رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: 15درصد از جمعیت جهان با گرسنگی مزمن روبرو هستند؛ به طوری که از هر هشت نفر دو نفر با مشکل بیغذایی روبرو میباشند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از مشهد، کدخدایی صبح امروز در دومین همایش ملی «روز جهانی غذا» در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه پژوهشکده علوم غذایی تنها مرکز تخصصی وزارت علوم در حوزه غذا است، بیان کرد: مقوله غذا دارای اهمیت استراتژیکی برای تمامی کشورهاست و موضوعی است که از لحاظ امنیتی بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل تمامی کشورها را بر آن داشته تا روزی را به عنوان روز جهانی غذا در تقویم را به خود اختصاص دهند.
وی با اشاره به اینکه اولین تعریفی که از امنیت غذایی در سال 1975 مطرح شد تعریفی بسیار ساده را به خود اختصاص میداد، تاکید کرد: دسترسی همه آحاد مردم به همه غذاها به صورت کافی و مناسب برای یک زندگی فعال و سالم تعریف کاملی بود که سالها قبل مطرح شد و با این حال علیرغم همه تاکیدات فراوان این وضعیت نابسامان غذایی همچنان ادامه دارد.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با تاکید بر اینکه 842 میلیون نفر گرسنه در دنیا وجود دارند، خاطرنشان کرد: نزدیک به 15 درصد از جمعیت دنیا با گرسنگی روبرو هستند؛ به طوری که از هر هشت نفر دو نفر با گرسنگی مزمن مواجه است.
کدخدایی کودکان گرسنه در دنیا را قربانی اصلی سوء تغذیه دانست و گفت: این آمار در حوزه آسیا و آفریقا آمار تکاندهندهای است که نشان میدهد 32.5 درصد جمعیت کودکان آسیا و آفریقا در گرسنگی مزمن بسر میبرند.
وی با اشاره به اینکه در منطقه آسیا و آفریقا از هر سه کودک یک کودک با مشکل غذایی مواجه است، تصریح کرد: در این مناطق از هر شش زن باردار یک فرزند کمتر از وزن طبیعی خود به دنیا میآید.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه این مسائل هزینههای بالایی را بر دنیا تحمیل میکنند، ادامه داد: آمار نشان میدهد در سی سال گذشته اگرچه جمعیت رو به افزایش بوده؛ اما هنوز 17 درصد کالری مازاد وجود دارد که این امر به عدم عدالت در دسترسی مواد غذایی برمیگردد.
کدخدایی ادامه داد: سیاستهایی در دنیا وجود دارد که باعث شده یک عده در دنیا گرسنه و عده دیگری دچار چاقی و پرخوری شوند که امید است تا سال 2015 درصد گرسنگان از 24 درصد به 12 درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این آمار 14 درصد است، تاکید کرد: در سال 1996 تعداد گرسنگان جهان یک میلیارد نفر در سال 2013 ،840 میلیون نفر است که در سال 2015 به 12 درصد می رسد.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه ایران نیز به همین دغدغه گرفتار است، تصریح کرد: آموزههای دینی ما بر موضوع امنیت خصوصا امنیت غذایی تاکیدات فراوانی داشتهاند و قانون اساسی ما بر خودکفایی غذایی بسیار تاکید کردهاند این در حالی است که طی این چند سال واردات مواد غذایی به 17 میلیون تن رسیده است.
کدخدایی آلودگی مواد غذایی را از دیگر دغدغههای مسئولان دانست و بیان کرد: مواد غذایی از طرق مختلف آلوده میشود که امید است با همت و تلاش تمامی مدیران در بخشهای مختلف مقوله امنیت غذایی با جدیت پیگیری شود.
وی با اشاره به اینکه باید پژوهشهای مناسبی در زمینه غذا صورت گیرد، گفت: در اینجا این سوال مطرح میشود که چه میزان توانستیم در صادرات مواد غذایی پژوهش انجام دهیم و چه میزان توانستهایم از نظر غذایی در تولید ناخالص ملی در زمینه غذایی دستاوردهایی داشته باشیم.