سید سعید زمانیان دهکردی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص وضعیت قیمت سوخت در اصلاحیه بودجه 92 گفت: هنوز در کمیسیون این بحث به جمع بندی نرسیده، اما در مباحثی که داشتیم سه راهکار بررسی شده است.
وی افزود: یک راهکار و پیشنهاد برای اصلاحیه بودجه 92 حذف سه دهک است که هزینه ها را پایین می آورد، راهکار دوم حذف هزینه های غیرضروری جاری دولت است و سومین راهکار هم افزایش قیمت بنزین است که در لایحه بودجه 92 نیز آمده بود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: البته گفت و گوهایی هم درباره افزایش درآمدهای غیر نفتی دولت از محل های مختلف مانند مالیات داشتیم.
زمانیان ادامه داد: در حال حاضر پیشنهادهای دولت مورد بررسی است؛ دولت پیشنهاد داده شش درصد از منبع صندوق توسعه ملی را برداشت کند و مجلس به شرط هزینه این منابع در پروژه های عمرانی ممکن است با آن موافقت کند.
زمانیان گفت: پیشنهاد دیگر دولت اخذ مجوز 10 درصد جابجایی منابع بودجه بود. طبق بودجه 92 دولت تنها اجازه جابجایی 10 درصد از منابع بودجه های عمرانی را داشت.
وی افزود: پیشنهاد مهم دیگر دولت کاهش سقف بودجه تا 70 هزار میلیارد تومان بود که در دست بررسی است اما در این موارد هنوز جمع بندی صورت نگرفته است.
نماینده شهرکرد در خصوص افزایش قیمت بنزین و سناریوهای موجود گفت: در چند ماه گذشته ما حدود 72 میلیون لیتر بنزین مصرف کردیم که رقم خیلی بزرگی است و محاسبه مابه التفاوت این بنزین با قیمت واقعی بودجه بسیاری از پروژه های عمرانی را تامین می کند.
وی ادامه داد: بنظر من باید تکلیف بنزین را زودتر روشن کنیم تا ضمن صرفه جویی در هزینه منابع و مصرف سوخت، رانت و قاچاق هم از بین برود.
زمانیان در خصوص تورم انتظاری ناشی از افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: از طریق روش هایی می توان این کار را طوری پیش برد که تاثیر زیادی نداشته باشد. به عنوان مثال می توان این پروژه را دو مرحله ای کرد و در مرحله اول قیمت بنزین آزاد را واقعی کنیم که می تواند به حدود 2000 تومان برسد و در مرحله بعدی به دنبال بنزین تک نرخی باشیم.
وی در پایان گفت: بالاخره باید از جایی شروع کرد تا به مرور زمان مشکلات اقتصادی را پشت سر بگذاریم.