حجتالاسلام رنجبران با اشاره به رسالت اساتید گروه معارف در دانشگاهها گفت: نظام آموزشی امروز تا حدی امکانات نظام تربیتی را در خود گم کرده است که اساتید گروه معارف باید بدان توجه داشته باشند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، حجت الاسلام رنجبران شب گذشته در نشست اساتید گروه معارف اسلامی دانشگاه های استان یزد که به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد برگزار شد با اشاره به وظیفه خطیر اساتید گروه معارف در دانشگاه ها بیان داشت: اساتید گروه معارف با قرار گرفتن در خط مقدم جبهه فرهنگی به صورت علمی و آکادمیک در دانشگاه ها رسالت سنگینی را برعهده گرفته اند.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی با ایجاد گروه های معارف، مهمترین رسالت را به دوش آنها انداخته است که امری کاملا اساسی با زیرساخت های قانونمند است.
معاونت مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: برخی از افراد از اساتید گروه معارف انتظار کارهای تربیتی همراه با معارف دینی و اصول تربیتی دارند؛ بدین معنی که دانشجو راستگو و با حجاب باشد؛ ولی این انتظاری کاملا تربیتی است که در مقابل آن باید آموزش در کنارش قرار داشته باشد.
رنجبران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانشجویان از اساتید انتظاری غیر از آموزش نیز دارند، به لحاظ ذاتی نیز شما این رسالت سنگین را به صورت ناخودآگاه برای خود نوشته اید، باید به مسئله تربیت و احساسات دانشجویان توجه داشته باشید تا آنها نیز با اعتماد در کلاس ها به بیان نظرات و عقیده خود بپردازند.
وی افزود: در این راستا باید فرصتی را برای درد دل و شنیدن صحبت های دانشجویان بدهید؛ چراکه این نظام آموزشی امروز تا حدی امکانات نظام تربیتی را در خود گم کرده است که در مقابل باید با ایجاد امکانات و قرار دادن فرصت راهبردها را عملی سازید.
معاون مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ادامه داد: ما اگر با وجود کمبود امکانات، مقداری توجه به مسائل تربیتی داشته باشیم با ارتباط صحیح و تغذیه عواطف و احساسات می توانیم دانشجویان را متحول کرده و دستاوردهای عظیمی را نیز صورت دهیم.
رنجبران با اشاره به اهمیت توجه گفت: توجه کردن امر و نهی نیست؛ بلکه باید با تحمل و مدیریت خود و همچنین ترسیم هدف برای خود، زمینه را برای توجه ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: اساتید علی رغم اینکه ابزار کاملی در دست ندارند؛ اما اثرگذاری خوبی را بر روی دانشجویان داشته اند که امروز نیز در این راستا باید به دور از فضاسازی برخی مبنی بر عدم تاثیرگذاری، رسالت حقیقی خود را انجام دهند.
معاون مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: با معرفی سایت هایی مثل پرسمان و مباحثه در کلاس ها باید به شبهات و سوالات دانشجویان در زمینه های متعدد پاسخ و اجازه مطرح کردن سوال توسط دانشجویان داده شود، البته این موضوع باید در فضای منطقی صورت گیرد تا اثرگذاری خود را داشته باشد.