کد خبر:۲۶۷۲۴۲
یک پژوهشگر قرآنی تاکید کرد:

لزوم برپایی کرسی‌‌های آزاد اندیشی با محوریت دین‌شناسی در دانشگاه‌ها

یک پژوهشگر قرآنی بر لزوم برپایی کرسی‌‌های آزاد اندیشی با محوریت دین‌شناسی و گفتمان‌های دینی در دانشگاه‌ها تاکید کرد.

 محمد اجلی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، گفت: کرسی‎های آزاداندیشی یکی از راهکارهایی به‌شمار می‌رود که در بحث ایجاد گفتمان دینی مطرح است؛ چرا که در شرایط کنونی، اذهان پرسش‌گر به‌دنبال تاویل‎های نو از مباحث دینی هستند و با توجه به گسترش رسانه‎ها و وسعت اطلاعات، نوع آموزش‎ها باید متناسب با شرایط و زمان باشد.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کتب دینی دارای تفاسیر کامل بوده و نگاه همه‌جانبه به موضوعات گوناگون دینی داشته‎اند، امروزی کردن این مفاهیم را ضروری دانست و ادامه داد: کتب تفسیر قدیمی، تاویل‎های گوناگون از مباحث ضروری دین را در خود جای داده‌اند؛ اما پژوهشگران باید آن‌ها را متناسب با فهم امروزی به نگارش درآورند؛ همچنین در تفاسیر شیعه، تمام پرسش‎های وارده بر قرآن وجود دارد و باید این تفاسیر امروزی شود.

 

این پژوهشگر علوم قرآنی فرهنگ خودسانسوری را یکی عوامل موثر در خوانده نشدن متون دینی برشمرد و افزود: متاسفانه خودسانسوری در جامعه ما به‌ صورت فرهنگ درآمده است و این امر متوجه سانسور دولتی نیست؛ بلکه به خود مردم برمی‌گردد؛ چرا که مردم خود را برای پژوهش‌‏های همه‌جانبه در علوم دینی و مباحث مربوط به آن تربیت نکرده‎اند و این امر تنها شامل حال افراد جامعه نیست؛ بلکه دامن‌گیر برخی اساتید حوزه‏‌های علمیه نیز شده است.

 

اجلی ناتوانی برخی از اساتید در پاسخگویی به پرسش‎های دینی را یکی از دلایل خودسانسوری برخی اساتید دانست و افزود: عدم توانایی علمی و دینی برخی اساتید حوزوی سبب شده است که به این خودسانسوری دامن زده شود؛ چرا که برای سر باز زدن از پاسخگویی به پرسش‌‏هایی که در توانایی‎های دانش آن‌ها نیست، ترجیح می‌‏دهند از بروز این پرسش‎ها جلوگیری کنند.

 

وی کمبود استقبال از کتب دینی میان جوانان را به نوع گفتمان این کتاب‎ها نسبت داد و تصریح کرد: اگر می‎خواهیم کتب دینی با مضامین قرآن و اسلام میان پرفروش‎ترین کتاب‎ها قرار گیرد، باید نوع گفتمان این کتاب‌ها را تغییر دهیم و امری و دستوری بودن گزاره‎های کتاب را به شفاف‌سازی تبدیل کنیم و این مباحث را به‌سوی استدلال پیش ببریم.

 

وی در پایان با تاکید بر لزوم حرکت زیربنایی در مباحث دینی خاطرنشان کرد: باید کرسی‎های آزاداندیشی را به ‌صورت پایه‎ای در دانشگاه‌ها بسط و گسترش دهیم؛ بنابراین اندیشمندان بزرگ باید مطالب زیربنایی را طرح کرده و برای آیندگان و جوانان آثار مفیدی را به جا بگذارند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار