی به منظور حل این امر صورت بگیرد که قطعا در تحقق گام های ایران در پیشرفت بهبود مناسبات این دو کشور تأثیرگذار خواهد بود.


سخگوی دستگاه دپیلماسی در واکنش به اظهار ترکان در باره از سرگیری پرواز تهران واشنگتن اظهار داشت: یکی از مسائل و مشکلاتی که ایرانیان خارج از کشور دارند رفت و آمد آنها است که امر در این راستا صورت گرفته که در زمان مقرر در مورد آن انجام خواهد شد.


وی در پاسخ به سوالی در مورد سفر هیئت پارلمانی اروپا گفت: ایران و این کشورها تعاملاتی را در این راستا با یکدیگر انجام داده که جزییات آن گفته خواهد شد.


افخم در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اظهارات روز گذشته لاوروف مبنی بر اینکه پیوست سوریه به کشورهای عدم منع صلاح پیشنهاد ایران بوده است نه روسیه خاطرنشان کرد: در چارچوب پیشگیری از وقوع جنگ راه حل های سیاسی برای حل بحران سوریه از سوی کشورها اعلام شده است که ایران و روسیه مناسبات نزدیکی را با یکدیگر داشته اند وهمکاری خود را در این زمینه اعلام کرده اند که امیدواریم این امر منجر به حل بحران در سوریه گردد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برداشته شدن تحریم های منوط به غنی سازی فرایند هسته ای ایران باشد اظهار داشت: ایران همواره اعلام کرده است که در زمینه حق غنی سازی مذاکره ای را نخواهد داشت و این امر باید از سوی مقابل به رسمیت شناخته شود بنابراین تعاملاتی که میان ایران و کشورهای دیگر صورت می گیرد در مسیر تعامل سازنده و کاهش تحریم هاست و چنین تحلیلی صحت ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بدون نام
-
۰۹ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۶
من در تعجبم که چي شد که آمريکا يک دفعه مشخصه جنگ طلبيش به فراموشي سپرده شد و اين خانم اظهار مي کنه که براي ادامه رابطه بايد آمريکا از جنگ طلب ها حمايت نکنه!
0
0
نيما
-
۰۹ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۶
آقا گرگه باز دندوناشونشون داد.
0
4
پربازدیدترین آخرین اخبار