به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانش فنی نانو داروهای درمان سرطان و سالک توسط محققان این دانشگاه کسب و با حمایت ستاد نانو فناوری ریاست جمهوری نمونه صنعتی آن در (شرکت دانش بنیان «اکسیرنانوسینا») تولید شده است.
محمودرضا جعفری خاطرنشان کرد: نانو داروی درمان سالک با نام تجاری سینا آمفولیش، داروی نانو لیپوزومی موضعی آمپوتریستین نوع B است که برای درمان موضعی سالک مورد استفاده قرار می گیرد و اثرات موثرتر و عوارض کمتری برای بیمار دارد.
وی مدت اجرای مراحل تحقیقاتی این دارو را 10 سال اعلام کرد و بیان داشت: سیناآمفولیش چهار درصد نوعی ژل آمفوتریسینو B نانو لیپوزومال و فرآورده دارویی موضعی موثر در درمان سالک و بیماریهای قارچی موضعی است.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: نانو ژل سینا کورکومین دیگر دارویی است که توسط محققان علوم پزشکی مشهد دانش فنی آن کسب شده و دارای اثرات ضدالتهابی، ضد توموری و آنتیاکسیدان است.
جعفری با اشاره به اینکه کورکومین عصاره اصلی گیاه زردچوبه است، تصریح کرد: این دارو مانع از تشکیل سلول های سرطانی و مهاجم شده و از بین برنده مقاومت سلول های سرطانی به داروهای شیمی درمانی است.
وی خاطرنشان کرد: این دارو همچنین در درمان زخم، دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماریهای قلبی و عروقی، میکروبی و آرتریت کاربرد دارد.
محقق توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: سینا کورکومین همچنین مانع از تشکیل لخته در عروق و نیز باعث کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کبد میشود.
جعفری خاطرنشان کرد: مراحل تایید نهایی تولید این داروها از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است و تا سه ماه آینده وارد بازار دارویی کشور می شود.
لازم به ذکر است، این دارو یک ترکیب ضدسرطان بوده که برای درمان سرطان تخمدان، سینه، مولتیپل میلوما (سرطان خون) و کاپوسی سارکومای (نوعی سرطان بافت نرم) برای نخستینبار در خاورمیانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شده و در حال حاضر در مراکز درمان سرطان کشور مورد استفاده قرار میگیرد.